Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

Kochani z ręką- barkiem niestety jest bardzo źle mogę mieć nawet operacje :( musiałam zapisać się na rezonans i wtedy lekarz zobaczy czy operacja czy rehabilitacja. Jestem załamana nie mogę robić nic w ogródku.... to mnie boli podwójnie i ręka i myśl że nie mogę pracować w ogrodzie.
Pomimo niemożności pracy na działce na pocieszenie kupiłam sobie kilka roślinek :) posadzi mi je siostra albo narzeczony. Kupiłam 4 tuje golden tuffet, dwa jaśminowce, wielką kępę rozchodnika matrona, hortensje phantom, 3 trawy hakonechloa all gold i 1 aureole, i róże na pniu. Z tym ostatnim zakupem niestety nie obyło się bez problemów ( był to zakup internetowy) ale już nawet nie chce mi się o tym pisać.
Z tego względu, że nie mogę się nadwyrężać i nawet pisanie wiadomości nie jest dla mnie łatwe wątek może być bardziej zaniedbany a w waszych wątkach też mogę być bardzie skrytoczytaczem, mam nadzieje że mi to wybaczycie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O czytam tu takie smutne rzeczy, kontuzja ręki, barku .Uważaj, na siebie.wiem jak to jest , jak korci,Ja po wypadku to nic nie mogłam zrobić,Ale to początek jesieni, to pracy tak duzo nie było jak na wiosnę..
Ale folguj zdrowie jest tylko jedno.
Duuzo zdrówka życzę ;:168
Lusia i Uchlatusia piękne kociaki,Jak to koty słonko uwielbiają :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko zdrowiej, ;:168 jednak słuchaj lekarzy, lepiej wyleczyć porządnie, niż potem cierpieć i mieć problemy. Ja dzisiaj szukałam Golden Tuffet i nie udało mi się kupić, masz szczęście. :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ojejjjj :( . No to sobie narobiłaś teraz.... Roślinki mniej istotne. Ale te Twoje problemy zdrowotne. Oby skończyło się tylko rehabilitacją.
Zakupy fajne poczyniłaś. Zwłaszcza ten Phantom mi przypadł do gustu.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Aniu

Kocham swoje kociaki ale są strasznie niegrzeczne, łobuzy jedne...... Mam nadzieje, że z ręką mimo wszystko będzie dobrze.... najgorsze jest to jak człowiek patrzy z żalem jak inni pracują w ogrodzie a sam nie może ;:145

Soniu

Kochana za ta obiecane trawki to nie wiem jak ci dziękować ;:180 mam siewki tych ostróżek niebieskich może byś chciała ? ale nie wiem kiedy bym ci mogła wysłać bo teraz pakowanie w paczkę nie wchodzi w grę.... bo już za dużo i tak każdy za mnie robi ;:185

Madziu

Przez swoją zawziętość się doigrałam ;:174 hortensje phantom polecam, jest świetna, szybko zaczyna kwitnienie, i bardzo szybko przyrasta i nawet pachnie ;:oj
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Anitko, trzymam kciuki i życzę zdrowia.
Też miałam taki problem od października. Po różnych perypetiach i bezskutecznych próbach....pomogła joga. Polecam, choć początkowo ból był nie do wytrzymania.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Anitko dużo zdrówka! Oby rączka jak najszybciej przeszła. ;:168 Dobrze, że narzeczony pomoże w pracach ogrodowych. ;:215
Hortensje to mocarne rośliny. Nic się nie martw. Ważne, że otoczenie będzie coraz piękniejsze. Myśl pozytywami. Głowa do góry!

-- 24 kwi 2016, o 17:03 --

Anitko dużo zdrówka! Oby rączka jak najszybciej przeszła. ;:168 Dobrze, że narzeczony pomoże w pracach ogrodowych. ;:215
Hortensje to mocarne rośliny. Nic się nie martw. Ważne, że otoczenie będzie coraz piękniejsze. Myśl pozytywami. Głowa do góry!
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anitko, dużo zdrówka Ci życzę, oby z ręką wszystko się ułożyło pomyślnie ;:168
Gratuluję zakupów, dobrze że masz pomocników.
Ja wiem jak to jest, ani się ubrać , ani buty zawiązać czy się umyć...
Nie przeciążaj ręki i trzymaj się ciepło ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anita, w złym czasie Ci się ta kontuzja przydarzyła. Łatwiej ogrodnikowi taką chorobę przejść w zimie, jak nie ma sezonu.
Ale dobrze ze masz inne ręce do pracy, które pomogą Ci teraz w ogrodzie ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Dziewczynki ;:4 odpowiem wam jedną wiadomością bo i jedną ręką pisze, więc pisanie z polskimi znakami jest kłopotliwe ( a zaraz by mnie moderatorzy ścigali za brak poprawnej pisowni)
kontuzja w bardzo złym czasie się przytrafiła oj bardzo w złym.... na początku sezonu ;:223 rabatki zarośnięte nie ma komu opielić, hortensje które ukorzeniłam w wodzie też już czekają na posadzenie ;:219. Jolcia ja nawet jak włosy chce związać do góry to jest problem.....
Na szczęście wężem będę mogła podlewać to chociaż rośliny nie uschną :wink: Może jakieś zdjęcia postaram się zrobić w najbliższym czasie :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Anitko wiem że ci ciężko. Tak czekałysmy na rozpoczęcie sezonu i klapa.
Pocieszę cię ze i tak jest zimno nawet bardzo i mało co się robi na ogrodzie.
Dbaj o rękę i nie przeciążaj jej. Jakoś to przetrwacie , Ty i twój ogród. ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Anitko, wiem jak cierpisz. Mnie przez tydzień mąż czesał, ubierał. I tylko ciuchy zapinane, bo nie było mowy o podniesieniu rąk (obu) żeby wciągnąć bluzkę. Dopiero drugi tydzień jak funkcjonuję normalnie. I doceniam możliwość robienia najprostszych czynności samodzielnie :;230
Trzymaj się dziewczyno. Czasami ogród zostawiony sam sobie, radzi sobie najlepiej ;:306 Nie zdążysz wypielić nowych siewek, urosną na tyle żeby je bez trudu rozpoznać :wink: Szukaj jasnych stron sytuacji ;:168
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Wiosna i u mnie nastała :) i jakieś tulipanki też są chociaż w porównaniu do was znikome ilości, ale jest lepiej niż w poprzednim roku :D W dodatku mam zamiar się poprawić i na jesieni nasadzić sporo cebulek 8-) bo jednak z tulipanami jest o wiele ładniej. Z ręką lepiej bo chociaż nie boli jak nie ruszam.... w sobotę mam rezonans więc niebawem się wyjaśni co tam się uszkodziło ;:218

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tutaj widać przeniesione tymczasowo tuje danica, na pierwszym planie moje kuleczki rozchodników ;:167

Obrazek

pąki piwoni

Obrazek

posadziliśmy też tuje i hortensje, zastanawiam się co posadzić przed hortensjami może jeżówki? jak myślicie co by do nich pasowało.... to hortensje magical moonlight

Obrazek

rabatka bylinowa

Obrazek

Obrazek

Jolcia

Super że znowu masz wątek ;:167 pięknię i bardzo tulipanowo u ciebie :D Mnie na szczęście nikt ubierać nie musi ale już byłn taki moment że płakałam z bólu....dobrze że teraz jest lepiej i chociaż nie boli jak nie ruszam ręką.

Olcia

Ogród sobie jakoś poradzi ale już widać kupe zielska :roll: Dobrze, że chociaż mogę podlewać wężem to roślinki nie uschną.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko miło, że mimo kontuzji pokazałaś rabaty. ;:168 Tulipany fioletowe śliczne, ;:oj znasz nazwę, bo oczywiście już mam na nie chrapkę. ;:14 Żurawkowa piękna, świetlista. ;:215 Rozchodniki wielkie kępy. Jaka odmiana. :?: Jeśli na hortensjowej chcesz jednorodnie, to ja bym posadziła lekko z przodu ostnicę. ;:173 Jak bardziej kolorowo, to jeżówki będą świetne. Ja przed swoje przy garażu posadziłam bordowe cynie, będę testować nowe zestawienia, ;:131 jak ślimaki nie zjedzą. ;:306
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Soniu ja i nazwy tulipanów :;230 kupiłam je w biedronce ale nazwy nie spisałam... na pewno dokupie więcej bo mnie wzięło na tulipanki ;:167
Nazwy rozchodnika niestety nie znam dostałam te kępy od starszego Pana ;:167 podejrzewam, że jest to odmiana Herbstfreude
jak będziesz chciała to na wiosnę ci wyślę kawałek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”