Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

:wit Marysiu super widok skalniaczka,a tą hostę to od dawna masz,ze tak ładnie rozrośnięta :?: Walki z myszowatymi nie zazdroszczę.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pella11, karbidem można wysadzić cały ogród nie mówiąc o folii. Jeśli do dziury nie dojdzie powietrze, to wybuch murowany. W ten sposób mój pomysłowy synuś z kolegą rozwalili kawał górki, bo karbid z wodą włożyli do słoika. Jak "pirzgło" to pół miasta się zatrzęsło ;:306
Dlatego nie radzę Marysiu są do tego specjalne preparaty ;:108
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu..bardzo mądre słowa napisałaś ,, musimy panować nad swoimi zachciankami ,,..Ja panuję gdy jestem działką zmęczona, gdy odpocznę lekko przestaję panować. :;230 . Co do myszowatych u mnie karbid nie działał. :wink: Coś mi się wydaje że i u mnie już łażą :evil: . Jak się upewnię sięgnę po zeszłoroczną rurkę- łapkę na którą się złapał. Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Różne egzotyki masz Mario, oj ile ja się jeszcze muszę nauczyć.... Skalniak fajny, taki naturalistyczny i ma piękne kamienie.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu "kłosy" złotokapu wyglądają obiecująco :D
Marzył mi się na równi z glicynią. Po tym co widziałam w Belgii glicynia wygrywa.
Będzie pierwsza, a o złotokapie pomyślę jeszcze trochę :wink:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Maryś bywam he, he tak po cichu, ale mnie zatkało w nocy jak zobaczyłam to cudo kielichowate. :)
A wschody słońca są zawsze magiczne.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!

Elu i ja nie znam wszystkich roślin, ale dzięki FO poznaję Obrazek Miłego wieczoru ;:168

Beatko miło że jesteś ;:168
Straszą przymrozkami i to przygruntowymi, a ja już tyle kwiatków posadziłam na grządkach, bo to co w tunelu to przetrwa ;:333 W różnych miejscach różne informacje podają ;:131 Deszczu trochę miałam ale wiatr tak szybko osusza glebę.
Pozdrawiam serdecznie ;:196

Bożenko wskazany, ale nie mamy na to wpływu :wink:

Renatko a moje po raz pierwszy wszystkie kwitną lub kwitły, a nie przycinałaś krzewów?

Elu to zdecydowanie nie to samo, ale jak u Ciebie skutkuje to dobrze. Mój M kupował karbid, petardy i bez skutku ;:185

Kasiu hostę mam chyba długo nie pamiętam, ale przede wszystkim podzieliłam ja na trzy części i tak się rozrosła że połączyła w jedną :D

Elu właśnie kupiłam specjalny preparat stąd dyskusja ;:162

Zeniu u mnie spory teren i takich rurek musiałabym mieć sporo. Muszę zdecydowanie zmniejszyć populację. Nie ma kotów w ogrodzie ;:222

Moniko może nie egzotyki bo rosną w ogrodzie Obrazek To że tak powiem rodzime kamienie :D

Aguś mam te z wisterię, ale jeszcze nie kwitła i też się opowiadam za nią :D Złotokap niestety rośnie mi w polu. Jak przeprowadzaliśmy rośliny to sadziła cała rodzina i tak wyszło ;:131

Misiu obrazkowate maja potem takie ładne czerwone kolby i dlatego mi się spodobały Obrazek Znowu powinnam wcześniej wstawać na wschód, a zachód mi się przesunął :cry:

Dzisiaj wzbogaciłam się o śliczne dwie roślinki floks i żagwin

Obrazek

i tym sposobem mam już dwa kolory żagwinu

Obrazek

Floks ma lawendowy kolor

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i żeby nie było że tylko niebiesko ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I taki aniołek na Dobranoc!
Obrazek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Piękne cuda i aniołek!
Na ten kuklik jestem chora, bo kojarzy mi się z dzieciństwem. Poszukam na łące w rodzinnych stronach.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Kolorowy ten szaliczek i bardzo oryginalny bo takiego wzornictwa "Moda Polska" nie miała :wink:
Marysiu, po Twoim ogrodzie można chodzić i smakować kolory i kształty bez końca.
Za każdym razem zauważam coś ciekawego ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moniko ja chcesz to mogę Ci kawałek posłać :D

Aguś nie wyszło nam pierwsze spotkanie może jeszcze kiedyś się uda? Dla mnie ogród musi zaskakiwać i wciągać ;:333 Nawet taki prosty układ jak u mnie musi kryć niespodzianki i zakątki ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,nie mogę się zebrać ,żeby coś napisać ,ciągle telefony i ważne dla mnie wiadomości ,aż wypieków dostałam ,bo takie ważne i korzystne ,ale teraz o ogrodzie ,bo ciągle zachwyca ,pierwiosnek śliczny chyba mam takiego :uszy ,w ogrodzie woziłam dzisiaj kompost na rabatę ,gdzie miały być posadzone hortensje ,ale zmieniłam zdanie ,bo przyszły nowe roślinki i nie mam gdzie posadzić ,więc zamiast hortensji będą sadzone floksy i inne cudowności ,bez końca coś jest do zrobienia ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Marysiu, nic straconego.
Może kiedyś znów zawitam w tamtych rejonach ale w tym roku dziewczynki ciągną mnie na Mazury.
Ale nie nad jeziora tylko na zamki krzyżackie bo to takie moje małe mądralińskie co lubią historię :wink:
Nie ma różnicy czy spotkamy się u Ciebie czy u mnie.
Ważne jest samo spotkanie :D

Pytałaś mnie Marysiu o kurczęta. Mój M zrobił mi niespodziewankę i kupił 10 kurcząt.
Ma je obecnie przy kominku i mimo wiosennych temperatur opalam mieszkanie bo kurki muszą mieć ciepło.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witaj Marysiu już jestem , wróciłam pełna wrażeń ale bardzo zmęczona.Dzisiaj czeka mnie sadzenie moich wyhodowanych pomidorów . ;:134
Podziwiam Twoje piękności a jest na czym oko zawiesić ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam !
Mocno wieje i pogoda jakby się załamuje, widać to po wschodzie takim nie wyraźnym ;:306

Obrazek

Martusiu dobre wiadomości tak rzadko nam się trafiają więc nie dziwię się wypiekom :D Z roślinami to radzę Ci założyć katalog, bo masz tego mnóstwo i pewnie niedługo zaczną się dublować :D Pierwiosnek jest z siewu z nasion z akcji jako pierwiosnek kandelabrowy i zdjęcie nie oddaje koloru. Jest ostry buraczkowy :D Nowe floksy? ja tez dzisiaj kupiłam floksa kanadyjskiego bo jest taki delikatny i ma piękny kolor jasno fiołkowy ;:215 Dobrego dnia i pozdrawiam ;:196

Aguś budzę się rano i co mam kurczątka, na razie wirtualne ;:306 Myślę że moim nie będę musiała rozpalać w kominku, że zadba o to kwoka, no chyba że jej coś odbije ;:oj Musisz przyznać że są słodkie ;:167 Niech się zdrowo chowają ;:215
A Twoje dziewczyny nie są bez powodu mądralińskie ktoś w nich tą mądrość zaszczepił ;:168 Chciałoby się pojechać w tyle miejsc, ale za późno wzięłam się za to forumowanie ;:131

Irenko zadowolona z wypiekami na twarzy wróciłaś i na pewno wiele widziałaś, bo stolica serwuje wiele atrakcji na co dzień i różne znane twarze można spotkać na ulicy :D Nie czekasz na zimną Zośkę z pomidorami? Sprecyzuj czasem co Ci się tak u mnie podoba? ;:168

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Kurczaczki! ;:oj Ale ja je kocham!
Epizod z trzymaniem 13 jednodniowych początkowo, kurczaczków w domu, też przeżyłam...Po miesiącu prawie na kolanach prosiłam tatę, żeby im zrobił choć prowizoryczny kurniczek. :;230 Po blisko dziesięcioletniej przygodzie na chwilę obecną nie mam drobiu, ale kto wie, może kiedyś...
Marysiu! Okazało się, że jedna kalina jednak rozpoczęła kwitnienie, ale pozostałe ;:185
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”