Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Elu, dzieje się u Ciebie oj dzieje.
Sporo roślinek sadzisz, ale i miejsca sporo to można szaleć ;:333
Po tych ciągłych zabawach ogrodowych będziesz ciemna jak murzynka ;:306
Z niecierpliwością czekam na zdjęcia obelisków ;:65
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu......jeszcze raz dzięki za zdjęcia. Nigdy bym nie pomyślała że jest tyle odmian pigwowców. ;:7 . Zbieraj nasionka, będę się szeroko uśmiechała. :uszy
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny ,właśnie wróciłam z pracy i szykuje się do wyjazdu na ogród .Myślę że da się z nasion wychodować tego pokręconego bo co roku zbieram z niego sporo dorodnych owoców ,więc nasion będzie ,zresztą zobaczę czy coś nie ma z odrostów . Muszę lecieć . ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Udanego wyjazdu. Przywieź nowe fotki :wit ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam pięknie , właśnie mogę spokojnie usiąść i odpocząć .Niestety ,obeliski nie dojechały bo syn nie dostał obiecanej przyczepy gdyż szef miał swoje prywatne potrzeby ,dlatego też syn postanowił zrobić transport jutro po pracy bo i właściciel warsztatu domaga się zabrania obelisków .Ja już nawet nie mam siły mówić na ten temat .Miałam nadzieję że pozbędę się też konarów po wyciętych drzewach ,niestety w sobotę padało a w niedzielę było święto kościelne więc nie można było uruchomić piły spalinowej i ciężkiego sprzętu .Byłam strasznie niepocieszona bo wykonałam nadludzką pracę żeby odkopać te kolosy i odsłonić najgrubsze konary odchodzące od pnia . Szkoda że nie zrobiłam zdjęć ,ale jak pojadę w sobotę to zaraz pstryknę fotki przed ich usunięciem .Ponieważ pogoda nie rozpieszczała chociaż deszcz bardzo potrzebny zrobiłam porządki w kuchni i pozbyłam się kilku serwisów do kawy nie używanych od lat , zdekompletowanych kieliszków ,talerzy ,zbędnych misek ,pojemniczków i podobnych innych rzeczy zawalających kuchnie .Pozbyłam się też zbędnych starych foteli ,krzeseł i leżaków.W domu zrobiło się lużniej .W niedzielę wstałam skoro świt o 5.30 i oczywiście kawa i w zagonki ,ale żeby nie było za dobrze zadzwoniła siostra że właśnie wybierają się do mnie ,więc o 11 tej miałam gości i tak mi zeszło do 14 tej .Pozostało mi już tylko posadzić to co musiałam i zbierać narzędzia .Zrobiłam jeszcze kilka fotek i do domu .Nie wykonałam niestety planu ,chociaż część przodu już obsadziłam.Zaczeły kwitnąć azalie i rododendrony ,róże mają już pączki a na rabatach robi się ciaśniej co mnie bardzo cieszy .Kwitną też świeżo posadzone głogi ,są piękne ,uwielbiam te drzewa .Mam nadzieję że za tydzień wyciągną mi te konary i będę mogła dalej sadzić .Muszę mieć anielską cierpliwość żeby to przetrzymać .Teraz fotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Też bardzo lubię głogi. Wdzięczne i piękne drzewa.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wow, ile Ty masz terenu do zagospodarowania ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Elu grządki czyściutkie wypielone! Zdjęcia ładne w dużym formacie i miło się ogląda ;:219
Elu a nie masz w okolicy złomiarzy, żeby Ci nie sprzątnęli tych obelisków ;:oj
Teraz odpoczywaj i układaj kolejny plan ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu....wiem że jesteś niepocieszona, ale co tam plan..będzie następny. ;:oj . Pięknie ci kwitną azalie a rododendrony lada moment pokarzą się w pełnej krasie, to będzie piękny widok. ;:215 . Teraz dopiero w szerszej perspektywie widzę ile ty masz miejsca do obsadzenia o pracy nie wspomnę. :shock: . Do soboty odpoczniesz i ułożysz nowy plan działania, pogody także życzę. ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko ,prosiłas mnie o zdjęcie podpory ,bardzo proszę dla Ciebie, a o nasionach pamiętaj na jesieni i się przypomnij.

Obrazek

Marysiu ,na szczęście okolica jest spokojna , obcy się nie kręcą .Często zapominam zamknąć drzwi na noc .Pigwowce nie chcą niestety rozmnażać się z sadzonek ,będziemy wię próbowały inaczej .

Moniczko , terenu ci u mnie sporo ,dobrze że nie widzisz połowy tyłu,który muszę zagospodarować bo tam to dopiero ugór .Jak będę na Boże Ciało dłużej i sama , to spokojnie zrobię więcej zdjęć z perspektywy .A to zdjęcie zrobiłam z górnego okna .

Obrazek

Zeniu , człek przywykły ,że jak coś zaplanuje to się tego trzyma a z młodszym pokoleniem bywa niestety różnie .Trzeba chyba do tego przywyknąć .

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Cudowne są te podpory! Już same wiele uroku do ogrodu wprowadzają. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O masz gług, śliczny, jak one mi się podobają, u nas przy wjeździe do bloków/ kamienic mamy całą alejkę, pięknie to wygląda ;:215
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przy wejściu od furtki ładnie wygląda rabatka a podpory dodają uroku. ;:215 . Szkoda że u mnie nigdy takich nie spotkałam. :wink: . Jeśli dobrze widzę rosną tam lilie :?: . Moich kilka wiosną wsadzonych M wykosił, podczas koszenia trawnika. ;:219 . Trochę w tym mojej winy. ;:131. Pogoda do ..chciało by się użyć niecenzuralnych słów, ;:222
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NIE MOGĘ UWIERZYĆ ;:oj ,wczoraj pojechały do ogrodu obeliski i ławeczka ,nareszcie się doczekałam Do piątku powinna dotrzeć też Laguna więc będę miała co robić . ;:138 :heja

Zeniu ta rabatka będzie cała przesunięta ,czekam tylko aż wjadą ciężkim sprzętem do usunięcia konarów i dopiero wtedy będę mogła ją puścić bardziej prosto od furtki . Trochę się martwię że muszę ruszyć róże bo lilie są specjalnie w donicach , a resztę przesadzę bez kłopotu .Musiałam zostawić sporo miejsca do wjazdu a teraz drugi raz robota.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Elu, koniecznie wstaw zdjęcia obelisków jak pstrykniesz. Już nie mogę się doczekać ;:65
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”