Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Martusiu dziękuję bardzo ;:cm Sto lat to już chyba tylko z "góry" ogrody będę podziwiać :lol:
Zuziu niestety w szkółkach też bywają pomyłki :( Ja już nie raz się z tym spotkałam :evil: U mnie nawet gdy część rosliny przymrozi to zawsze jakieś listki przebarwione się znajdą...

Nadrobiłam zaległości w waszych ogrodach,ale swój niestety zaniedbałam kompletnie. I to zarówno w realu, jak i ten wirtualny :( Dopadło mnie choróbsko wredne i jedyne gdzie wychodzę z domu to ;:147 ;:145 Nawet nie wiem czy mi kwitnie coś nowego, o zrobieniu zdjęć nie wspominając... A ogród aż prosi się o kilka dni poświęconych wyłącznie jemu ;:224
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgoś, zdrowia życzę ;:196 Sama zeszły tydzień spędziłam na lekach, niestety mimo fatalnego samopoczucia musiałam łazić do pracy. Kolekcja orlików śliczna a prezentów gratuluję ;:224 i życzenia najserdeczniejsze przesyłam, niech Ci wszystko pięknie rośnie ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Małgoś, aj wiem co to znaczy, jak szwankuje zdrówko.Sama tego doświadczam.
A od wypadku( we wrześniu jest gorzej) .I co kilka dni muszę już je przyjmować.
Sypie się i u mnie zdrówko.ale nie poddaję się, bo nie umiem inaczej :)
Także kochana dużo ci zdrówka życzę i pogody ducha ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko ślicznie dziękuję za życzenia ;:196 ;:196 Oj niestety wielka szkoda, że czasami zdrowie nie chce współpracować z naszymi chęciami :(
Aniu przykro mi, że i twoje zdrówko odmawia współpracy :( Tym bardziej, że nasza pasja wymaga od nas sporego zaangażowania... Ja też na szczęście (albo nieszczęście :wink: ) nie chcę się poddać. Wciąż planuję kolejne zmiany w ogrodzie, tylko że z niektórymi pracami jestem już uzależniona od pomocy ema, więc nieraz długo trwa zanim się jej doczekam :wink: Tobie również zdrówka ;:333
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj już nie wytrzymałam. Była tak piękna pogoda, że nie mogłam wytrzymać w domu ani chwili dłużej ;:65 . Zaraz po zastrzyku zrobiłam chociaż obchód z aparatem. Musiałam się mocno nagimnastykować, żeby nie pokazać na zdjęciach panoszących się wszędzie chwaściorów ;:224 . Strasznie mnie korciło, żeby założyć rękawice i wytoczyć im wojnę ;:134 , ale wolałam nie ryzykować nawrotu paraliżującego bólu. Żeby odwrócić swoją uwagę od palącego problemu chwastów podjechałam do rodziców, ich suczka ma szczeniaczki, więc zanim wypieściłam każdego po kolei (a co jeden to śliczniejszy i milszy) to trochę zajęcia miałam. A jak to odstresowuje, od razu lepsze samopoczucie.
Po powrocie podlałam jeszcze ogród, nie sprawdzałam czy w głębi ziemi jest jeszcze wilgotno, a z wierzchu ziemia była mocno wyschnięta.
W ogrodzie oczywiście czekało mnie sporo niespodzianek ;:138 .

Coraz więcej bródkowych kwitnie
Obrazek

Mydlnica daje popis
Obrazek

Orliki wciąż zdobią ogród
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Na jednym usiadł sobie konik polny i miał huśtawkę :lol:
Obrazek

?Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie?. Zachwycałam się u was kremowym orlikiem, a tymczasem taki sam wyrósł mi pod nosem
Obrazek

Miecznica nie mogła się doczekać na mnie i już prawie przekwitła
Obrazek

Za to astry alpejskie dopiero zaczynają
Obrazek Obrazek Obrazek

Na cienistej rabacie floksy kanadyjskie nadal piękne
Obrazek

Sezon goździkowy otwarty ;:138
Obrazek

Delosperma
Obrazek

A już wkrótce?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Dobrze, że zdrowy rozsądek wziął górę nad chwastami. Wykuruj się najpierw, chwasty poczekają ;:196 Orliki śliczne. Ja miałam tylko jednego i już przekwitł ale dosadzę.
Psiaczki - radość wielu, szkoda że nie ma zdjęć...
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu nie szalej w ogrodzie , lepiej do końca się wyleczyć.
Super że dałaś radę zrobić zdjęcia. ;:138
A swoją drogą psiaczkom też moglaś fotkę pstryknąć. Kocham takie małe słodziaki. ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko, Olu w sumie chyba dobrze, że się powstrzymałam... Tym bardziej, że zastrzyki już się skończyły dzisiaj i jutro nie miałabym czym się ratować ;:224 Psiaczki obfocę porządnie przy kolejnych odwiedzinach :D Jak znam życie to niedługo, bo muszę się nimi porządnie nacieszyć zanim znajdą nowe domy :wink:

Nie myślcie sobie, że po takim długim okresie abstynencji dam wam spokój tak łatwo. Zdjęć jest o wiele więcej :lol:

Śniedkowi trudno odmówić uroku, tylko czemu musi rozłazić się tam, gdzie go wcale nie proszą ;:14
Obrazek

Żółte tulipany nabrały rumieńców
Obrazek

Aktinidia jeszcze nie
Obrazek

Ach jaka szkoda, że nie można na forum wstawiać zapachów? W życiu bym nie uwierzyła, że iglak może tak cudownie pachnieć i to na dobre dziesięć metrów wokół
Obrazek

Zwykły szczypiorek też może zachwycać
Obrazek

Żółty irys pięknie dziś falował na wietrze, aż trudno go było uchwycić
Obrazek

Kilka dni temu mocno się zdziwiłam, że liliowiec wypuścił pąka? Dzisiaj się okazało, że jednak nie ma w tym nic dziwnego, bo to irys ;:306 Tylko dlaczego wśród liliowców ;:24
Obrazek

Łososiowe dostały kiepską miejscówkę, bo tłamszą je rozrastające się tawuła i jaśmin, a mimo to pięknie i obficie kwitną
Obrazek

Syberyjskie poszły w ślady bródkowych
Obrazek

I kolejny orlik?
Obrazek

Asao wreszcie zawstydził się swoją opieszałością i pięknie rośnie w siłę
Obrazek

Floks szydlasty kurczowo się trzyma
Obrazek

Nadszedł czas bodziszków ;:138
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rozchodników też już nadchodzi
Obrazek Obrazek

Złotokap i robinia również się rozkręcają
Obrazek Obrazek

Rogownica wszędzie tworzy piękne białe plamy
Obrazek

Tawuła jak zwykle miała mnóstwo pąków, niestety przymrozek mocno im dokuczył i teraz zakwitła pojedynczymi kwiatuszkami :(
Obrazek

Firletka smółka
Obrazek

Krzewuszka i u mnie wreszcie zakwita
Obrazek

Pierwszy z trzech moich pięciorników
Obrazek

Wreszcie się doczekałam. Bordowa piwonia podobała mi się jeszcze u babci w ogrodzie, kupiłam sobie do swojego ogrodu zaraz na początku, ale zakwitła na blady róż, teraz wreszcie mam taką jaką chciałam :heja
Obrazek

Dereń variegata
Obrazek

Ach ten zapach ;:173
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Pięciornik ładny.Nawet ładniejszy niż mój taki kolorowszy
Piękne orliki .i inne roślinki też.W ciekawy sposób nam pokazane ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu moje spóznione Wszystkiego Najlepszego ;:196 i dużo zdrówka Ci życzę,mnie jakoś też choróbska atakują tego roku :roll: Piękne kwitnienia masz taką różnorodność ,orliki ostatnio moja nowa miłość :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ten jeden pięciornik taki strojniś różnokolorowy, żółty i biały spokojniejsze :wink:
Iwonko dziękuję za życzenia ;:196 Przykro mi, że i ciebie choroby nie omijają :( Życie chyba wystawia na próbę nasz hart ducha :wink: Orlików też postanowiłam sobie dokupić :lol:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgosia, dobrze że zdrówko pozwoliło choć zdjęć w ogrodzie napstrykać, bo uraczyłam się Twoimi pięknościami aż miło ;:138
Hah, dziś przytargałam z ogrodniczego też ten zwykły szczypiorek z zamysłem ściśle ogrodowym, wcale nie spożywczym. Czekam więc teraz na takie fifletowe kuleczki jak u Ciebie ;:65
Na aktinidie swoją chyba się obrażę ;:14
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,śliczne orliki Ci zakwitają i ten biały taki lekki ,kręgosłup i mnie boli i coraz trudniej mi się poruszać ,w tamtym roku trzymały mnie korzonki 3 miesiące, a w tym tak ledwo się ratuję ,ale w niedzielę wyjeżdżam do Buska do sanatorium podleczyć mój kręgosłup,nie wiem jak 2 tygodnie wytrzymam bez ogrodu,ale zdrowie też ważne ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Małgosiu zdrówka. ;:168
Ile ty masz pięknych roślin. ;:oj
Orliki cudne. Irysy też. I wszystko cudne.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu bodziszki popodziwiam, takie niepozorne, a piękne. ;:oj Asao poczekał na prawdziwe ciepło, teraz nadrobi i będziesz się cieszyć kwiatami. ;:215 Nie szalej od razu w ogrodzie, bo dolegliwości wrócą. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”