Witam cieplutko

Wczoraj czekałam na burzę, była blisko panoszyła się po stronie Niemieckiej a wiecie co u mnie ani kropli deszczu

mam straszną suszę.
Lucyno tak masz racje jak za gęsto będzie ginęło ale jak to pikować przecież to maciupkie, wiem bo też siałam,
Martuś przypomnij mi o śniedku, to zerknę czy się mnożą cebulki.Pamiętam o Tobie i stoi w donicy ale cisze na razie, czekam na znak życia.

Dziękuje.,
]
Edyta1 pisze:Kasiu, jestem u Ciebie po raz pierwszy, ale zobaczyłam mnóstwo ciekawych roślinek

. Pozwolisz więc, że przycupnę gdzieś pod krzaczkiem i popatrzę

?
Witaj
Edytko miło mi gościć kolejną osobę w moich progach, gdzie przykucałaś to podam kawę i ciasteczko.
Witam
Sławka oj mało tu śladu zostawiasz tym bardziej się cieszę z postu.

ja mam Bożykwiat od 4 lat ale rośnie i tak pomału, nie widziałam u Nas innego odcienia więc nie mam jak porównać.
Zuziu i jak już możesz mówić? nie mam pojęcia co lewizja u mnie lubi, wiem ze ma sucho jak pieprz..Robię kolejne miejsce na nie będzie całe poletko, mam z nasion młodziaki.;
Beatko cześć kwietnie słabo, chorują po zimie.

dziś dojdzie nowinka pomponiki w kolorze łososia chyba?. zamówiłam przez telefon i nie wiem jaki jest dokładnie, bo mam tylko róż
Ewuś kochaj do bólu jak ja.
Shire pisze:Kasiu ale masz cudne, wielorodne kompozycje na rabatach. Ile to wszystko musiało kosztować pracy (i nadal też kosztuje). Wielki podziw.
ja tą pracę uwielbiam choć czasami chciałabym przysiąść na ławeczce i podziwiać, nie potrafie bo zawsze coś.

Witaj
Arkadiuszu jak cudnie czytać Twoje pochwały, bardzo dziękuje

Co do gatunku na zdjeciu to tak to Gunnera a To dla Ciebie zdjęcie jej z bliska.

tu zaś okaz kupowany w sklepie czyli fałszywy oryginał.

ma zaledwie 50 cm czyli brakuje jej w tej chwili do oryginału z poprzedniego zdjecia 170 cm.

może to olbrzym dla krasnoludków.?

A tu kolejna niespodzianka, rudziki witają Nasz świat

jest ich 5 tak jak kociąt.

a tu rosną maleństwa, jeszcze troszkę i zobaczą kto do nich tak nadaje,,,Czyli Kasia

a teraz ciut ogrodu by o zwierzaczkach nie było/epimedium w listach

czosnki

rutewka

też chcą zdjecia samosiejki czyli stokrotka

kamasja

mini kamasja kupiony jako szafirek, jest niska jedynie co ma z szafirków to wielkość

kulnik

zapomniałam jaka to odmiana

berberys z iglakami

lepiężnik, pilnowany od ślimaków ma cudne liście

ten był jako pierwszy teraz mam dużo więcej ale zdjęcia nadrabiam