Dziękuję wam za wizyty!
W końcu mamy słońce
Iwonko nie wiem tylko, czy z tego Caladium coś będzie, bo na razie nic z ziemi nie wychodzi
Basiu ta szczurzyca (w sumie to nie wiem która jest większym zbójem) na szczęście na balkon raczej nie wychodzi, a jak już, to pod moją baczną obserwacją. Także jeśli chodzi o sałatę, to bardziej boję się mniejszych szkodników z większą ilością nóg
Marto ja siałam sałatę wcześnie, jakoś w połowie lutego. Dzisiaj już się ledwo mieści w doniczce, bo za gęsto ją posadziłam, ale trudno, przynajmniej jest kolorowo:
Lucy szkoda twojej kobei, gdyby u mnie w pracy były, to bym ci zaproponowała jedną, ale wszystkie zeszły

a szpinak siej, to fajna zabawa z zieleniną z balkonu. Albo posiej rzodkiewkę i szczypior - u mnie rzodkiewka, dymka i mizuna rosną razem w skrzynce
Na zdjęciu też reszta mojego "warzywniaka", czyli pomidory (z dołu jeden jedyny kupny), bakłażany i miechunka.
Patryk ja caladium kupiłam akurat na wyprzedaży cebul i bulw w Obi. Tylko nie wiem, czy coś z niego wyjdzie
Justyś tulipany niestety nie zakwitły, a jakoś tak dziwnie poschły

nie wiem dlaczego, może przenoszenie ciągle w inne miejsce źle na nie wpłynęło. Co do nowości, to nie wszystkie są na szczęście na balkon, część posadzę przed blokiem albo u lubego w ogrodzie. Opieki nad ptakami z jednej strony zazdroszczę (dzikie ptaki są cudowne), z drugiej nie, bo to ciężka robota.
Z innych nowości - pewnie niektórzy pamiętają, że nie lubię pelargonii. No i nie lubię nadal, ale w pracy tyle ich mamy i wszyscy w koło upierają się, że są najlepsze. Więc nabyłam aż jedną (

) pelargonię i będę ją w tym roku testować, czy poradzi sobie lepiej niż reszta na mojej patelni:
Z innych ciekawostek przytargałam dwie bakopy o pełnych kwiatach. Wyglądają jak małe różyczki, zobaczcie:
I jeszcze żeby było kolorystycznie, to z pelargonią zamieszkała lewkonia
Mam jeszcze piękną margaretkę, która od tygodnia jest ozdobą stołu w kuchni i najwyraźniej jej się tam podoba, chociaż docelowo wyląduje na balkonie.
Ale i tak - piękno tkwi w prostocie!