Niedziele spędziłyśmy na targach ogrodniczych ?Wiosna Kwiatów? w Łosiowie . Kwiaty, krzewy ozdobne, drzewka oraz wszystko, co jest potrzebne do naszych ogrodów były też stoiska z rękodziełem -ozdoby z drewna , ceramiki i gipsu ........ceny

Marysiu staram się trzymać mocno zamierzonego planu i chyba (jak na razie) dobrze mi to idzie.Na wczorajszych targach miałam w planie kupić roślinki na przyszłe rabatki ,głównie hortensje których w sprzedaży było bardzo mało, te które były, nie wzbudzały zainteresowania.Można było kupić ładne hortensje ogrodowe ale tym pannom już dziękuje.Bardzo duży wybór był jednorocznych ,iglaków lecz tych roślin niema na mojej liście,tak więc nie kupiłam żadnej roślinki. Sama byłam zdziwiona że nie dokonałam zakupu no chyba jestem odrobinę stanowcza.

Martuniu liliowce podlałam profilaktycznie środkiem grzybobójczym , popadał tez deszczyk są obficie podlewane ....zobaczymy.Nic więcej dla nich nie mogę zrobić,pozostaje tylko czekać.

Daysy po wielu opiniach postanowiłam przełożyć sadzenie na wiosnę,to zaledwie kilka miesięcy ale może zrobić ogromna różnicę,zwłaszcza że wszystkie róże mam z wiosennego sadzenia.Garden of Roses, dopisana do listy

Aniu dziękuję za miłe słowa

Jadziu Maksiu jest bardzo grzeczny, w porównaniu do Gucia to aniołek.Warto zrobić drugie podejście zwłaszcza że, jest bardzo dużo psiaków ,które czekają na dom.Gdzie zauważyłaś Poskrzypkę, patrzyłam,patrzyłam i nic nie widzę

AluZdrówko już lepiej ,dziękuję za miłe słowa

Lilia Preety Women -Iwonka

Kilka fotek z ?Wiosna Kwiatów? w Łosiowie

Kilka fotek z ogrodu
Iryski

Azalia pierwszy pączek

Hortensja Limelight

Piwonia pierwszy pączek