Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Witaj Olu. Przepadłam ;:oj , nawet nie wiem od czego zacząć ;:224 . Park w którym byłaś jest obłędny i na prawdę można tam było wypocząć i napatrzeć się na cudowne rabaty ;:333 . Córa ma świetny ten swój żywioł ;:224 . Orliki masz przepięknej urody, różaneczniki także prezentują się wspaniale. Nie sposób wymienić wszystkiego ale masz na prawdę sporo pięknych roślin. Te kosze pomalowane na biało wyglądają rewelacyjnie ;:333 . Przykro mi z powodu suszy, trzymam kciuki aby spadł u Ciebie deszcz ;:108 . Trudno ostatnio znaleźć czas na forum więc nie przejmuj się każdy ma go teraz mało. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Ewelinko cieszę się że spodobało ci się u mnie. Coraz więcej kolorów na naszych rabatach... ;:138 więc jest czym się chwalić... ;:224 Białe kosze trzymają się dzielnie.Bałam się o nie jak będą się zachowywać pod wpływem warunków atmosferycznych, ale że jest brak opadów to nic się z nimi nie dzieje... :tan

Obrazek

Nastał piękny czas , kiedy coraz więcej godzin spędzamy na dworze, więc i na FO mamy mniej wolnego czasu.
Ja posiłkuję się telefonem i staram się być na bieżąco , przynajmniej w kilku zaprzyjaźnionych wątkach... ;:108

Obrazek

Dziś miałam piękne słoneczko i pierwszy raz udało mi się dłużej posiedzieć pod wieczór na dworze.
Siedziałam na huśtawce a za mną bez pachniał obłędnie... ;:333 A że jestem alergikiem to czułam go bardzo wyraźnie...Aż może za bardzo... ;:224

Obrazek

Mój eM dziś rozprawiał się z chwastami ,na zapuszczonej i nieodwiedzanej działce przylegającej do nas... Trzeba było skosić dość szeroki pas przylegający do naszej siatki , bo wszystkie chwaściska przeciskały się na moją stronę... Na jakiś czas spokój... ;:134

Obrazek

Zrobiłam mały zakątek dla skrzydlatych braci , pojemnik z wodą wkopałam w ziemię i obłożyłam kamieniami...
Miejmy nadzieję że będą tu zaglądać... ;:131

Obrazek

Obrazek

Tulipany kwitną ostatnimi kwiatkami...

Obrazek

Obrazek

Zaraz zaczną swój spektakl piwonie :tan

Obrazek

Róże również się spieszą... :heja

Obrazek

Czosnek wtulił się w ramiona róży piennej... ;:173

Obrazek

Obrazek

Jedne czosnki mam bardziej fioletowe... Czy to zależy od ich dojrzałości? ;:306
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu jestem i oglądam piękne zdjęcia. ;:138 Czosnki cudne i EL jeszcze pięknie wyglądają. ;:oj Pisałaś, że nie masz nowych butów na komunię. :wink: Świętować nawet lepiej w starych, nie narobią pęcherzy. :)
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu - cudne zdjęcia, nawet modrzew tak ciekawie ujęty.
Jeśli znajdziesz chwilkę dzisiaj to warto dotrzeć jeszcze do Pszczyny / i na Rynek i do parku.
Widzę, widzę kompozycję pelargonii z batatem ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Tulipany wcale nie wyglądają jakby wydawały ostatnie tchnienie :wink: Zdjęcie bratków urocze ;:333
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipany to jeszcze postoją u Ciebie,oj tak ;:108
Czosnki fajne masz ;:108 Narzędzie z wodą fajna sprawa,u mnie coś wykonanie nie chce dojść do skutku ;:224
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam miłych gości...Obrazek

Soniu ale się nagłówkowałam o co chodzi z tymi butami... ;:306
Ty mnie chcesz na siłę na imprezę wysłać, na dodatek dość kosztowną.Obrazek To Małgosia Clem nie miała butów na komunię...nie ja.
Chociaż ja też bym nie miała jakby co do czego przyszło... ;:306

Obrazek

Beatko ja jakoś nie planowałam wyjazdu do Pszczyny. Chociaż może kiedyś , bo na pewno warto zwiedzić... ;:333
Moja córa się śmiała że my mamy swoją Daisy (psinka nasza kochana) i jej ogród... ;:306
Dziś miałam zaplanowane zwiedzanie galerii w Centrum Handlowym. Musiałyśmy wykorzystać wolny dzień i pojechałam w poszukiwaniu ubrań dla mojej córy. Wyjeżdża na kolonie za miesiąc i jest w ciuchowej potrzebie... ;:224 Potem wszystko naraz nie załatwię...
Tak batat wylądował przy pelargonii zwisającej. Zobaczymy czy się pokochają... ;:173
Obrazek

Małgosiu u mnie jeszcze niektóre kępki tulipanów ładnie się trzymają. Ale to już takie niedobitki... ;:131
Brateczki cudne , zakochałam się w nich.Te drobne pierwszy raz u nas spotkałam.
Na drugi rok też bym je chciała nabyć. :uszy

Obrazek

Mati jeszcze troszkę tulipany cieszą me oczęta.Ale to już ostatnie ich podrygi.
Zobaczymy się z nimi za rok, o ile zechcą zakwitnąć... ;:224
Za moment będą nas czarować róże , powojniki , lilie i wiele innych.
Na razie nie zauważyłam aby ptaszki zainteresowały się moim poidełkiem...Chociaż w tym miejscu często się biją to może dojdą do tego że tam jest woda.
Na razie wywąchała je nasza Daisy i popija sobie z niego ile wlezie... ;:224

Obrazek

Obrazek

Czy u was też dziś było tak pięknie i słonecznie?Wszystko dobrze bo każdy spragniony słonka , ale deszczu chcęęęęę w nocy!!!
Kto ma na zbyciu?
Wczoraj i dziś dosyć dużo zdjęć napstrykałam , bo jak taka piękna pogoda , to aż chce się je robić... ;:3
Część wstawię dziś , reszta jutro. Zapraszam do oglądania....

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Spóźnialski ciemiernik.... ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pokażę wam jakiego mieszkańca , a raczej mieszkankę mam na wiśni. Siedzi cichutko , tylko jej ogonek widać z gniazdka. Innym razem tylko dziobek wystaje...
Będą małe ptaszynki... ;:108

Obrazek

Obrazek

Na dobranoc dla was, pierwszy złapany obiektywem motylek...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Uciekam ;:41 , jutro muszę wcześnie wstać a ostatnio mam z tym problemy , oj mam... ;:224
Miłej nocki życzę. Do jutra , pa. :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Olu, jeszcze masz tulipany ;:oj U mnie już tylko jeden jedyny rodzaj jeszcze ma płatki, ale już też ledwo ledwo.
Na różyczki wszyscy czekamy z niecierpliwością ;:108
Wodę w pojemniczku wymieniaj i czyść pojemnik przynajmniej raz na trzy tygodnie, bo inaczej będziesz miała wylęgarnie komarów ;:183
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Olu,nadrobiłam zaległości ,czasem nie wyrabiam na zakręcie :uszy fajnie jest Cię poznać z córką ,świetnie wyglądacie, w ogrodzie coraz weselej tyle zaczyna kwitnąć roślinek ,ja bym też pomalowała altankę na taki kolor tej ażurowej ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ,bo słoneczka chyba masz dzisiaj pod dostatkiem jak u mnie ,też wczoraj podlewałam co nieco ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

O Pszczynie ,a właściwie o Ogrodach Daisy słyszałam w weekend w radio ,warto byłoby pojechać,ale ja niedawno zamek i ogrody zwiedzałam ,no niedawno.ze 3 lata temu :;230 dla nas ,a własciwie dla mojego M taka trasa to nie problem ,ale jak to zrobić żeby się wybrać ?w taki upał jak u mnie to najlepiej pod jabłonią na działce-nawet do Kórnika na święto azalii i rhododendronów jadę już od kilku lat ,a to żabi skok ;:223
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No,motylek ładnyyy ;:oj
Deszcz coś do innego kraju poleciał ;:224
Fajnie uchwycone kłosy traw ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu ale fajny ptaszek przyleciał do twojego poidełka ;:224 :;230 Zdjęcie ptaszka w gniazdku urocze. U mnie też piękna pogoda, a ja większość dnia spędzam w łóżku ;:145 Najpierw nie miałam czasu na ogród, a teraz choróbsko wredne nie pozwala ;:145 Nawet nie wiem co mi tam kwitnie :( Piękny ten spóźnialski ciemiernik ;:215 Motylka z takimi skrzydełkami w ciapki jeszcze nie widziałam ;:oj
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hej , hej kochani... :wit
Czy u was też było dziś tak upalnie? ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Przecież to jak w samym środku lata , na dodatek sucho a ja mam już ostatki wody w beczkach... ;:145
Czyżby już zaczynała się powtórka z zeszłego sezonu? Tak wcześnie?

Obrazek

Zuzka tak jest kochana, woda będzie zmieniana według twoich poleceń...komarów nie chcemy!
Tylko że dwie beki stoją z większą ilością wody, więc to pewnie nieuniknione... ;:224
Co ja piszę , jaka woda ?Raczej jej resztki... ;:306

Obrazek

Martuniu słonka aż za dużo ;:3 , wszystko omdlewa i trzeba ganiać z konewką. A wody coraz mniej w zapasach... ;:222
Z tym wolnym czasem to wszystkie tak mamy, ja też się nie wyrabiam...
Deszczu na noc ci życzę kochana , aby naszym roślinkom ulżyło a słoneczka w dzień... ;:168

Obrazek

Dorotko już upały nas nawiedziły... ;:131 Tak jak mówisz , nigdzie się nie chce człowiekowi ruszać w takie gorąco.
Najlepiej się zaszyć pod jakimś drzewem w ogrodzie i przeczekać te upalne dni...Nawet mojemu psu nie chce się spacerować...
;:173

Obrazek

Mati takiego nakrapianego jeszcze nie widziałam w moim ogrodzie... Ładny , prawda?

Obrazek

Małgosiu ptaszek taki dość wielki i wodę mi spija... ;:306
Dziś ratowałam malutkiego ptaszeczka który wleciał nam do garażu i nie umiał się stamtąd wydostać...
A cóż to za choróbsko cię dopadło kochana? Nie daj się i przegoń je w ch..... ;:224

Obrazek

Tak jak obiecałam , wstawiam resztę wczorajszych napstrykanych zdjęć...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
cdn

-- 23 maja 2016, o 21:29 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłego wieczoru życzę... :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu no niestety najgorsze co może być - korzonki ;:145 Nawet leżeć trudno... Piękna pogoda też temu nie sprzyja. Wygodnisia z tej twojej Daisy ;:333
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

_oleander_, pięknymi zdjęciami nas raczysz ;:196 Miło popatrzeć na takie widoki. Ja również bardzo cieszę się pogodą i tym, że wieczory mogę spędzać już na działce. Po pracy do domu / lub na działkę docieram po 18 więc dla mnie to duża różnica móc posiedzieć do 21 :)
Szkoda tylko, że jest tak straszliwie sucho ...

Buziaki dla Ciebie
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”