Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Aneczko, tak miło popatrzeć na ogród tętniącym życiem ;:224 Ogrodowi lokatorzy widzę, nic sobie nie robią z tego, że pstrykasz im fotki - zdjęcia przepiękne, zwłaszcza te z pszczółką gromadzącą w łapach nektar ;:167 Hostowisko bardzo klimatyczne, może i ja powinnam w końcu ogarnąć ten temat, moje hosty póki co rosną sobie pod drzewem i czekają na lepsze czasy ;:306
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aneczko śliczne masz zdjęcia zwłaszcza z ptaszkami i owadami one się Ciebie wcale nie boją :D Ale zdjęcia z ciemnymi tulipanami i czosnkami powalają.Kocham orliki a Ty masz przepiękne :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie w oko wpadło hostowisko. O tej porze roku hosty wyglądają przepięknie, a potem to już wszystko zależy od... ślimaków.
W tym roku bogato miałaś Aniu w czosnki, u mnie jakoś część zmarzła. Ponoć odstraszają mszyce, ale wątpię czy to prawda.
Jaszczurka rewelacyjna. Nigdy nie widziałam takiej zielonej, najczęściej tylko bure.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Wszystkim Mamom życzę wszystkiego najlepszego i samych szczęśliwych dni dla Waszych dzieci. ;:168

Iwonko dziękuję za pochwałę. Aparat zawsze wożę ze sobą to i coś tam upoluję. :wink:

Obrazek

Marlenko z Twoimi hostami na pewno nie jest tak źle, bo przecież moje też rosną sobie pod drzewami. :lol:

Pijane żuczki dla Ciebie:
Obrazek

Ewa ja pająków nie lubię. Głaskać ich nie głaszczę, :wink: czasem nawet popiszczeć mi się uda. Na szczęście fobii nie mam.

Obrazek

Małgosiu śliuczny ten orlik, to fakt. Mam jeszcze jednego takiego, fioletowego. Jaszczurka w ogóle się mnie nie bała. ;:215

Obrazek

Mati oczywiście, że chce mi się leżeć, czy to po to by zrobić zdjęcie, czy po to by się zwyczajnie pobyczyć. ;:215

Obrazek

DTJ_1 Dorotko dziękuję. ;:131 Mam nadzieję, że i mój floks za dwa lata stworzy taką poduchę, bo mam dla niego miejsce z którego (chyba) nie będę musiała go przesadzać. ;:215

Obrazek

No i klops. Mąż mnie strasznie pogania. Musze zmykać. Przepraszam, reszta odpowiedzi będzie wieczorem.
;:196

Zieleni się trawka w kąciku z ławeczką. ;:65 ;:215 :tan

Obrazek

Obrazek

Szpony sąsiadkowego rdestu tylko czyhające na moje śliczności.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

U mnie powojniki opieszałe w tym roku, więc tym chętniej podziwiam u ciebie ;:173 Ostróżka ci juz kwitnie ;:oj U mnie ciągle w pąkach... Brateczki na pierwszym zdjęciu śliczne ;:215
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No,dobra,może się urazisz,ale to zdjęcie wschodzącej trawy jest the best,wydrukuj mi je i opraw w ramkę ;:oj
Nawet ta bania na wodę nie zawadza,cudowneee jest ;:167
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu ale u Ciebie już kwiecia ;:oj Biżuteria gustownie wkomponowana w rabaty ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu czosnek Krzysztofa wspaniale pokazałaś. ;:63 Kolejne zdjęcia utwierdzają mnie w przekonaniu, że dołączyłaś do elity fotografów na forum. ;:138 ;:180 Bratki z kulami uroczo wyglądają. ;:oj Ostróżkę chyba w kuchni podgrzewałaś. :wink: Szykuje się kolejny uroczy zakątek. ;:65 Pozdrawiam ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu cudowne zdjęcia przyrodnicze - jak do katalogu pod tytułem "Fauna i flora" ;:180
Wejście na działeczkę uporządkowane aż miło, zachęca, żeby wstąpić ;:108 A potem już tylko oglądać z rozdziawioną paszczą Obrazek
Orliki, iryski, powojniki, piwonie, róże... Ach ;:170
Piękny ten Ville de Lyon ;:167 Myślałam, że jest bardziej intensywnie różowy. Jestem ciekawa jak będzie się spisywał u Ciebie, trzymam kciuki, żeby super ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ponownie. :wit

Filemonku musiałabyś zaryzykować i spróbować z powojnikami raz jeszcze. Polecam włoskie i bylinowe ale to już pewnie wiesz. :wink:
Podobają Ci się czosnki? Hah! To tak jak i mnie. Jestem nimi wręcz zafascynowana. ;:215
Dla Ciebie więc raz jeszcze:

Obrazek

Zuz jak tam Twoje cztery litery..? ;:183 Doszły już do siebie? :lol:
Na tym koszu to nie były mazurki. Nie wiem też jednak jakie to ptaszki. Mazurki są podobne do wróbli. A te takie jednolicie kolorowe.
Póki co to i ja jestem zadowolona z obornika. ;:333

Obrazek

Marta hej! Witaj. "Kopę lat! " ;:168

Obrazek

Sabinko niestety ale nie zamienię się z Tobą na ptaszki. Zdecydowanie i po stokroć wolę swoje niż Twoje. ;:224
Nie wyobrażam sobie tego donośnego "ćwierkania" wielkich ptaków, bo uwierz mi, że mnie aż w uszach świdruje, gdy mazurki (zagnieżdżone przy samej altanie) drą się na dźwięk rodziców. ;:224

Obrazek

Aniu Annes77 floksika mam z e-clem... Też na niego od dawna chorowałam.
Czosnków mam dużo, jak na moje areały, bo jesienią troszkę poszalałam z ich kupne. Mam też przez to jeszcze więcej żółtych plam na rabatach przez ich zasychające liście. :twisted: Nie zniechęca mnie to jednak, gdyż uwielbia je!

Obrazek

Ależ Soniu czy ja powiedziałam, że mi śpieszno do czerwca?! A gdzież tam! Może i wypatruję niecierpliwie różanych kwiatuchów ale zdecydowanie: CHWILO TRWAJ! Kocham maj! Nawet bez róż. ;:108
No i żeś mi "komplementa" zapodała. ;:131 Zarumieniłam się. Bardzo. Dziękuję. W sumie to ten aparat już mnie nie zadowala. chciałabym jeszcze lepszy. I do niego obiektyw makro. To takie moje marzenie. może kiedyś..? ;:224

Obrazek

Elwi wejście na działeczkę też i się podoba. Mniej ta trawa na dróżce. No ale cóż... ;:224 Nie będę lała tam hektolitrów wody. :oops:
Kochana Ville de Lyon jest bardziej różowy niż na tym zdjęciu. Jakoś nie mogę złapać tego kolorku, gdyż fotografuję go gdy jest już spory cień na jego miejscówce. :oops: Mam nadzieję że będzie mu u mnie dobrze. Ma do towarzystwa doktorka. I mam nadzieję, że nie zechce mu się "mdleć", by sprawdzić czy ten go odratuje. ;:224

Tolinko witaj. Tej zimy troszkę tego biżu się nakupowało. Sama nie wiem kiedy i jak. Obrazek

Obrazek

Tulapku a dlaczego miałaby się urazić? Bardzo się cieszę, że którekolwiek zdjęcie Ci się spodobało. Mnie ono niekoniecznie ale za to ta trawka na nim kręci mnie i to mocno. Obrazek

Obrazek

Clem -Małgosiu u mnie powoli zaczyna się powojnikowy spektakl. Bardzo na niego czekam. Bardzo! Obrazek

Obrazek

Kto wie co to?
Obrazek

Obrazek

I jeszcze kilka zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
PiotrK
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 21 maja 2016, o 23:13

Post »

A jakim aparatem (i obiektywem jeśli jest wymienny) robisz zdjęcia?
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aneczko cuuudowne zdjęcia ;:138
Również uwielbiam maj i chociaż nie mogę doczekać się kwitnienia róż , to maj i tak mógłby trwać chociaż z 3 miesiące. Zdecydowanie za szybko ten cza pędzi.
Patrząc na Twoje zdjęcia stwierdzam że czosnków mam zdecydowanie za mało :lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zaczosnkowałaś się na maxa ;:oj Bardzo mi się to podoba ;:215 Wszystkie czosnki ci wyszły? bo u mnie bardzo dużo niestety przepadło, i to niby z dobrego źródła :twisted: A te najtańsze, z Biedry, powychodziły w 100%. No i czym tu się kierować przy zakupach ;:224
Krzyśki uwielbiam. Niestety przetrwał mi tylko jeden, nie wiem dlaczego. One chyba nie lubią przesadzania, a tak mnie korciło żeby sprawdzić czy się podzieliły. Dopóki nie ruszałam, kwitły co roku. A tak, ani się nie podzieliły ani nie zakwitły ;:224

Smoka masz ślicznego, taki zielony. Moje wszystkie szaro-brązowe. Szkoda.

Super fotki robisz ;:180
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie piątkowo. :wit

Jolu Krzyśki mam pierwszy raz. Dziękuje za info. Nie będę więc grzebać im w nóżkach. Moje cebule kupowane tylko w biedrze, LM i Ciastoramie. ;:215 Wszystkie wylazły ;:215 ale chyba nie wszystkie zakwitną. :oops:
Jaszczurki też mam takie szaro bure ale jak widać i perełka się trafi.

Obrazek

Tulipanko maj mógłby trwać od listopada do początku czerwca. A reszta normalnym torem. ;:215
czosnków masz za mało? Nie zapomnij więc ich dokupić przy okazji kupna tulipanów. ;:333

Obrazek

Piotrze zdjęcia robię aparatem kompaktowym Sony cyber-shot DSC-RX100 II. Mam go od jesieni. Bardzo fajny sprzęt. Niestety mnie już nie wystarcza na moje fotograficzne zapędy. A nowego nie szybko się doczekam. ;:224

Obrazek

Obrazek
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

O zgrozo, jakich on byl rozmiarow???? Ten pajaczek???? Sliczne czosnki ;:167 , chcialam napisac, ze nawet robale u Ciebie jakies fajniejsze, ale tym ostatnim zdjeciem to mnie powalilas. Dobrze, ze przed snem do Ciebie nie zajrzalam ;:306 Fajnie, wiosennie i kolorowo i wielki szacun za te zolcie i pomarancze, u mnie tez zawitaly. Moze przyjdzie jeszcze faza na czerwien, kto wie ;:196
P:S
No normalnie nie moge sie pozbierac, czy on meczy tam jakas swoja ofiare????;)
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”