Jadziu jak tak mówisz o róży Augusta ,to trochę poczekam może moja Cubana odbije
a druga przyczyna żeby trochę poczekam- dowiedziałam się ,że w centrum pod koniec miesiąca
maja być róże francuskie , koniec miesiąca już niedługo
Dzisiaj rozwinęły się pierwsze kwiaty na róży Nevada .
Pierwsze jakieś takie nieśmiałe powykręcane z dodatkiem różu ale są i bardzo cieszą- teraz, to już tylko patrzeć
cyma2704 cieszę się z tej rabatki pierwiosnkowej i czekam kiedy wszystkie zakwitną .
Rh jakoś u mnie kwitną ja tak mam z tulipanami coś im u mnie nie pasuje .
Rh Nova Zembla
i ogólny widok dwie azalie i Rh ta druga w głębi jeszcze nie kwitnie jest trochę późniejsza.
leszczyna mam nadzieję ,że kurdybanek jest nie, tak łatwo się go pozbyć .
Aiss ten Rh u mnie też ma takie żółte liście ale co roku obficie kwitnie ,może to jego taka uroda .
Oczko wiosną jest mało widoczne bo te roślinki skalne tak się rozrastają i zarastają kamienie w oczku
że oczko jest mało widoczne ale białe kwiaty pięknie wyglądają
ja po przekwitnięciu robię porządne "golenie" w pierwszych dniach wygląda nieciekawie,
to tak samo jak człowiek wraca od fryzjera -zawsze jest niezadowolony
apus oczko małe ale woda jest i zielone żabki nadrzewne kręcą się po ogrodzie- koncern mam za darmo
inka52 Tereniu moja dziewanna ta mocno rozrośnięta jest zeszłoroczna ,mam też z wysianych nasionek,
te sadzonki mają po jednym pędzie w drugim roku dopiero się rozrastają /kolory w dwóch odcieniach różu /
pozdrawiam TM
kwitnie piwonia drzewiasta
Iglak Inversa pięknie ozdobiony świeżymi przyrostami a pilnuje go rzeźba "Waldorf"

ogólny widok ogrodu
i pochwalę się chociaż może już nudzę - takim "cudem"