Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Wygląda na lilie. A fiołki jak widać wszędzie się wcisną :D U mnie też się pojawiają w najdziwniejszych miejscach. Jak mnie się marzy taki łuczek przy furtce...Ale mam furtkę połączoną z bramą, wiec w grę wchodzi tylko wielki łuk nad całością ;:306 A już masz jakies kandydatki na ten łuczek?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko piękny pokaz tulipanów ;:215
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marlenko już sobie wyobrażam tę rabatkę z różami. Wybór doskonały ;:215 Stephanie jest śliczna i nie żałuje kwiatów, więc pewnie już w pierwszym roku pokaże się z jak najlepszej strony.

Co do obsadzenia różanego łuku trudno mi coś doradzić, bo Flammentanz nigdy nie miałam, a z Sympathie nie mam niestety dobrych doświadczeń :( U mnie ta róża zupełnie się nie sprawdziła ;:185 Gdybym jednak miała wybierać, to chyba bardziej skłaniałabym się ku Flammentanz.
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Obrazek

Marlenko : w tym tulipanie po prostu się zakochałam ;:166
Dla mnie wszystko co ma tzw. "pobrudzenie" pistacjowym kolorem na tulipanie powoduje LoVe ;:167
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Kochani, nawet nie wiecie jaki mi źle. Taka piękna pogoda a ja kompletnie nie mam czasu na to, aby móc rozkoszować się działką ;:145 Wpadam na nią tylko na chwilę, coś podleję i pędzę dalej. Złoszczę się okrutnie na siebie, że nie mam kiedy popielić, co chwast goni chwast ....
Przygotowania komunijne na ostatniej prostej, przecież to już w sobotę ;:oj Dziś rano uświadomiłam sobie, że nie kupiłam jeszcze rajstopek dla córci - hmmm... ciekawe o czym jeszcze nie pamiętam.
W weekend udało mi się w końcu zakupić kreację, ufff..... nie było to łatwe.

........................................................................................

Annes 77 w końcu mamy upragnione ciepełko ;:3 ;:167 moje tulipany pomału przekwitają. Szkoda, bo naprawdę śliczne są

vimen Łuk leży gotowy do zamontowania. Oczywiście poczeka sobie jeszcze z tydzień, może dwa, jak złapię oddech. Ostatecznie po łuku piąć się będzie flammentanz. I masz rację, to lilia ;:196

clem3 Szkoda, że już przekwitają....

Dorotko ostatecznie posadzę Flammentanz. Rabatki nie tknęłam nawet małym paluszkiem. Kompletnie nie starcza mi czasu na takie przyjemności. W pracy siedzę po 14 godz. po to, aby z czystym sumieniem móc wziąć kilka wolnych dni na komunię. Na szczęście to szaleństwo za chwilę skończy się i będę mogła zająć się tym, co lubię. Przy okazji uprzejmie donoszę, że wszystkie różane panny, które od Ciebie dostałam mają się wyśmienicie - całe w liściach, czekam na pąki ;:65 Jedynie lawenda nie chciała u mnie zapuścić korzonków, jak na razie nie widać oznak przebudzenia, ale czekam cierpliwie.

zara ja wcześniej jakoś nie przepadałam za takimi mazańcami, ale teraz je uwielbiam ;:167
.........................................................................................

A teraz kilka fotek z wczorajszego podlewania, buziaki dla Was,

Moja pergola pogrywa się już winogronem, w tym roku pędy są już na samej górze

Obrazek

widoczek na pergoli na nową rabatkę (nooo, może za dużo powiedziane :;230 )

Obrazek

czosnki już kwitną

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i ostatnie tulipany

Obrazek

Obrazek

piwonie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ice cream ;:167 boski jest

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko miło,że znalazłaś czas,by napisać co u Ciebie :uszy Przygotowania pełną parą,sukienkę sama kupowałaś?
Moje dzieci miały alby i kłopot z głowy.Jeszcze trochę i odsapniesz...ciekawe co na nowej rabatce wymyśliłaś?
Ice Cream u mnie też pięknie się pokazał ;:108 Fotka pękającej główki czosnku ;:215

Przesyłam pozdrowienia i dużo siły i spokoju...
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyznaję ci rację, Ice cream piękny ;:333 Powtórzę za przedmówczynią - co będzie na nowej rabatce? ;:183
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marlenko tulipany nadal cieszą, piękne odmiany zgromadziłaś. ;:215 Mnie fioletowe pełne wyjątkowo się podobają. ;:oj Świętujcie spokojnie i w słońcu. ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Marlenko, jesteś druga osóbką u której widzę że Ice Cream się tak pięknie otworzył. Czy ja się doczekam takiego widoku, moje wciąż mocno ściśnięte pilnują swego wnętrza ;:192
Piwonie mamy w takiej samej fazie, za to czosnki masz dużo szybsze ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

:wit
Ach czosnków to Ci zazdroszczę na jesień nie odpuszczę procedury obsadzenia nimi ogrodu.
Winorośli imponująca i z takiego okazu będzie moc pysznych owoców - pysznie się zrobiło :)
Tulipany powalają - piwonie niektóry nie są w stanie im dorównać :lol:
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Życzę aby jutrzejszy dzień przebiegł sprawnie i bez nerwów...
Jeszcze trochę i będzie wszystko za wami... ;:196 Dużo ;:3 życzę , aby dzionek był piękny i słoneczny a dzieciątka błyszczały swoimi strojami w tym ważnym dniu... ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

to prawda, jeszcze ostanie tulipanki w ogrodzie kwitną.ale lilie juz widziałam paczki puszczają.Będzie dalej kolorowo. ;:108 ;:108
piwonijki tez zaczynają :)
Czosnki śliczne :)
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie Moi Mili Goście,

Dziękuję Wam za ciepłe słowa ;:196
Nareszcie oddycham spokojnie i pomału wracam na normalne tory. Komunia przebiegła gładko i choć troszkę padało było ciepło więc nie aż tak źle.
Moja córcia wyglądała ślicznie i mi, jak pewnie każdej mamie, łezki w oczach się kręciły.
Przyjęcie również udane a więc mogę śmiało powiedzieć Uffff, ma to już za sobą.

Jedyne na co mogę narzekać to na przeziębienie, które od poniedziałku mnie męczy - przez klimatyzację - no ale nie można mieć wszystkiego więc nie narzekam

Obrazek

Obrazek

Na działkę wybrałam się wczoraj i nawet nie wiecie, jakie było moja zaskoczenie, gdy zobaczyłam jak urosła trawa i chwasty ;:oj W te pędy wyciągnęłam kosiarkę i skosiłam wszystko :;230 Chwasty muszą poczekać do jutra, z nimi również się rozprawię ;:183 Widzę również, że coś podgryza mi różę, muszę dziś podjechać do obi i kupić coś na pożeraczy. Zdjęć niestety nie mam, ale w weekend to zadrobię :wit

....................................................................................

Aniu, clem3 Pozwólcie, że odpowiem Wam razem
Mój ice cream prawie przekwitły a drugi chyba nie ma zamiaru się otworzyć, gdyż od tygodnia pąk ma w takim samym stanie.
Szkoda by było gdyby sie zmumifikował.

Jeśli chodzi o rabatkę, to pisałam kilka stron wcześniej, że będzie tam wolnostojący rzygacz w otoczeniu róż i traw. Na początku czerwca będzie już wszystko "na gotowo" ;:224

cyma2704 Te tulipany dorwałam w auchan i muszę przyznać, że to bardzo udany zakup.

sweetdaisy czosnki bardzo wcześnie posadziłam i to pewnie jest przyczyną ich wczesnego startu. Nie mogę powiedzieć, że cieszę się z tego powodu, gdyż nie mam kiedy nimi oko nacieszyć ...

zara Oj, piwonie to królowe ogrodu, gdy zakwitną to nawet róża miejsca nie ustąpią ;:167

Ola2310 dziękuję ;:196 pogoda była taka sobie, ale nie była znów taka najgorsza. Dzieci wyglądały cudnie, wszystkie, bez wyjątku ;:333

anabuko1 Moje lilie jeszcze daleko mają do kwiatów. Ale startują już irysy, więc kolor w ogrodzie zostanie.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko ślicznie wyglądałyście z córką ;:333 Fajnie, że wszystko się udało. Czekam niecierpliwie na zdjęcia nowej rabaty ;:65
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Gosiu ja również na nią czekam i doczekać się nie mogę. Niestety muszę uzbroić się w cierpliwość, bo mam troszkę zaległości.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”