Zaczarowany Ogród IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zaczarowany Ogród IV

Post »

Zaglądam co nowego Dorotko a tu :shock: nawet lustrzane oczka ;:63 u Ciebie ...ho,ho,hooo! ;:111 Idziesz jak burza z tymi wystrojami ogrodowymi ;:219

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Tego lustrzanego oczka Beatce to i ja po zazdrościłam, nie wpadła bym na taki pomysł, nigdy ;:223 z kamieniami wygląda to super ;:333
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A mi się poidełko podoba ;:138 gdzie takie naczynko z dziurkami dorwałaś :lol: :?:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No świetny pomysł z tym lustrzanym oczkiem miała Betinka i Ty również, świetne ;:215 ;:215 ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dorotko kochana, czy Ty jesteś w stanie czymś jeszcze mnie zaskoczyć? ;:7 ;:7 Pewnie tak, boś Ty niesamowicie pomysłowa i pracowita dziewczynka. ;:63 ;:63 ;:63
Poidełko superowe, a oczko ... rewelacja!!! ;:114
Dorotko, jeśli byś chciała, to do kosmosu dorzucę sadzonki stokrotek łąkowych. ;:224
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A te ozdobne jabłonie to mają jadalne jabłka? Tzn czy coś można z nimi zrobić?
Pomysły na sztuczne oczko i poidełko ciekawe i oryginalne! ;:333
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

marpa, Maryniu, bo kiedyś trzeba odpocząć a najlepiej się odpoczywa robiąc duperele do ogrodu. :tan

Bogumilka, Bogusiu, prawda że super wygląda w tych kamieniach. :tan

BOżENA1542, Bożenko, to pewnie jakaś część lampy. Leżało tyle czasu w końcu mocy prawnej nabrało i trzeba było wykorzystać. :;230

iwona0042, Iwonko, dzięki. ;:167

plocczanka, Lucynko, stokrotki ;:167 , Ty wiesz jak je lubię. ;:108 A dzisiaj odpoczywając zrobiłam kilka kolejnych kul i "cosik" na ścianę. Sama nie wiem czy na wodę czy na ziarno. Czas pokaże.

takasobie, Miłka, to typowe jabłonie ozdobne. Na razie jedna kwitnie a mam jeszcze 4 inne rodzaje. Niestety one bardziej dla dekoracji ewentualnie dla ptaków zimą. Strasznie kwaśne są i małe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dorotko, yyyyyyyyyyyy...... yyyy....yy...brak mi słów na wyrażenie mojego podziwu dla Twojej pomysłowości i umiejętności technicznych. ;:114 ;:114
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Dorotko, przyłączam się do Lucynki i również brak mi słów, jesteś jak " pomysłowy Dobromir " i " Adam Słodowy w jednym ". ;:111
Już nie mogę się doczekać, jakie cuda jeszcze wymyślisz za przysłowiowy grosik. ;:433 ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko, Stasiu - ja jestem z tych co nic nie wyrzucają, bo wszystko się przyda. :oops:
Niestety jak już się sporo rupieci nazbiera to jednak jestem zmuszona coś z tym zrobić.
Dzbanek kiedyś nam całkiem dobrze służył (on na prąd), później weszły te czajniki bezprzewodowe więc stary poszedł do lamusa. Przykrywka została po jakieś wazie, która się stłukła. A filiżanko spodek nawet nie wiem jaką ma historię bo jest "od zawsze".
Więc był wybór - albo wyrzucić albo jak zwykle coś zrobić.
I tak samo wyszło. ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale Ty pomysłowa kobieta jesteś ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Dorota wpadam i jak zwykle oglądam nowości ;:oj Czy Tobie pomysły kiedyś się kończą? Eee, komu jak komu, ale tobie to chyba nie ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To jest prawdziwy zaczarowany ogród. Cuda czynisz, Dorotko ;:oj Każda strona to uchylanie rąbka tajemnicy. Tyle masz pomysłów. poidełko i ja muszę jakieś zrobić, ale takie, żeby ktoś się nie pokusił i nie wziął sobie. Jednak moja działeczka często jest samotna, a amatorów kwaśnych jabłeksporo. Pomysł już mam, zresztą też zgapiony z forum, teraz tylko trzeba zrobić.
Jabłoń przyciąga wzrok, ma taki zdecydowany kolor. Pewnie jest widoczna z daleka?
A jak kotka? Lepiej?
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

plocczanka pisze:Dorotko, yyyyyyyyyyyy...... yyyy....yy...brak mi słów na wyrażenie mojego podziwu dla Twojej pomysłowości i umiejętności technicznych. ;:114 ;:114
Lucynko, ja tylko nie umiem się nudzić. ;:306
stasia_ogrod pisze:Dorotko, przyłączam się do Lucynki i również brak mi słów, jesteś jak " pomysłowy Dobromir " i " Adam Słodowy w jednym ". ;:111
Już nie mogę się doczekać, jakie cuda jeszcze wymyślisz za przysłowiowy grosik. ;:433 ;:433 ;:433
Stasiu, jak nie robię w ogrodzie to i tak coś robię. Tak zawsze było. Nie potrafię inaczej. ;:333 Jeszcze troszkę planów mam. Więc cały czas coś się dzieje. ;:138
iwona0042 pisze:Ale Ty pomysłowa kobieta jesteś ;:215 ;:215 ;:215
Iwonko, staram się. :;230
sweetdaisy pisze:Dorota wpadam i jak zwykle oglądam nowości ;:oj Czy Tobie pomysły kiedyś się kończą? Eee, komu jak komu, ale tobie to chyba nie ;:215
Zuza, pomysły raczej się nie skończą. Taką mam nadzieję. ;:333
Iwonka1 pisze:To jest prawdziwy zaczarowany ogród. Cuda czynisz, Dorotko ;:oj Każda strona to uchylanie rąbka tajemnicy. Tyle masz pomysłów. poidełko i ja muszę jakieś zrobić, ale takie, żeby ktoś się nie pokusił i nie wziął sobie. Jednak moja działeczka często jest samotna, a amatorów kwaśnych jabłeksporo. Pomysł już mam, zresztą też zgapiony z forum, teraz tylko trzeba zrobić.
Jabłoń przyciąga wzrok, ma taki zdecydowany kolor. Pewnie jest widoczna z daleka?
A jak kotka? Lepiej?
Iwonko, u mnie raczej złodziei nie ma więc mogę szaleć. Jabłoń faktycznie teraz przyciąga wzrok. Obok są jeszcze dwie inne odmiany ale jeszcze w pączkach. Kotka idzie dzisiaj do weta, więc jak będziemy "po" to dam znać.

Pięknie nasiały się w tym roku bodziszki.

Obrazek

Hosty szaleją i szaleje kot. Upodobał sobie jedną i cały czas ją niszczy. Musiałam ogrodzić siatką.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A jeden z bodziszków dostał fajnych kolorków. Nie wiem czy go rozdzielić czy zostawić.

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Właśnie wróciłam od weterynarza. Zostawiłam 250 zł a to dopiero początek. Melcia ma HIV, jest osłabiona i odwodniona. Teraz czekamy jeszcze na wyniki z krwi. I jak wygląda jej wątroba i inne narządy. Trzymajcie kciuki.

A to jeszcze nie wszystko. Dzwonili dzisiaj z poczty. Szukają paczki. Miała do mnie dojść i nie doszła. ;:222 Koleżanka z forum wysłała mi lilaka pekińskiego i miniaturowa nawłoć. Ciekawe tylko w jakim stanie będą roślinki jak już się znajdą. ;:145

Niech ten dzień już się skończy. Mam maksa. W dodatku ręka mnie boli bo Melcia jak dostawała zastrzyki to w tym stresie mnie boleśnie ugryzła.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”