Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuza ale Ty masz tulipany wow ;:oj Esprit cudo kupuję na jesieni koniecznie.
Kupiłam Green Vawe tez z tej samej serii kameleona :D Twój Ice Cream jeszcze zamknięty ,za to mój w tym roku dosłownie pokazał cały swój urok.Lody w pucharku jak nic :heja

Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Chyba wszystkie tulipany wykupiłaś w sklepie ;:oj
Przecudne i jeszcze takie ujęcia cudne, wspaniała kolekcja i barwy ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zuza. Przepiękne masz odmiany tych swoich tulipanów ;:224 . Portreciki robisz jak profesjonalista ;:108 . Cudowne kolory i kształty tych tulipanów ach można się zachwycić tą różnorodnością . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuza tulipanami pozachwycam się wyjątkowo. ;:oj Elegant Lady pokazałaś cudnie w słońcu. ;:138 Większość swoich dziś ścięłam. ;:174
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Kochani, jako że u mnie ostatnio monotematycznie tulipanowo się zrobiło pozwolę sobie podziękować wszystkim którzy pozostawili bardzo sympatyczne wpisy w tym temacie.
Anka-aneczka1979, Aniu-zara, Iwonko, Kasiu-kasia100780, Lucynko, Małgosiu-PEPSI, Małgosiu-clem3, Anitko, Beatko, Aniu-Annes 77, Kasiu-Kasiula17, Ewelinko, Soniu, dziękuję Wam Obrazek
No i nie była bym sobą nie wstawiając jeszcze kilka świeżutkich fotek ;:198

Ten jest chyba najciekawszym z sadzonych na jesień. I pomimo że kolor nie mój to za zmienność i trwałość ma u mnie duży plus

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wybarwił się wreszcie drugi z serii kameleonów

Obrazek

Obrazek

Czarnulki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Małgoś-PEPSI, obrazki włoskie mają taki wzorek na liściach jak a tym foto co pokazywałam. Te plamiste maja na liściach ciemne kropki-plamki. A czemu myślisz że nie zakwitną? Ja tam myślę że mimo że młode to pokażą kwiatuchy ;:170
Małgosia-clem3, ja mam agro tylko na tych rabatach gdzie rosną sobie iglaki i nie ma ta bylin. Sprawdza się tam rewelacyjnie. Faktycznie tam gdzie mam byliny zlikwidowałam, bo ani się nie mogły rozrastać, ani nawozić i podlewać nie było łatwo.
--------------------
Dziś miałam pracowity dzionek. Uzbrojona w kilo werwy, ćwierć kilo zapału i urządzenie zwane wertykulatorem wyruszyłam po porannej kawie na wojnę z czymś co kiedyś uznawane było za trawnik, a teraz w swych połaciach posiadało więcej mchu, koniczyny tudzież innych dwuliściennych niż samej roślinności zwanej potocznie trawą. Trzy pełniutkie wory filcu, mchu i innego tałatajstwa wylazło z raptem 150 m2 ;:202
Po grabieniu tego dziadostwa plecy nadają się do wymiany. A po tym grabieniu jeszcze pół wora wsysnęła kosiarka służąca w tym konkretnym przypadku za odkurzacz ;:224
W puste place i przerwy między kępami trawy pozostałej została dosiana nowa trawka. Teraz tylko podlewać i czekać na efekty.
Poza tym pożegnałam się dziś definitywnie z Van Eijkami, Rococo i Exotic Emperorami ;:151 Reszta jeszcze kwitnie i cieszy ;:333

A z nowych, przyjemnych rzeczy, zaczynają swój pokaz rododendrony. Teraz już wreszcie nie będzie tak monotematycznie ;:198

Obrazek

Kochani, przyjemnego nowego tygodnia Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Twoje Elegant Lady bardzo ciekawie prezentują się na zdjęciu. Ale czy nie masz wrażenia że one na zdjęciu ładniejsze niż w realu? Bo moje właśnie zakwitły (wprawdzie zeszłoroczne bez wykopywania więc wypierdki trochę) ale tak im się przyglądałam, że jakieś nijakie kolory. Mimo to zrobiłam zdjęcie do archiwum. Potem oglądam fotkę i dumam co to ładnego mam. Na następnym ujęciu plakietka z imieniem....i jakież moje zdziwienie że to ta elegancka dama ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Łał, no piękne one wszystkie ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oooo, wow , ;:oj ale masz tulipany ;:oj niesamowite formy i kolory i w dodatku znasz nazwy. ja nie zawracam sobie głowy nazwami :wink: ale takie śliczności uwielbiam ;:138
Dzięki za <mleczną drogą > ;:196
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Zuzia jestem przypadkiem i ciesze się ze trafiłam. Masz piękny ogród. Lepiej ze trafiłam późno niż wcale. Lecę zachwycać się dalej kolekcja tulipanów:)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Cudniaśkie tulipaniczki! ;:63 ;:63 ;:63
Ja tak króciutko, ale z ogromnym zachwytem dla Twoich piękności, Zuziu. ;:114
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Zuza, portreciki tulipanów wszystkie bez wyjątku piękne, ale widoczki ogólne były miłą odskocznią i bardzo chętnie popatrzyłam na te szersze plany u Ciebie. Masz taką różnorodność roślin, że oczu oderwać nie mogłam ;:215
A wracając jeszcze do tulipanów, to w oko wpadła mi kolejna ciekawa odmiana, a mianowicie - Esprit. No cudne są i ten kolorek ;:224
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Rododendrony będę podziwiać u ciebie z przyjemnością, tym większą, że sama nie posiadam ;:131
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, ten Esprit to bardzo mój kolor ;:oj niesamowicie wygląda w słońcu. Chociaż muszę przyznać, że Queen of The Night sadzone w większej ilości również robią wrażenie i wiem to z doświadczenia, wcale nie są tak żałobne jak początkowo myślałam ;:224
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Esprit - przecież to prawdziwe cudo. Ta zmienność kolorów jest rewelacyjna. Jestem nim oczarowana. Czy on też biedronkowy? Twoje tulipany zachwycają, tyle kolorów, odmian ;:oj Ogród tętni barwami, przyciąga wzrok i każe zatrzymać się na dłużej.
Gdzie nie wejdę, tam łany tulipanów, same piękności. Już mam zapisanych kilkanaście odmian. A po pierwsze: nie mam miejsca na wszystkie. Po drugie: kto to będzie sadził? Bo przecież nie ja, nie lubię sadzić cebulowych. Jak to wszystko pogodzić? Jednak chyba się troszkę przemogę, bo bardzo mi się podobają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”