No nie wiem, bo obok szachownicy są białe szafirki.
Ale Jurkowi pewnie chodzi faktycznie o NARADKĘ ROJNIKOWĄ- ANDROSACE SEMPERVOVOIDES, bo ma coś wspólnego z Jego herbem.
Aaaa, teraz się dopatrzyłam, jemu chodzi o tę naradkę obok szachownicy perskiej. No tośmy się dogadali.
Marysiu Mar Dzięki za imiona epimediów. Zaraz je podpiszę. A to żółte jak się zwie????
Wcześniej kwitły takie, zdjęcia nie najlepsze, bo u mnie nie ma jak się położyć do focenia. A poza tym zarosły je zimowity ,mimo że tak się starałam, żeby wybrać z ziemi wszystkie cebule.
Proszę o rozpoznanie.
Marysiu, zgodnie z zapowiedzią zwiedziłam Twoją działeczkę. ależ masz ciekawe roślinki. Bardzo się cieszę, że mały wycinek Twojej działki, od dziś na mojej (wiesz, co mam na myśli). Czy ja się mylę, czy tak jak ja preferujesz niskie rośliny? Sporo takich zaobserwowałam...
Masz cudne prymule. Rozmnażaj proszę, uszczęśliwisz Janeczkę Z powodu tej żółtej (brak) boli mnie serducho. Cudnie by się prezentowała obok mojej w kolorze - ciemny bordowy.
Janeczko , żółte prymulki na pewno jeszcze będą , tak , że nieustająco zapraszam na spacery i do zerkania do wątku sprzedażowego.
Trochę przerzucam się na maluszki, bo więcej się zmieści na mojej małej działce. Poza tym lżejsza robota przy reorganizacji, bo koncepcje ciągle się zmieniają.