bejka1970

dokładnie tak, byłam w Bylinowym Raju. Lubię kupować u pani Agnieszki. Ona zawsze mnie dopieści

A ile cennych informacji pozyskam. Pojadę tam jeszcze raz jak będzie więcej roślin kwitnąć.
anabuko1, orliki kupiłam w tym roku. W większości były pojedyncze, ale w tej stercie wypatrzyłam tego rodzynka i jest mój, rośnie sobie i pokazuje swoje piękno. Ta żółta magnolia jak na razie to najlepsza moja magnolia. Oparła się przymrozkom

Nowe zakupy bardzo cieszą, zobaczymy czy spełnią moje oczekiwania. Zresztą ja tak mam, że wszystkie kwiaty lubię.
cyma2704, będę podlewała. Wczoraj nic innego nie robiłam tylko podlewałam i korowałam. Na Dzień Matki zażyczyłam sobie korę do ściółkowania. Dziwnie córki na mnie patrzyły, ale ja tak mam jak nie widły to taczkę, teraz korę

Jeżeli chodzi o zawilce to te w tamtym roku po przesadzeniu też nie kwitły. Uzbrój się w cierpliwość i daj im czas, w przyszłym roku pokarzą swoje piękno
Jeżeli chodzi o azalie to byłam do nich dziwnie uprzedzona, ale prezentu od córki nie mogłam wyrzucić. Dobrze przezimowała i pokazała swoje cudne oblicze to pokosiłam się na kolejne. Podobnież te zrzucające liście na zimę lepiej zimują.