Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

:wit
Olu ten kamień wygląda jak siedzący na sawannie gepart ;:oj
Coś pięknego ;:333
Z powojników cieszę się szalenie - kibicowałam takiemu finałowy ;:138 ;:138 ;:138
Teraz obsadzaj i chwal się efektami ;:108
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Olu,zaniemówiłam jak zobaczyłam ilość Twoich powojników. Gratisy tzn Jan Paweł i Generał Sikorski posiadam i jestem z nich bardzo zadowolona. Ależ będziesz miała Olu spektakl. Będzie co podziwiać. Sporo masz tulipanków, ale się nie dziwię bo to bardzo wdzięczne roślinki. Nareszcie mamy fajną pogodę, maj to piękny miesiąc. Pozdrawiam Olu ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Kochani jestem :wit
Po dwóch godzinach siedzenia na ławce bez oparcia ,z wyciągniętą szyją jak łabędź ,( to po to aby lepiej widzieć)i z obolałymi dłońmi od oklaskiwania grupy mojej córci , w końcu wróciłam do domu... ;:7
W nagrodę za dobry rezultat występu , miałyśmy iść na lody , ale że obie kaszlemy wybrałyśmy po ciachu w pobliskiej cukierni....A co tam! ;:224
Oczywiście wzięłyśmy też na wynos dla naszych chłopaków... :uszy

Obrazek

Zuzka na pewno gdzieś dobrą miejscówkę im znajdę. Jak na razie to tylko chodzę i myślę który gdzie ma być posadzony. Za chwilę i tak już nic nie wiem i wymyślam od nowa... ;:306

Obrazek

Aniu gdzieś ty znów geparda w nim zobaczyła...patrzę i patrzę i tak słabo go widzę jakoś... :;230
Ze zwierzątek odwiedzających mój ogród , mogę pochwalić się takim oto maleństwem.
Malutka kuleczka siedziała w liściach irysków i zauważyłam go jak podlewałam.
Potem owszem Daisy go wyniuchała i prawie że dopadła...
To chyba młody szpaczek , nie wiem czy umie fruwać bo tylko skacze nieporadnie.
To było wczoraj , dziś wiem że jest u mnie nadal ,tym razem zmienił kępkę roślin na bardziej gęściejszą. ;:173
Zdjęcie mało ostre bo obiekt uciekał a jeszcze chwast się wcisnął na pierwszy plan... :;230

Obrazek

Ewuś no ja liczę właśnie na powojnikowy spektakl. Nie przyjmuję innej opcji do wiadomości... :tan Dziś pogoda na prawdę piękna była. Maj to cudny miesiąc , tylko dla mnie nie zawsze dobry -alergia mnie atakuje .W najbardziej słoneczne dni , gdy koszone są trawy ja jestem nieżywa...Katar , załzawione oczy i nie nadaję się do większego użytku... ;:145

Obrazek

Lecę teraz na wieczorny obchód waszych ogrodów...Pa, pa :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

A widzisz, nie tego złego.....To dobrze świadczy o szkółce, że uznali za zasadne reklamację i zrobili co powinni zrobić. My będziemy podziwiali te efekty w sezonie.
Fajne te doniczki butelkowe ;:333
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu wniosek z tego, że trzeba trzymać kciuki, żeby szkółka się pomyliła w zamówieniu ;:306 Ja ostatnio zamawiałam w jednym sklepie na ponad 200 zł, a jako gratis dostałam próbkę nawozu (parogramową ;:224 ). A ty dostałaś aż trzy powojniki ;:oj
U mnie też pogoda się zrobiła bardzo ładna, nawet pumilki rozłożyły płatki, a tulipany rozwaliły się na maksa :lol:
Fajnie, że przedstawienie się udało ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No,mówiłem,że dobzi ludzie ;:170
Także się ciesz,bo one wigor mają ;:108
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Olcia z tymi powojnikami to zrobiłaś niezły interes ;:333 niemal taki jak ja z darmowymi hortensjami :;230 Jednak czasami opłaca się coś zamówić online ;:306
Prawdziwą szkółkę masz w altanie, ja mam taką u siebie w krzakach za leszczynami :;230
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w połowie weekendu. :wit
Pogoda z samego ranka zapowiadała się pięknie. Ani jednej chmurki na niebie nie było . ;:3 ;:3
Ale już bliżej południa , rozszalał się wiatr i przygonił paskudne chmurzyska.
Co chwilę zasłaniały słoneczko i wtedy tak miło nie było... ;:185
My mieliśmy gości , nie obyło się bez grilla ,kiełbasek i kaszanki...
Za słonkiem, wędrowaliśmy ze stołem prawie po całym ogrodzie. ;:306

Obrazek

Małgosiu Pepsi jutro i pojutrze mam zamiar wkopać powojniki na rabaty.
Dziś rano byłam z M na targu , pojechaliśmy za butami a przywiozłam również nieplanowane roślinki do doniczek... Chciałam jakąś gotową kompozycję wiszącą ale w końcu kupiłam po dwie sadzonki Milion Bells + do tego Euforbia. Już wsadzone i wiszą , jutro obfocę...

Obrazek

Małgosiu Clem szkółka widocznie nie może pozwolić sobie na stratę reputacji, ;:333 więc dbają o klienta. Bałam się trochę ale wierzyłam że jednak to rzetelna firma...
Wywiązali się ze swojej pomyłki w 100%. ;:333
Takie przedstawienia mamy co roku odkąd dzieci poszły do podstawówki... ;:173
Czyli pierw sześć lat Mateusza a teraz Justyny.
A to z tej okazji ,że podstawówka jest połączona z Liceum i Technikum. Z racji tego ,że dzieci muszą opuścić budynek na czas matur , mają w pobliskim Domu Kultury przez dwa dni próby generalne a w ostatni dzień rano próba i po południu przedstawienie...A wcześniej cały czas ,wszystkie klasy ćwiczą swój repertuar na lekcjach muzyki i wychowawczych...
Występują całe klasy , nie ma dziecka które nie bierze w tym udziału...
To taka tradycja naszej szkoły... ;:173
Moja córcia już kończy przygodę w tej szkole , więc to takie pożegnalne , ostatnie występy...
Musiałam być obowiązkowo na widowni. ;:108

Obrazek

Mati no cieszę się przecież...
Kto by się nie cieszył... Błąd naprawiony , reklamacja uznana a jeszcze te gratisy.... :tan

Obrazek

Anitko wiesz że pomyślałam o Tobie jak tylko się u mnie ta sytuacja wyjaśniła... ;:173
Szkółka jest w altanie bo jak pada, to chociaż z tych butelek deszcz mi nie wypłucze ziemi...
A i siewki nie mają tu takiego bezpośredniego słońca. ;:3

Obrazek

Nie przetrwała mi perowskia, już dawno powinna odbić... ;:222 W tym miejscu miałam też posadzoną szałwię omszoną a teraz mam mnóstwo siewek i nie wiem co to? ;:185
Czy to chwasty , czy coś mi się tam narodziło...Czekam aż troszkę podrosną sieweczki, może będzie łatwiej rozpoznać...

Obrazek
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p
Od: 27 paź 2015, o 22:03

Post »

Olu gratuluję udanej reklamacji nawet bardzo udanej :wink: Powojniki piękne już nie mogę się doczekać pełni kwitnienia będzie pięknie ;:108 Zazdroszczę Ci tego przedszkola ja niestety z tych niecierpliwych i nie lubię siać, potem pikować ach ile to trzeba pracy włożyć żeby roślinka wydała kwiat, ale może kiedyś się przełamię. Życzę ;:3 niedzieli i wykonania planu powojnikowego ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu nacieszyłam oczy kolorami. :) Powojników będziesz mieć tyle. ;:oj Tulipany jeszcze takie świeże, u mnie już przekwitły w większości. Masz rękę do wysiewów, tyle jeszcze dobra czeka na sadzenie. Miło, jak dzieci chcą rozwijać swoje zdolności, a rodzice mogą oglądać efekty. ;:215 Dobrze, że miałaś gości, bo pewnie spędziłabyś dzień na rabatach. :wink: Teraz będziemy często widzieć maluchy ptasie. U mnie poniewierał się po trawniku młody kos. Miał problemy z wzbiciem się w powietrze, pilnowałam, żeby kot sąsiadów się nie napatoczył.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipanki masz cudne, i niezapominajki już kwitną :D
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Dobrze masz z tą altanką :D ja muszę sobie jakieś zacienienie zrobić żeby roślinkom słonko nie zaszkodziło.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w niedzielny poranek.Obrazek

Iwonko dziękuję bardzo, innej myśli do głowy nie dopuszczałam , niż ta , że szkółka wywiąże się prawidłowo ze swojej pomyłki... ;:173
Co do siania to nie ma co zazdrościć , tylko próbować. Nie musisz od razu hurtowe ilości siać...
Po troszku i zobaczysz co z tego wyjdzie...Fajnie tak mieć swoje roślinki wyhodowane od ziarenka...
Słoneczna niedziela to chyba dziś nie u mnie... ;:185
Pochmurno od rana i nie za ciepło...
Pewnie będzie padało...

Obrazek

Soniu z powojników bardzo się cieszę. Mam nadzieję że dobrze będzie im u mnie i w następnym sezonie już pokażą swoje piękno. W tym ,za dużo sobie nie obiecuję po nich ,bo to młode roślinki.
Chociaż niektóre pączki już mają to coś tam zobaczymy... :tan
Z pewnością bym wczoraj latała po rabatach a tak to rodzinka trochę mnie przystopowała i odpoczęłam ...Dziś już pogody do siedzenia na dworze nie ma...Chłodny wiatr i pochmurno. ;:185
Młody ptaszek nadal u mnie jest , znalazł sobie kryjówkę pomiędzy 4 wiadrami z wodą i tam siedzi...
Dostał okruszki chleba i wodę na podstawce... Daisy na razie nie wyczaiła jego skrytki... ;:131

Obrazek

Aguś niezapominajki to kwiatki terminatorki... Rosną same nieproszone , często pozbywam się ich ilości a one się w takiej samej odradzają...

Obrazek

Anita wczoraj jak spodziewałam się gości musiałam całe to przedszkole wyprowadzić na zewnątrz , bo przez nie ciasno w altanie...A przecież goście muszą czuć się swobodnie , nie mogą ciągle pod nogi patrzeć... :;230
Takie jednoroczne doniczkowe zakupiłam wczoraj na targowisku... :heja
Zobaczymy jak sprawdzi się ta mała odmiana surfinii...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec czosnkowa kulka , która tylko patrzeć wystrzeli kolorem ...

Obrazek

Miłej niedzieli życzę wszystkim odwiedzającym...
Uciekam do garów , bo zaraz obiad się przypali i nie będzie co jeść.... :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu, cieszę się, że rodzinka Twoich klematisów już w komplecie ;:215
Moje już jakiś czas temu posadzone. Jak na razie się trzymają, oby tak dalej.
Perowskia może jeszcze odbić, warto jeszcze poczekać, choć różnie z nią bywa.
Tulipany masz cuuuudne!
I śliczne masz te kompozycje jednorocznych, wow!
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p
Od: 27 paź 2015, o 22:03

Post »

Olu te małe surfinie na pewno się sprawdzą, ja co roku je kupuję w różnych kolorach i pięknie się rozrastają.Potrzebują tylko słońca i oczywiście nawozu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”