Balkonowe Rosarium / 2.

Zablokowany
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe Rosarium / 2.

Post »

Dzisaj paczek wyglada tak:

Obrazek

To jest Perfum F.C.

Dorotko ;:97

alegoria, wiesz, nie mam zupelnie czego pokazywac, poza masa zieleniny.
;:oj , juz 5. napisz jakie odmiany doszly do Pashminy i Moin Moin ;:180 .
Nie badz taka pesymistka, rozne dziadostwa moga atakowac, ale nie musza..., jeszcze zapomnialas o maczniaku rzekomym, czarnej plamistosci, zamieraniu pedow, calej plejadzie rozniastych robali... ;:306
Walcz z mszycymi, dbaj o kondycje i bedzie OK.
U mnie w tej chwili zapowiada sie dobrze, ale jezeli bedzie powtorka z poprzedniego lata, to u mnie sezon skonczy sie w czerwcu...

Kogra, krzaczek ladny, gesty..., inne powinny brac z niego przyklad. Sama wiesz, jak cieszy ten pierwszy paczek, zwlaszcza, jak sie nic kwitnacego nie ma.

Jajagna, juz w wielu ogrodach sa bardziej zaawanoswane rozyczki. Masz duzo sadzonek startujacych od 0, to nie masz coa sie dziwic.
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
x-al-ia

Post »

A więc to Parfuma wyprzedziła inne róże... :) Aż trudno uwierzyć, że taki ładny i silny różany krzew rośnie w donicy, a nie w gruncie. Ciekawe czy moje F.C. choć w połowie okażą się takie ładne (?).

Tak, mam już pięć róż, ale na tym koniec. Chciałam stworzyć taki elegancki różany wachlarz kolorów. Może na razie nie wymienię nazw wszystkich moich róż. Będzie obciach jak wszystkie pożre zaraza... ;:131 Napiszę tylko, że wybór jednej róży był inspirowany Twoim Rosarium i jeśli pojawi się na niej pierwszy kwiat, to będzie ode mnie dla Ciebie. ;:167 Na razie na każdej róży pojawiły się maleńkie pączki, ale wszystko może się zdarzyć, zwłaszcza w przypadku róż, tym bardziej, że te moje podjadają mszyce. Użyłam preparatu zwalczającego te szkodniki i zastanawiam się po jakim czasie mogę użyć Bioseptu... (?) Byłabym wdzięczna gdybyś zechciała mi podpowiedzieć. :wink:

Czekam na Twoje kolejne różane fotki. Ta dzisiejsza jest śliczna! ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejne paczki;

Obrazek

Perfum FC

Obrazek

Rosengräfin M.-H.

Obrazek

Garden of Roses
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
x-al-ia

Post »

:wit
"Parfum F.C." rozkwita i pięknieje. Portrecik róży baśniowy. ;:167 Bardzo jestem ciekawa jak w tym sezonie zaprezentuje się u Ciebie "Rosengräfin Marie Henriette"... ? Ta róża jest bez wątpienia z Krainy Czarów. :)
Jeanette
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 2 maja 2016, o 22:18

Post »

Łał, piękny kwiat i bardzo obiecujące pączki :lol: U mnie dalej nic, ale gdzie Niemcy, gdzie Podlasie :roll:
Czekam na nowe zdjęcia :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Parfum jest różowa czy wpada w fiolet ?
Takie wypasione pączki to chyba tylko u Ciebie. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Pączki jak pączki ale krzaki ;:oj olbrzymie. Alexio Ty jednak jesteś mistrzyni. Cuuudne, nie mogę się napatrzeć, moje to miniaturki przy Twoich. ;:108 ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

alegoria pisze:... Napiszę tylko, że wybór jednej róży był inspirowany Twoim Rosarium i jeśli pojawi się na niej pierwszy kwiat, to będzie ode mnie dla Ciebie. ;:167
alegoria, czuje sie zaszczycone i wzruszona jak swiezo zaorane pole ;:108 , ;:180 .

Roza z "krainy czarow" bedzie chyba OK. Byla troche podmarznieta, ale sie juz ladnie zregenerowala. Ma kilka poszarpanych wiatrem lici.

Jeanette, ;:180 za mily wpis.
OK, bedziesz miala pozniej kwiaty, ale u mnie sezon moze skonczyc sie juz w lipcu, jak beda takie upaly, jak w zeszlym roku.
To, byla walka o przetrwanie.

Kogra, dobre pytanie... ;:306 . Jej pierwsze kwitnienie bylo "jagody ze smietana", w sierpniu obdarowala mnie 1 polpelnym buraczkowym z bialymi paskami kwiatkiem... ;:108 . W tym roku zapowiada sie na pink...
Jest mi wszystko jedno, na szczescie nie kwitnie na pomaranczowo :;230 (foty na 30 str., wpis 15.09.)

Daysy, ;:180 i jak zwykle :oops:

Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Tu się nie ma co czerwienić tylko trzymać głowę wysoko :D Musisz mi powiedzieć czym mam swoje tak dokarmiać, bo się ze wstydu spalę jak będę miała Ci dać takie mikrusy ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
x-al-ia

Post »

alegoria, czuje sie zaszczycone i wzruszona jak swiezo zaorane pole ;:108 , ;:180 .
:;230 alexia, jak będziesz szydzić, to róża mi nie urośnie i co Ci wtedy pokażę... (?) ;:202

;:167
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale czad ;:oj ;:oj ;:oj
Cudne te Twoje różyczki, koleżanko ;:196
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Witaj, witaj :wit
Wlasnie dorwalam Constant i Minerwe oraz Baronesse 3 x. Dobrze, ze piszesz o kaprysach Mozartowej, zanotowane :D
Duzo nowych przyrostow w tym sezonie zycze;) i tej nowej Markisen na balkon......czy przeoczylam i juz zamontowana :roll:
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7

Obrazek

Herzogin Christiana

Obrazek

Znowu Perfum FC

Daysy, chyba juz Ci mowilam, co maluchy dostaja do jedzonka... ;:24 .
Nie martw sie, zebys sie nie spalila ze wstydu, przywioze Ci te najmniejsze... ;:306 .

alegoria, to na pewno nie bylo szyderstwo...

Aniu, kolezanko... ;:180 , ale Twoje tez niczego sobie ;:224

Patiann, gratukuje nowych nabytkow, tez zycze duzo nowych przyrostow.
Markiza byla pierwsza inwestycja w moim mieszkaniu..., teraz trzeba ja umyc... ;:223 .

x-al-ia

Post »

Miło patrzeć na kolejne Twoje róże w pąkach i kwiatach. :) Po cichu myślę sobie i mam nadzieję, że z moich też coś będzie skoro u Ciebie tak pięknie wyglądają. Różnica jest jednak taka, że ja nie mam tak dużego doświadczenia i w razie "awarii" moje róże bardziej ucierpią, oby przynajmniej zdążyły zakwitnąć...
Napatrzyłam się na Herzogin Christiana w fazie rozkwitu i przyznam, że umniejszyło się moje zauroczenie Pashminą. Kiedyś już porównałam te dwie róże, bo są jakby podobne, lecz Herzogin Ch. jest szlachetniejsza w swym wyglądzie i kwiaty pełniej się wykształcają. W tym sezonie już jej nie kupię, ale jeśli padnie mi Pashmina, to wiem jaka róża ją zastąpi.

A jak rośnie Twój nowy nabytek - Escimo F. C. ? Jesteś zadowolona z tej różyczki? :)
x-ja-a

Post »

Pierwszy kwiat i jaki od razu cuuuudny ;:167 Alexia, muszę Ci donieść, że moja reklamowana sadzonka (ta pierwsza, słaba) wypuściła dwa nowe przyrosty i widać już, że raczej przeżyje. Aż mi trochę głupio teraz, ale poczucie winy jest skutecznie osłodzone radością, że będę miała dwie R. M. Henrietty ;:167
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”