Witam Wszystkich serdecznie!
Za pamięci, dla Was niezapominajki z naszego ogrodu, bo dzisiaj Święto Niezapominajki.
Jak pamiętacie w sobotę pojechaliśmy na wystawę kwiatową do Chorzowa.
Z roku na rok impreza coraz słabsza

ale tutaj nie chodziło o zakupy, a spotkanie towarzyskie
Byłą
Jadzia - JAKUCH,
Irenka - adamiec z koleżanką,
Basia - basjak też z koleżanką i ... to wszystko.
Nie tylko wystawcy nie dopisują, ale i śląska grupa FO się kurczy
Irenka na dzień dobry, wręczyła mi torbę z roślinkami - serdecznie dziękujemy.
Po zakupach, rozmowie i posiłku, odwieźliśmy
Jadzię do domu i tu dopiero był najpiękniejszy punkt naszej wycieczki
Oprócz wrażeń zmysłowych - POTWIERDZAM!
Jadzia ma podgrzewany ogród
jakże wszystko większe i prędzej kwitnie niż u nas.
Wydawało mi się, ze mamy duży bagażnik, a rośliny od
Jadzi ledwo się pomieściły
Dziękujemy!
Zajechaliśmy prosto na ogród - wypakowaliśmy nasze zdobycze, odstawiłem auto i do wieczora było sadzenie
Po 19-tej wracamy do domu, a w wiadomościach zapowiadają przymrozki ... idę z powrotem, by pochować pelargonie, datury, fuksje, petunie. Przykryłem też dalie.
Dzisiaj rano ... hahahaha - południe już prawie było, bo nocnego boksu zachciało nam się oglądać, poszedłem je powystawiać na powietrze, a niedawny przedwieczorny spacer zakończyliśmy na ogrodzie i pochowaliśmy z powrotem - trzy takie zimne noce zapowiadają
Marysiu, hacjenda w założeniu miał być miejscem odpoczynku - dlatego tyle miejsc do siedzenia,
korzyści - dlatego drzewa i krzewy owocowe,
kwiaty miały być ozdobą, a okazuje się że dzięki FO, stały się podstawą tego ogrodu.
Nie ma sprawy - nalewka zawsze jest na na ogrodzie, tak jak i wino, piwa czasem zabraknie, ale ... za tym nie przepadasz, a jakby się zachciało to sklep bliziutko
Len ładnie kwitnie.
Tosiu, nie było Ciebie w Chorzowie, a i na ogrodzie - zatrzymałem się i zaglądaliśmy
A mak od Ciebie już pięknie kwitnie.
Beato, założone minimum wykonaliśmy - chcieliśmy pomarańczową i białą azalię i ... mamy.
Spik Orange i ... zapomniałem, a kartki nie ma na białej - poszukam w necie - kwiatki są pełne, takie różyczki.
Miał być jeszcze różanecznik dahurski, ale takowego nie było.
Róż nie planowałem, a i takowego stoiska nie było.
Na jednym tylko pan miał jakieś - pytam jakie ... czerwone, białe, żółte ....
Dziękuję
Karolino za miłe słowa
Dzięki temu, ze mamy czas, wszystko szybko na ogrodzie porobimy , to .... myślę ...
Zawsze coś tam do głowy wpadnie, chyba że sąsiad jest na ogrodzie - wtedy szybko rachunek ... ja go ostatnio, czy on mnie

i z planowania nici.
Zaczynają różaneczniki kwitnąć - lepsze zdjęcie zrobię aparatem, gdy już całkiem się rozwiną
Dziękuję Ci
Ewo.
Staram się - od najlepszych z FO biorę przykłady
Oprócz wypoczynku, kwiatów, mamy też mini warzywnik
oraz zielnik