Jest już wiosna!
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
Marysiu, a mnie się bardzo podoba kolorek tego pierwiosnka.
A przycinasz ten bez koralowy, czy nie przycina się go? Bo ja z nim nic nie robię.
Na jakim stanowisku rośnie u Ciebie?
A przycinasz ten bez koralowy, czy nie przycina się go? Bo ja z nim nic nie robię.
Na jakim stanowisku rośnie u Ciebie?
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem na nogach, Ty Marysiu pewnie też już kurki nakarmiłaś
, ale wczoraj jak przyjechaliśmy z działki to od razu łóżeczko było, nie miałam siły nic pisać, trochę się mi plecy spaliły, więc Adaś okłady musiał robić, ale nasadzeń sporo znowu zrobiłam, deszczu nadal nie ma, więc woda z węża się leje, oj leje 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysia na Targ pojechała
Pewnie coś ciekawego kupi do ogrodu
Ja na nogach jestem od 4 .50 i tak już codzień .No chyba ,że w sobotę sobie pofolguję
Marysiu śliczny bez koralowy
Miłego dnia

Ja na nogach jestem od 4 .50 i tak już codzień .No chyba ,że w sobotę sobie pofolguję

Marysiu śliczny bez koralowy

Miłego dnia

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam serdecznie w nowym tygodniu!
Karolinko nie pamiętam, ale dość szybko zakwitło Heptakodium chyba po roku
Moje wsadzone patyki teżEl chyba żyją, czekam jak pojawią się przyrosty to znaczy że mam krzaczki na wymianę
Elu jakby się udało moje patyczki ukorzenić
to ten bez urósł migiem. Kiedyś pokazywałam to w ciągu roku z małego krzaczka zrobił się widoczny krzew
Odpoczywaj po intensywny weekendzie 
Lucynko dzisiaj już będzie spokojniej ...chyba że spóźnieni goście
Miłego i spokojnego dnia
Małgosiu kiedyś po Rok w Ogrodzie postanowiłam założyć grządkę, ale owoców mam niewiele. Ona lubi wodę , a w lecie zawsze inne podlewam i żurawina traci owoce
Miesięcznica sama się wysiewa to dwuletnia roślina i może należało ją stratyfikować? Pod jesień będą u mnie nasiona. Wykiełkowały mi Onętki siarkowe 
Witaj Tereniu
Bez się udał, a za chwilę będzie cały w czerwonych koralikach
Może się ukorzeni
Powojnik już najgorsze przetrwał to teraz już myślę zostanie.
Zdrówka i dobrego dnia
Bea Bez rośnie w słońcu i właściwie go nie przycinam, a jedynie odcięłam dołem gałęzie bo pod nim rosną kwiatki. W tym roku przycięłam parę gałązek na rozmnożenie
Pierwiosnek będzie chyba buraczkowy i też mi się podoba tylko szkoda że nie ma innych kolorów skoro nasiona były mix?
Iwonko dzisiaj wstałam po 5, bo trzeba wypuścić kurki a potem owsianka i w autko na targ. Rano są takie produkty których potem brakuje. Tanie ziemniaczki paszowe dla kurek. Są niewielkie i fajnie szybko się gotują
Kreda paszowa, żeby skorupki jajek były twarde
a do tego kupujemy w takim objazdowym sklepie mięsnym skrawki wołowe dla Loli
Okłady na plecki najlepsze z serwatki jeżeli dalej Adaś serki robi. U mnie znowu wilgoć i tak siąpi co chwilę zamiast podlać raz, a porządnie a potem słoneczko. Dobrego dnia
Alu dziękuję, bo nie zdążyłam nawet napisać. Każda chwila wcześniej to szansa że dostane co będę chciała.
Kupiłam , kupiłam i wydałam sporo kasy ale głównie na ogród i zwierzęta
Wstałam wcześnie a teraz ziewam. Oszczędzaj się i zdrowia życzę 
Karolinko nie pamiętam, ale dość szybko zakwitło Heptakodium chyba po roku

Elu jakby się udało moje patyczki ukorzenić

Lucynko dzisiaj już będzie spokojniej ...chyba że spóźnieni goście

Miłego i spokojnego dnia

Małgosiu kiedyś po Rok w Ogrodzie postanowiłam założyć grządkę, ale owoców mam niewiele. Ona lubi wodę , a w lecie zawsze inne podlewam i żurawina traci owoce

Witaj Tereniu

Bez się udał, a za chwilę będzie cały w czerwonych koralikach

Zdrówka i dobrego dnia

Bea Bez rośnie w słońcu i właściwie go nie przycinam, a jedynie odcięłam dołem gałęzie bo pod nim rosną kwiatki. W tym roku przycięłam parę gałązek na rozmnożenie

Iwonko dzisiaj wstałam po 5, bo trzeba wypuścić kurki a potem owsianka i w autko na targ. Rano są takie produkty których potem brakuje. Tanie ziemniaczki paszowe dla kurek. Są niewielkie i fajnie szybko się gotują

Okłady na plecki najlepsze z serwatki jeżeli dalej Adaś serki robi. U mnie znowu wilgoć i tak siąpi co chwilę zamiast podlać raz, a porządnie a potem słoneczko. Dobrego dnia

Alu dziękuję, bo nie zdążyłam nawet napisać. Każda chwila wcześniej to szansa że dostane co będę chciała.
Kupiłam , kupiłam i wydałam sporo kasy ale głównie na ogród i zwierzęta

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Sadzonki kapusty,pory,selera zawsze kupuję po kilka sztuk.Powiadasz szara reneta?ach ,taka prawdziwa ,pycha.Ładne rojniki zakupiłaś. 

- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Dzień dobry Marysiu, ostatnio jak widziałam chmurę idącą od Będkowic, to się zastanawiałam, czy u Ciebie pada czy nie
. Ale dobrze, bo przynajmniej troszkę nam roślinki podleje...bo u mnie to już ziemia baardzo sucha była.

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Hmm, pierwiosnki z siewu..Nigdy nie próbowaalm tak zrobić, siać. Ale widzę efekty dobre.
To nic ,że jeden kolorek;)
Bez koralowy ciekawy, inny i liści i ułożenie kwiatostanu.Ciekawa jestem jego kwiatu w pełni rozkwitniętego

To nic ,że jeden kolorek;)
Bez koralowy ciekawy, inny i liści i ułożenie kwiatostanu.Ciekawa jestem jego kwiatu w pełni rozkwitniętego

- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu przyznaję, że poczytałam "po łebkach"
Ja o tej porze, to często już jak dziecko, oglądam zdjęcia. I wyłapałam to:
Poza tym u Ciebie jak zwykle pięknie! Sama zaczynam kompletować roślinki do obsadzenia skrzynek, garnków i takich tam i utwierdziłam się w przekonaniu, że biorąc pod uwagę ilości na moje wszelkie pomysły, to taniej samemu wysiać - w przyszłym roku mam nadzieję na wiosnę bez niespodzianek i zwrotów akcji, żeby sobie nasiać co mi się zachce

Rozumiem, że to zdjęcie miesięcznicy, a o wieczorniku piszecie z Martą przy okazji

Poza tym u Ciebie jak zwykle pięknie! Sama zaczynam kompletować roślinki do obsadzenia skrzynek, garnków i takich tam i utwierdziłam się w przekonaniu, że biorąc pod uwagę ilości na moje wszelkie pomysły, to taniej samemu wysiać - w przyszłym roku mam nadzieję na wiosnę bez niespodzianek i zwrotów akcji, żeby sobie nasiać co mi się zachce

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

pozdrawiam, Ania
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Miesięcznica już kwitnie a ja swoją wyrugowałam ,bo miała wciąż obgryzione liście przez ślimaki .To niejako ich przysmak lecz czego one nie lubią.Fajny ten bzik ma ciekawe liście
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dobry wieczór, Marysiu!
Dobranoc, Marysiu!

Dobranoc, Marysiu!

- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Marysiu, bardzo, bardzo dziękuję za piękną fotografię Bzu koralowego
Jest fantastyczny i niestety musisz liczyć się z tym, że przy kolejnej wizycie- a mam dostarczyć rodzynka- stracisz kilka patyczków
Mam dla niego specjalną miejscówkę
Cebula i u mnie w tym roku nie za bogata ale coś tam będzie. Dobrze, że u Ciebie chociaż w gruncie zechciały wykiełkować. U mnie w gruncie nigdy nic nie wyrastało z siewu więc na razie bawię się z rozsadą. No i sprawia mi to sporo satysfakcji.
Pomidory- o ile burza nie wbiła je w glinę powinny już stać na baczność ale sprawdzę to dopiero w sobotę. Wysadzę też pozostałe. Papryki, melony i arbuzy jeszcze muszą poczekać. Noce jednak chłodne.
Berbecie ucałowane a ja życzę miłego i ciepłego tygodnia.
PS Ja u Ciebie jestem regularnie ale z pisaniem jest gorzej więc doskonale rozumiem, jak to jest
Ale cieszę się, że jesteś i zaglądasz

Jest fantastyczny i niestety musisz liczyć się z tym, że przy kolejnej wizycie- a mam dostarczyć rodzynka- stracisz kilka patyczków

Mam dla niego specjalną miejscówkę

Cebula i u mnie w tym roku nie za bogata ale coś tam będzie. Dobrze, że u Ciebie chociaż w gruncie zechciały wykiełkować. U mnie w gruncie nigdy nic nie wyrastało z siewu więc na razie bawię się z rozsadą. No i sprawia mi to sporo satysfakcji.
Pomidory- o ile burza nie wbiła je w glinę powinny już stać na baczność ale sprawdzę to dopiero w sobotę. Wysadzę też pozostałe. Papryki, melony i arbuzy jeszcze muszą poczekać. Noce jednak chłodne.
Berbecie ucałowane a ja życzę miłego i ciepłego tygodnia.
PS Ja u Ciebie jestem regularnie ale z pisaniem jest gorzej więc doskonale rozumiem, jak to jest

Ale cieszę się, że jesteś i zaglądasz

- Maska
- Kontakt:
Joasiu a ja sieję a potem i tak dokupuję
Tak to jest prawdziwa szara reneta, ale ja wolę antonówkę (druga) bo owocuje co roku i ma tyle jabłek że całą rodzinę wyżywi!
Agatko dzisiaj to tylko kropiło, jak widzę chmurę od Zielonek to zawsze więcej strachu niż deszczu
U mnie niby leje ale tak szybko wysycha
Aniu zachęcona w tym roku też wysiałam parę rodzajów, właściwie jedna wyszła w dużej ilości reszta albo śladowo albo wcale
Kwiaty kwitną nieciekawie nawet mniej efektowne niż czarny bez. Bardzo wcześnie i krótko, często zauważam w ostatnim momencie
Aniu a ja myślałam że to wieczornik od Ciebie, bo tam go sadziłam, a to znaczy że już nie mam wieczornika
W innym miejscu mam miesięcznicę i wygląda inaczej, kwiatostan jest wysoki
Aniu te siane niestety kwitną później, bo szkółkarze potrafią manipulować czasem kwitnienia. Dzisiaj stwierdziłam że kwiaty te do skrzynek nie są tanie. Kwitnące pelargonie, nie powiem śliczne ale sadzonka 5 zł, kupując 10 szt to już koszt niemały.
Jadziu u mnie chyba ślimaki coś zjadło
czasem pojedyncze sztuki znajduję a te w skorupkach wyjadają szpaki i znajduję mnóstwo pustych skorupek rozbitych na kamieniach.
Lucynko Dobrej nocy
Małgosiu bez próbuję ukorzenić, z letniego ukorzeniania nic nie wyszło. Teraz wiosenne z gałązek pozyskanych zimą i chyba nie jest źle
Cebulę siałam na zewnątrz, ale metodą jaką opisywała Agatka w butelce plastikowej
Mam nadzieję że na Twojej działce nie było takiej burzy, bo u mnie jedynie pogrzmiało i pokropiło
To papryki też jeszcze nie sadzimy?
Pozdrawiam Cię cieplutko i byle do piątunia
p.s. Małgosiu zimą będziemy bardziej piszące
Zakupiłam sobie takie gustowne podpórki pod moje powojniki

A to dzisiejsze nabytki

Takie uzupełnienia

Tamaryszek zakwitnie!

Dobrej nocy i dziękuję za odwiedziny!

Agatko dzisiaj to tylko kropiło, jak widzę chmurę od Zielonek to zawsze więcej strachu niż deszczu

Aniu zachęcona w tym roku też wysiałam parę rodzajów, właściwie jedna wyszła w dużej ilości reszta albo śladowo albo wcale

Aniu a ja myślałam że to wieczornik od Ciebie, bo tam go sadziłam, a to znaczy że już nie mam wieczornika

Aniu te siane niestety kwitną później, bo szkółkarze potrafią manipulować czasem kwitnienia. Dzisiaj stwierdziłam że kwiaty te do skrzynek nie są tanie. Kwitnące pelargonie, nie powiem śliczne ale sadzonka 5 zł, kupując 10 szt to już koszt niemały.
Jadziu u mnie chyba ślimaki coś zjadło

Lucynko Dobrej nocy

Małgosiu bez próbuję ukorzenić, z letniego ukorzeniania nic nie wyszło. Teraz wiosenne z gałązek pozyskanych zimą i chyba nie jest źle

Mam nadzieję że na Twojej działce nie było takiej burzy, bo u mnie jedynie pogrzmiało i pokropiło

To papryki też jeszcze nie sadzimy?
Pozdrawiam Cię cieplutko i byle do piątunia

p.s. Małgosiu zimą będziemy bardziej piszące

Zakupiłam sobie takie gustowne podpórki pod moje powojniki

A to dzisiejsze nabytki

Takie uzupełnienia

Tamaryszek zakwitnie!

Dobrej nocy i dziękuję za odwiedziny!
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Marysiu u wszystkich wzdycham do serduszki to i u Ciebie
Moja jedna mała a druga nie wiem czy wyszła ale będę czekała cierpliwie aż wyrośnie tak ładnie jak u Ciebie
Żabska superowe

Moja jedna mała a druga nie wiem czy wyszła ale będę czekała cierpliwie aż wyrośnie tak ładnie jak u Ciebie

Żabska superowe

- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Marysiu, wieczornik ma zupełnie inne liście - podłużne, pokryte jakby delikatnym szronem, sporo z nich ma fioletowy spód. Generalnie tworzy gęstą rozetę przy ziemi, a potem na dość wysokiej łodydze liście są już rzadsze i mniejsze. I za chwilę zakwitnie
Jutro zrobię zdjęcie swojego, to wrzucę dla porównania, poszukasz u siebie i na pewno znajdziesz, bo nie wierzę, żeby przepadł, toż to rośnie jak chwast. A jakby co, to u mnie niezmiennie dostatek 

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
pozdrawiam, Ania

pozdrawiam, Ania
- Maska
- Kontakt:
Witam słoneczkiem
bo radośnie świeci od rana

Aguś różowe maja się u mnie dobrze, a białe serduszki po sezonie znikają
Więc życzę, żebyś się doczekała urodziwych okazów
Żabska kręcą się i takie i żywe
Aniu u mnie chwasty to tylko pokrzywa i podagrycznik
ileż to roślin w innych ogrodach się sieje jak chwasty a u mnie
Poszukam liści o jakich piszesz, nawet jak są to na pewno nie kwitnie
Chociaż jak się rozsiał to on jest dwuletni to może ???
Dobrego dnia

Aguś różowe maja się u mnie dobrze, a białe serduszki po sezonie znikają

Aniu u mnie chwasty to tylko pokrzywa i podagrycznik

Dobrego dnia