Dziewczynymiło widzieć tylu gości

Tylko gospodyni coś zdołowana i bez werwy
Gabi widzę, że rozruszałaś towarzystwo

Wszyscy szybko się zlecieli na dyskusję, sama też się uśmiałam
Magda ja też nikomu niczego nie zazdroszczę

sama mam to co mi się podoba i tyle, resztę podziwiam u innych

a jak zazdrościć to tylko pozytywnie.
Co do chwastów, to trochę oszukujesz, ja tam żadnego chwastu u Ciebie nie widziałam, za to połowy swoich zdjęć pokazać nie mogę publicznie, bo zawsze się jakaś cholera trafi
Sprawdziłam pogodę na meteoprog.pl tak jak pisałaś u Wiolki i wygląda na to, że mogę spać spokojnie. Moje pomidory jeszcze w doniczkach, najbliższe noce, te poniżej 10C spędzą w garażu.
Aluś ja tam lubię prace ogrodowe, w sumie spędzam w ogrodzie praktycznie każdą wolną chwilę, o ile pogoda pozwoli.
Dziś u nas były przelotne deszcze, nawet grad spadł. Do tego wiało niesamowicie.
Elwi pracy owszem dużo, ale ja to lubię

Sporo jeszcze miejsca do zagospodarowania zostało, ale to i fizycznie i finansowo nie da rady ogarnąć. Dużo planowałam na ubiegły rok, ale przez te susze nie udało się zbyt wiele zrobić, więc będziemy działać w tym roku - mam jeszcze spory kawałek niezagospodarowany, zachwaszczony. Częściowo już zrobiliśmy wertykulację, na poletko dyniowe. Na pozostałej części będziemy zakładać trawnik. Jak już będzie co pokazywać to na pewno się pochwalę
Aneczka ja bym Ci z chęcią trochę tego deszczu podesłała, u mnie aż za dużo. Zapowiadają deszczowy tydzień, to może i do Ciebie coś doleci, tego Ci życzę.
Dla Ciebie zrobiłam fotkę dwóch powojników - po lewej Carnaby za 8zł, po prawej Blushing Braidsmaid Kaiser za 18zł.
Monia nie wiem, czy jeszcze da radę coś z tym murkiem zrobić, muszę pogadać z fachowcem - pod cegłami jest fundament i nie wiem, czy jest możliwość dorobienia czegokolwiek, nie znam się na tym. Na pewno lepiej by wyglądał ze słupkami na końcach. Ścianki po bokach rozważałam, ale nie da się ich zrobić z dwóch stron - z prawej strony nie ma takiej możliwości.
Czy kocimiętkę ta duża od Ciebie może tam rosnąć? Murek nie jest zbyt wysoki, a nie chciałabym go zasłonić za bardzo
Zostawiam Wam zdjęcia na dobranoc i zmykam spać, niestety jutro rano do pracy
Obiecane porównanie rabaty przed domem, pokazywałam ją już w jednym z pierwszych postów w tej części:
wiosna 2014
wiosna 2015

a tak wygląda dziś
Sporo jest jeszcze na niej do zrobienia, przeorganizowania, większość róż z tego roku więc prawie ich jeszcze nie widać. Ale najważniejsze, że jest progres
Kwitnie złotlin
powojnik Westerplatte
kończy się czas wiśni, tu ostatnie podrygi Shirofugen
Ms Bateman
Kokoryczka
Mak
Bzycząca karagana
Carnaby
Blushing Braidsmaid Kaiser