Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Witaj. Te białe tulipany mają ciekawy kształt kwiatu ;:333 . Kocimiętka i floksy kanadyjskie bardzo ładnie razem wyglądają ;:108 . Klonik jest bardzo ładny i ma cudowny kolor liści , może powinnam sobie takiego sprawić ;:224 . Wiosna u Ciebie piękna i kolorowa . Gość ogrodowy taki dumny , niczym paw ;:333 . Piękny jest ;:138 . U mnie takich gości nie widać ;:222 . Pozdrawiam serdecznie i udanej pogody życzę :wit .
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Klon i te berberysy fantastyczne zestawienie, floksy jak to floksy fantastyczne jak nie wiem ;:167
Lilie jakie wielkie ;:oj
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jeżówce coś brakuje, może żelaza jak żółknie? Może florovitem dolistnie? Tak sobie myślę na głos.
Klon przepiękny ;:180 Mam słabość do tych drzew. Zgromadziłam kilka różnych klonów, ale jak na razie są skromnych rozmiarów, ale ten Twój ma boski kolor liści.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też miskant nie daje znaku życia :( Myślisz, że już nie ma szans na pobudkę?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, przydreptałam na chwilę, ale się nie dało. Musiałam zostać dłużej. Z powodu tulipanów. ;:215 ;:215
Połączenie kocimiętki z floksem bardzo ciekawe. ;:63
A rozchodnik o ciemnych liściach ;:333
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Jolu nie ma takiej możliwości żeby u ciebie werbena się nie pojawiła. ;:306 Jest wszędzie, gdzie rosła choć jedna sztuka. Najbardziej żałuję miskanta Variegata, miałam cztery. ;:145 Zima bez śniegu niestety ciężka dla wielu roślin. U mnie na szczęście wszystkie jeżówki żyją.

Beatko to tulipany Queen Of Night, mam je pierwszy rok. Zdjęcia nie oddają w żadnym razie ich piękna. Są aksamitne i dużo ciemniejsze, niż mój aparat pokazuje. Bukszpany teraz najładniejsze, w ciągu dwu dni zazieleniły się młodymi przyrostami. ;:215 Azalię kilka dni z mrozami ponad 15 stopni okrywałam, bo już jedną straciłam.

Aga tulipany liliokształtne coraz bardziej mi się podobają, a białe szczególnie. Te to chyba Sapporo. ;:218 Mam dziesięć świrków serbskich, ale tylko jeden ma szyszki, są soczyście bordowe.

Aniu klon niedługo będzie miał coraz ciemniejsze liście. Tulipany już kończą kwitnienie, większość dziś pościnałam. ;:174 Muszę się zmotywować i porobić zdjęcia wszystkim rozchodnikom, mam już kilka odmian.

Ewelinko kolory w ogrodzie, jakoś nastrajają optymistycznie. ;:108 Lubię patrzeć na rabaty z tarasu lub przez okna, dlatego sadzę większe grupy roślin. Mam trzy klony zwykłe i jednego klonika palmowego.

Paulinko przerabiałam jesienią czerwoną rabatę, bo poprzednie berberysy Tak się rozrosły, że ją zdominowały. Wymieniłam na bardziej kolumnowe Orange Rocket, są mocno czerwone wiosną. Floksy szydlaste już powoli przekwitają. Lilie wyjątkowo szybko rosną, chyba nowe miejsce im się spodobało. ;:333

Małgosiu mam dwa pięcioletnie, żółte klony Odessanum i najmłodszy ten czerwony Crimson Sentry. Wszystkie szczepione na pniu, bo za mały ogród na ogromne drzewa. ;:131 Mam żelazo w płynie, jutro jeżówkę opryskam.

Małgosiu clem3 ja jeszcze się łudzę, że miskanty ożyją. ;:14 Niestety wyschnięte resztki łodyg wychodzą z ziemi, a to znak, że chyba zgniły. Wczoraj wykopałam turzyce i resztę ostnic, bo już nie było nadziei, że się zazielenią.

Lucynko tulipany już kończą kwitnienie, będę podziwiać w innych ogrodach. :D Kocimiętka z floksem kanadyjskim to przypadkowe zestawienie. Kocimiętka zasłania murek oporowy, a floks powędrował tam na przechowanie i na razie został. :)

Dzisiaj zimny dzień u mnie. Pościnałam trochę tulipanów, bo fruwały płatki. ;:222 Pozaglądałam do róż i wypatrzyłam już trzy pąki. :tan

Tawuły teraz najbardziej soczyste.

Obrazek

Elegant Lady zakwitły jako ostatnie. Jeden zawirusowany chyba, ma czerwoną plamę.

Obrazek

Obrazek

Przesadzonej hoście podoba się bardziej cieniste miejsce, już ma 40 cm szerokości.

Obrazek

Coraz mniej tulipanów.

Obrazek

Obrazek

Czarne świerki.

Obrazek

Żurawki zaczynają kwitnąć.

Obrazek

Floks kanadyjski i szydlasty.

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,szkoda ,że już kończą sie tulipany ,tak na nie czekaliśmy i już po ,ślimaki cudownie się prezentują ,też bym takie chciała :uszy ,a w tej żółciutkiej tawułce bardzo im do twarzy,buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Śliczne masz kwiaty na wiosnę ;:215 jest pięknie ;:303
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Soniu widzę ,że jeszcze masz pole do popisu przy siatce nic nie rośnie
a ślimaki przecudowne razem z tymi tawułami wyglądają ;:180 ;:180
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Które trawy cię zawiodły ? ja już wymyśliłam zastępstwo za turzyce włosiste bo wydaje mi sie że mi padły. Piękny ten czerwony klonik w przyszłości planuje takie przy hortensjach :)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu, floks kanadyjski mnie zauroczył, nie znałam, śliczna roślinka ;:333
Jeżówkę podlałabym preparatem z żelazem i pod korzeń i dolistnie. Wygląda mi to na chlorozę.
Tawuły jak zobaczyłam padłam na twarz i teraz zębów szukam. Wyglądają cudnie ;:oj
Klonik też przecudnej urody. Czaję się ostatnio na jakiegoś klonika, czy on wytrzyma na słońcu?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś dziękuję w imieniu ślimaków. :D Dostały do towarzystwa dwa węże, jeden wygląda zza czarnych świerków. Tulipany będę podziwiać u ciebie, dłużej kwitną. ;:215

Moniko już rozkręca się ogród, ale teraz po tulipanach będzie mniej koloru. Twoje iryski już piękne, ;:108 moje bródkowe też niedługo pokażą fiolet, białe przesadzone jesienią dopiero się zbierają.

Marysiu niestety w tym miejscu są zakopane dwa duże zbiorniki na deszczówkę. Na nich tylko 30 cm ziemi, tylko trawa tam rośnie i to nie za ładnie. ;:108 Wzdłuż płotu w stronę garażu jest 90 cm pas trawnika, bo skarpa byłaby do wysokości metra. Jest to przejście w stronę kompostownika i garażu. Stalowe ślimaki przespały zimę w ogrodzie, na razie odstraszają żywe, które jeszcze nie robią szkód. ;:131

Anitko straciłam 4 Variegatusy, 2 Cabaret i 2 Morning Light. Klon już nabiera wygląda, bo kupiony był z dwoma gałązkami. Turzyce mam z siewu, to posadziłam, choć nie nabiorą masy w ciągu jednego sezonu. ;:185

Zuza floksy kanadyjskie zmieniają co chwila miejsce, ale i tak świetnie kwitną. Tawuły to jeden z lepszych zakupów do ogrodu. Nie chorują, są bezobsługowe. Tylko raz tnę po kwitnieniu i rosną świetnie, na najgorszej glebie w ogrodzie. Dziękuję, ;:196 dziś podratuję jeżówkę żelazem. Klony w upalne lata mają lekko przypalone liście. Nie psuje to specjalnie wyglądu, bo większość listków pozostaje zdrowa. Cienia niestety nie mogę im zapewnić. :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu szkoda miskantów i ostnic ;:222 Na szczęście Ty masz rękę do siewek i na pewno szybko wypełnisz luki brakujące ;:333
Werbena w sałacie...hmm u mnie nadal cisza,a miałam ją w kilku miejscach w ogrodzie i liczyłam na coś,a tu klapa ;:145
Tulipany już przekwitają,ale kilka z nowych mi jeszcze kwitnie,te starsze szybciej przekwitają ;:224
Floks kanadyjski z kocimiętką super zestawienie,tego pierwszego kupię jak znajdę na giełdzie.

Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu może werbena jeszcze się pokaże. Niestety kilka miskantów już zamówiłam, ostnice z siewu też jakoś marnie rosną. ;:222
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kocimiętkę i floksa kanadyjskiego uwielbiam w tym zestawieniu ;:333 Pierwsza klasa.
Super wieści o tych jaszczurkach, że żywią się opuchlakami. Nie wiedziałam. U mnie w dwóch miejscach mam te małe smoki ;:65 Ostatnio zrobiłam im nieświadomie fajny korytarz między ścianą domu a kamieniami. Śmigają aż miło. Nawet kota się nie boją ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”