Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu pigwa super - moje nasionka jeszcze nie wzeszły a kiedy urośnie taka ;:306
Rabatka z żurawkami pięknie wygląda ;:333
U mnie zimno strasznie - czy Ty okrywałaś swoje roślinki na noc ?? ciekawe czy nie przymrozi ??
Spokojnej nocy i miłego , ciepłego tygodnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zero na termometrze chyba moje pomidory poszły, zostawiłam nie posadzone na dworze przykryte folią .
jak ten okropny wiatr zwiał folię to koniec.Niedzielę przeznaczyłam na odpoczynek i nie byłam w ogróku ;:223
Będę w Krakowie tylko jeszcze nie znam daty. ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam po pierwszej zimnej nocy, było +4 i czuć wyraźny chłód w ogrodzie i w domu :D Następna noc +3, a potem już tylko cieplej :D

Agatko mam sporo drewna z rozebranej altany w Krakowie i ze starej więźby dachowej więc mam czym grodzić rabaty, a zawsze hamuje to rosnącą trawę :)

Misiu akurat hosta którą widzisz to z serii malutkich, te większe rosną solo! Chociaż zawsze istnieje groźba, że coś zasłonią :D Hakura z patyczka więc niewielka ale plamka pstrokata jest :D Nawet te wysokie irysy maja kolorowe pąki.

Martusiu mieliście dobry dzień, bo pogoda dopisała ;:3 a Franio pewnie wzruszony :) Co prawda dzień bezczynny, ale nie musiałaś gotować tylko byłaś obsługiwana ;:306 Dzisiaj w ogrodzie wszystko zgubisz. Ja nic nie okrywałam, uwierzyłam w prognozy i jak na razie jest ok! Pigwę pewnie będziesz miała, a irys też będzie do podziału :lol: Dobrego dnia i pozdrawiam ;:196

Tereniu nie wierzyłam że pigwa dotrwa do owocowania, bo straszyli że wymarznie :D ale jest ładne drzewko i mam nadzieję że teraz już nic jej nie złamie :D Nic nie okrywałam i nawet nie chowałam do tunelu, wiem że papryka nie będzie zadowolona z +4 ale w tunelu byłoby niewiele więcej. Jeszcze kilka dni obaw bo dzisiaj ma być +3 i ja się jeszcze boję pełni ;:131 Dziękuję i ja Tobie życzę dobrego i ciepłego tygodnia oraz zdrowia ;:196

Irenko piszesz że będziesz w Krakowie, ale pewnie ze swoimi koleżankami klubowymi ;:162 no i z programem do zrealizowania. Myślisz że było zero stopni? to niedobrze dla pomidorów :?: ale bądźmy dobrej myśli że folia je uratowała ;:333

Dobrego dnia i tygodnia wszystkim odwiedzającym! :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu też mam zimnicę, a folia z jednej strony została otwarta na działce , bo zawsze jak wysadzę pomidory boję się ,ze jak wyjdzie słońce to ugotuje mi pomidory w zamkniętym foliaku. Tak źle i tak niedobrze :evil: Dotrzeć na działkę przed pracą nie dam rady, zresztą to i tak byłoby za wcześnie.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, u nas zimno i mokro, ale nie aż tak jak u Was, muszę jechać sprawdzić czy działka stoi po tych wichurach wczorajszych, ale jak przestanie padać, dobrego dnia Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu , zimno u mnie nic się nie chce robić w taka pogode .Zostaje tylko łóżeczko ;:306
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu ja tez miałam w nocy otwarte okno w tunelu, bo trułam dalej nornice i żeby się wietrzyło. Rano nie widziałam żadnych złych oznak :D Jakiś trudny ten sezon ;:131 Dobrego dnia Julciu ;:196

Iwonko czyli burza przeszła nad Szczecinem? jeżeli Ci podlewa to dobrze :D Mam nadzieję że szkód nie ma żadnych.
Dobrego dnia i tygodnia Iwonko ;:196

Alu właściwie wcześnie rano do pracy w ogrodzie wychodzę dopiero latem, wiosna spacer owszem ale na dłuższy pobyt za zimno ;:131 Ciepłego dnia Alu ;:196
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu

Nocka zimnej Zosi u Ciebie minęła bez strat . Bardzo dobrze . ;:108
Podobnie u mnie , sadzonki zabezpieczyłam i wszystko ok .
Dzisiejszą noc zapowiadają jeszcze chłodniejszą , a może się pomylą ?

Pozdrawiam cieplutko . ;:168
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wczoraj wszystkie pomidory nakryłam butelkami,a resztę dałam do inspekciku , bo coś tam słyszałam o przygruntowych tylko nie dosłyszałam gdzie .Przezorny ubezpieczony :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko właśnie czytałam i pisałam u Gosi ;:306
Coś mi się zdaje że noc będzie zimna, ale nie będzie poniżej zera bo dzień pochmurny :wink: Chyba ciśnienie się zmienia, bo głowa daje znać o sobie ;:222
Życzę ciepełka ;:196

Jadziu dobrze zrobiłaś, bo Irenka pisała że był u niej przymrozek :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Byłam przed chwilą w ogródku i raczej nic złego nie było nocą .Irenka ma w innej części ogródek,tak jak mój brat a mój jest bardziej osłonięty.U niego z pewnością też był przymrozek a jest teraz u mamy ;:224 Dowiem się jutro jak wróci .Zaczyna lekko siąpić deszczyk oby trochę więcej go było .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Warszawa też dzisiaj zimna ,aż nie chce się wyjść z domu ,a ja muszę do pracy brrrrr i to rowerem , kurtka nieodzowna .U nas padało w sobotę .Przy okazji porzadków w domku ,znalazłam jakiś tunel foliowy ,nówka sztuka ,muszę go w sobotę rozłożyć i zobaczę Marysiu co mogę w nim posadzić ,może kupię jakieś sadzonki na targu ,bo pomidorki koktajlowe wysadzę do gruntu .Marysiu ,co roku mam problem z koperkiem .Jak bym go nie siała to za żadne skarby nie chce wzejść , co jest ,może Ty wiesz ?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Dzień dobry, Marysiu.
Zimno, wietrznie i dodatkowo dzisiaj bezsłonecznie - u mnie. ;:222 Siedzę w domu i nareszcie prawdziwie odpoczywam, choć nie jestem tym zachwycona. ;:185
Małża zobowiązałam do wnikliwej obserwacji moich roślinek, bo on musiał do swoich gołąbków. Wróci, to może się dowiem, jak tam wygląda. ;:224 Może....

Zmieniłaś awatar... Teraz nie poznałabym Ciebie wśród tłumu.
Jednak awatarek bardzo mi się podoba. ;:63 ;:63

Życzę Ci miłego dnia, ciepłej nocy Twoim roślinkom i udanego tygodnia zarówno Tobie i Twojemu ogrodowi. ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, jaki śliczny awatar ;:oj :tan
Bardzo ładna fotka ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I u mnie zimno, po zakupach siedzę w domu, bo głowa chyba wyczuwa zmianę pogody ;:222 a poza tym jakoś nie chce mi się marznąć. Przed nocą wciągnę papryki do tunelu i przykryje włókniną a kwiatki posadzone muszą sobie radzić.

Jadziu że masz podgrzewany ogród to my wszyscy o tym wiemy ;:306 a Irenka bez ogrzewania bo nie każdego stać ;:306 Jechaliśmy samochodem i nagle zaczął padać deszcz z chmury lekko popielatej ;:202

Elu nie wiem co posadzisz w tunelu, bo tunel w lecie trzeba codziennie otwierać i w chłodne dni zamykać. Pomidory czy ogórki co drugi dzień podlewam. Jeżeli nawet zostawisz otwarty to co z podlewaniem? Z koperkiem jest coś dziwnego? jest rok że sieję i rośnie a jest rok że kiepsko, jednak parę lat temu sam się wysiewał a ostatnio nie ;:185 Coś czuję że to wina nasion :? Dostałam kiedyś trochę nasion właśnie starego wysiewającego się kopru, ale zapomniałam zostawić do wysiania i zużyłam cały na zielono do ogórków ;:oj Współczuję jazdy w taki ziąb, bo oprócz kurtki przydałaby się czapka i rękawiczki :D

Lucynko odpoczywaj, chociaż w ogrodzie byłoby lepiej odpoczywać gdybyś potrafiła i nie rzuciła się od razu na grządki ;:306 Mam nadzieję, że żadnych strat zimno nie poczyniło w twoim ogródku :)
Byłam skrócić włosy i dziewczyny domagały się zdjęcia no to zrobiłam takie ;:306
Dziękuję i Tobie życzę dojścia do formy i ciepłej nocy, a jutro miłego ogrodowania ;:196

Aguś dzięki....siama zrobiłam :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”