Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu...ogródek tryska kolorkami i tą soczystą zielenią. ;:215 Piękny kolor iryska, u mnie tylko jeden..koniecznie muszę to zmienić. Biały orlik bardzo ładny, miałam kiedyś i zniknął... potomstwa nie zostawił. ;:219 . U mnie nie pada, niepotrzebnie z działki przyjechałam. :wink: Już mnie nosi aby znów jechać. :;230 . Przyjemnej niedzieli. ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obfitość ogrodu widoczna !pięknie i dużo!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu Twoje żuraweczki rzucają sie pierwsze w oczy ;:333
Śliczny irysek ;:333 ,azalia też pięknie się prezentuje z tymi pąkami wyglądającymi jak koszyczki :D ,a zdjęcie nieba sliczne
Wierzbę kolorową M sobie sprawił .
Pigwa ma piękne zdrowe liście ,a jak zakwitnie będzie pięknie wyglądać :D
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Marysiu czy u Ciebie dziś tak brzydko jak u mnie?...Niby słonko wychodzi, ale ten wiatr taki zimny :(. Nawet z kawą na spacerek po ogrodzie nie chce się wyjść ;(
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Soczysta zieleń i kolory ;:333
U mnie nic nie popadało i zimno na dodatek.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Marysiu pigwy zazdroszczę niezmiernie... żebym miała miejsce.... Jak jesienią znaleźliśmy działkę z 2 pigwami całymi w owocach, to nie mogłam wyjść z podziwu. Jak gruszki ogromne.

Żurawka miedziana taka cudowna. Pamiętasz jak się nazywa?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam, witam!

Trochę się pokręciłam po ogrodzie, niby słońce świeci, ale chłodno :?

Jadziu tak to jest jak coś wykopiesz to zaraz coś wsadzisz ;:306 Czytałam gdzieś, że asortyment nie był zachęcający ;:219

Zeniu iryski się rozrastają i mogę się podzielić :D Orlik pewnie zostawił po sobie siewki tylko albo wyrwałaś albo wysiał się w innym kolorze ;:306 Nosi Cię? a daleko masz na swoja działkę? Miłego wieczoru ;:196

Bożenko niewielka powierzchnia obsadzona to wydaje się dużo ;:224

Alu odmłodziłam żurawki i widać są zadowolone :D Azalia to prezent i miała być Pontyjska, ale nie pachnie więc nawet ofiarodawczyni była zdziwiona. Wierzba hakuro z patyczka i tnę intensywnie coś na kształt szczepionej korony. Może kiedyś zaszczepię na zwykłej wierzbie. Mam nadzieję, że pigwa zaowocuje. Miłego wieczoru ;:196

Agatko no może nie brzydko, bo słońce świeci ale nie jest za ciepło, a im bliżej wieczora będzie chłodniej, bo nad ranem tylko 4 st. ;:oj a ja się kręcę po ogrodzie ;:65

Beatko część kolorów opadła tzn tulipany, ale widzę krzewuszki mają pąki i liliowiec majowy. Deszcz jednak ożywia zieleń :D

Moniko mam nadzieję, że moja pigwa nigdy nie zmarznie, bo wiele osób w pracy (UR) dziwiło się że u mnie rośnie pigwa, a parę mroźnych zim było ;:131 Teraz czekam na pierwszy owoc ;:215
Żurawka ta duża to największa z żurawek Southern Comfort, innych nazwy trochę się pogubiły :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana, a no chłodno i wietrze u nas, ale nie odpuściłam, Adasia namówiłam bo przecież rzodkiewki wczoraj zapomniałam narwać ;:306 no i byłam na działeczce, deszcz tylko pomoczył listki, nadal sucho, spaceruję po Twoim szaliczku wirtualnie i wspominam ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Marysiu! ;:196
Jestem dziś trochę zakręcona z powodu natłoku gości. M już drugi weekend świętuje, a ja obsługuję gości.
Szczęśliwie poszło gładko i teraz już odpoczywam, choć żal, że znowu zostaliśmy sami.

"Zimna Zośka" jednak pokazała pazur i mocno schłodziła powietrze. Obawiam się nocnych przymrozków. Dzisiaj o siódmej rano było tylko 6*, cały dzień ok. 7, to w nocy może być minus.... Tym bardziej że na niebie słoneczko, bo dość silny zimny wiatr pędzi chmury po niebie, rozrywa je i nie pozwala spuścić warkoczy deszczu na ziemię.

W Twoim ogrodzie widać zbawcze działanie wody z nieba na rozwój roślinek. ;:108 Pięknie kwitną. ;:63
No i pigwa! ;:333 Moja raczej w tym roku jeszcze nie zakwitnie. ;:185 Za młoda. Może za rok....

Miłego wieczoru, Marysiu i bezmroźnej nocki. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Maska pisze:

Obrazek
Marysiu,z czego masz tu obrzeże ?
Agata
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No cóż pustego miejsca nie mogą zarosnąć chwasty :;230 Trzeba czymś to zagospodarować dlatego posadziłam w to miejsce pomidora :;230 .Teraz wykopię koszyczki z tulipanami i posadzę następne :;230 Żadne miejsce nie może się marnować ;:306
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko wiadomo ;:306 tak rzodkiewki trzeba było koniecznie narwać ;:306
Wysiałam te nasze nasiona z Ogrodu Botanicznego i posadziłam w jednym miejscu. Jestem ciekawa co mi wyrośnie bo roślin jest sporo ;:333 Patrz niedługo minie rok ;:196

Lucynko jak Ty skończysz paradę gości to pewnie ja zacznę, a Ty pewnie miesiąc po mnie powtórzysz :;230 Ja w tym roku miałam zebrać wszystkich przy ognisku, ale już wiem że się nie uda ;:185
Mam nadzieję że minusa nie będzie, bo nie jestem na takie atrakcje porzygotowana ;:131
Moja pigwa też młoda i szybko rośnie ale nie pamiętam ile ma lat, niedawno znalazłam doniczkę w której ją przysłali ;:306
To życzę ciepłej nocy i pogodnego dnia i żadnych strat ;:196

Agatko prawie wszystkie obrzeża mam z wkopanych desek.

Jadziu koszyczki z tulipanami wykopujesz i zostawiasz w ziemi czy od razu suszysz cebule? Marnotrawstwo grządek to grzech ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

To dobrze mi się wydawało, wyglądają rewelacyjnie ;:215. Bardzo pasuję do twojego szaliczka.
Agata
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś ;:138 za ujęcie nieba. A rabatka z Żurawkami urocza o właśnie tam nie widzę Host które u mnie rozrastają się i zakrywają Żuraweczki.A jedną widzę chyba.
Hukaru cudna. Iryski u Ciebie zaczynają kwitnąć muszę jutro zajrzeć do swoich. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jestem ,piszę , drzemię i kręci mi się w głowie z przejedzenia ;:306 ,śliczny ten irys żółto brązowy,ja nie mam pigwy ,jakoś nie wpadła w moje ręce ,może trzeba by ją nabyć ,bo ma super owoce,u mnie też chłodno ,ja zabezpieczyłam roślinki w razie przymrozku,bo nie chcę niespodzianek ,dobrze ,ze dzieciom nie padało ,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”