Dorotko - jak kupowałam nasiona tych bratków w ubiegłym roku to nie dowierzałam, że naprawdę będą czarne. Możesz sobie wyobrazić z jakę niecierpliwością czekałam na pierwszy kwiatek. Posadziłam je w białej donicy, żeby podkreślić ich kolor
Fiołek dłoniasty albo palczasty. Naprawdę nie wiem który to z nich. Może ktoś mnie oświeci?
Jaguś - Twoja propozycja nieco spóźniona. W zeszłym roku dziewczynki wybrały Fidelkowi dzień 1-go maja jako umowną datę urodzin. Argumentacja była następująca - skoro Babcia i Tosia mają imieniny 3-go maja, Zosia ma imieniny 15-go maja, Tosia i Zosia mają urodziny 17-go maja, Bubuś ma urodziny 8-go maja - to i Fidelkowi należy się termin majowy. No a żeby nie czekać zbyt długo - wybrały pierwszy dzień miesiąca. Wyobraź sobie, że nie zapomniały i zadzwoniły do Fidela z życzeniami

Cóż, lepsze takie urodziny jak żadne.
Biedna Mikolina musi poczekać na swoje urodziny do 14-go września...
Kocury dwa. Chyba nikt nie ma wątpliwości dlaczego huśtawka na naszej działce jest po prostu niezbędna
Kasiu - dbam! Już drugi tydzień faszeruję się lekami i wreszcie od paru dni widzę poprawę. Moje koty są żywym zaprzeczeniem tego stereotypu, który przytoczyłaś. Są przywiązane do mnie, zwłaszcza Mikolina, bo Fidel preferuje L. Cieszą się gdy wracamy do domu. Przeprowadzkę na wieś znoszą świetnie( z wyjątkiem jazdy - wyją po drodze na trzy kocie głosy} Pamiętają wszystko z lat poprzednich, mają swoje ulubione miejsca gdzie lubią sobie poleżeć i pospać zarówno w domku jak i w ogrodzie.
Zakwitły kolejne tulipany za złotówkę. Fotki wstawię następnym razem - bo nie miałam czasu i nie zgrałam ich na komputer.
Żółte iryski pumila
Ewelinko - budleje odkupię sobie na pewno. Żal mi tych, które straciłam - bo najstarsze były u mnie około 20 lat a te nowsze były prezentami od przemiłych koleżanek z naszego forum - od Madzi-Madziagos i od Jagody-JagiS

Te tulipany z ostatnich zdjęć są u mnie pierwszy rok, ciekawe co pokażą w kolejnych latach...
Maj wszędzie jest piękny, we wszystkich ogrodach

Po prostu nie może być

inaczej!
Pierwiosnki trochę się rozkręciły z kwitnieniem...
=========================
A teraz się pochwalę - oto Krasawica Moskwy - posadzona w 2014 roku i proszę jakie cudne pączki;:138