Wtrącę się w dyskusję bo ciekawi mnie jak się te żarówki u Ciebie sprawująbanditoo pisze:Teraz mam zestaw na ledach czyli płyta w szafie 50x60 w niej wywiercone 6 otworów na żarówki MR16 i tyle . Do czasu kiedy nie zamówię większej ilości nasion to powinno wystarczyć
MR16 to jest oznaczenie oprawki do jakiej pasują. Jakieś bliższe dane ?banditoo pisze:Teraz mam zestaw na ledach czyli płyta w szafie 50x60 w niej wywiercone 6 otworów na żarówki MR16 i tyle
Te kamyki to podsypka pod kostkę brukową. Też mam tego kilka litrów, ale u mnie się nie sprawdziło.hen_s pisze:Lofki super płaskie, ładnie wyglądające i kwitnące.![]()
Ciekawy substrat stosujesz do nich - bo myślę że to nie posypka.
Etykieta była gratispeter86 pisze:z czego wyciąłeś tą etykietę??![]()
Lofki z num pol?
Raczej ciepłe niż zimnejang pisze:MR16 to jest oznaczenie oprawki do jakiej pasują. Jakieś bliższe dane ?banditoo pisze:Teraz mam zestaw na ledach czyli płyta w szafie 50x60 w niej wywiercone 6 otworów na żarówki MR16 i tyle
Ciepłe światło ? zimne ? jakieś kolorowe ?
Posypka - żwirek bazaltowy, w ziemi też jest, ogólnie stosuję co mam po rękąhen_s pisze:Lofki super płaskie, ładnie wyglądające i kwitnące.![]()
Ciekawy substrat stosujesz do nich - bo myślę że to nie posypka.
- bardzo często pozwalam sobie zerknąć na prezentowane w tym wątku rośliny. Ten "typ" roślin bardzo mi się podoba, wyglądają tak "dystyngowanie"
O proszęPierwsze kwiatki w tym roku
U mnie zawsze pierwsze zaczynają kwitnąć lofkiPiotrAPD pisze:O proszę Przeważnie są to jakieś mammillarie lub rebucjowate. A u Ciebie inny rodzaj zadebiutował Bardzo fajnie
Bardzo mnie to cieszy, bo ile można oglądać rebucje, medio i tym podobne kurdupleejacek pisze:Zdecydowanie te klimaty to ja lubię
Do lofek mam słabość i chociaż mam ich kilka to jakoś zawsze sobie jakąś dokupię, zapewne w sobotę też to uczynięAkwelan_2009 pisze: bardzo często pozwalam sobie zerknąć na prezentowane w tym wątku rośliny. Ten "typ" roślin bardzo mi się podoba, wyglądają tak "dystyngowanie"i co najważniejsze, nie "straszą" cierniami.