Asiu ja też potrzebuję ogrzewanej szklarni, a potem drugiej i trzeciej, to wciąga jak narkotyk
To bakłażanowe poletko już wiele mówi Za sadzonkami masz białe kartony, czy to jest w jakimś określonym celu?
Marysiu - no wciąga, wciąga to ogrodnictwo . Białe kartki mam po to, żeby odbijały i rozpraszały światło i wtedy sadzonki tak się nie przechylają w stronę okna.
Kamila - trzymam kciuki .
Witaj. Ło matko faktycznie masz tego mnóstwo . Widzisz coś przez swoje okna w ogóle ?? Po części Ci trochę zazdroszczę . U mnie w tym roku masakra parapetowa , nie przyłożyłam się . Pozdrawiam .
Piękne pigwowce!!
Zazdroszczę trochę pietruszki, ja już drugą torebkę wysiałam i nic (a dałam jej po 3 tygodnie! ) Z doniczki rozsadzę, jak w zeszłym roku, ale zawiodła po całości
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka, posiałam pietruszkę w zrębkach, nawet nie dokopałam się do ziemi (czyli gliny). To było 25 marca, czyli już dość dawno. Może daj pietruszce trochę więcej czasu?
Pigwowce mam czerwone, białe i pomarańczowe. Na nalewkę .
Lyanna piękne kwiaty na pigwowcach! Mój niestety nie zakwitł tej wiosny Ale w gruncie mam go dopiero od roku. Po jakim czasie miałaś pierwsze kwiaty na Twoich pigwowcach?
A co do pietruszki to prawda - ona potrzebuje bardzo dużo czasu, żeby wzejść. W zeszłym sezonie czekałam na nią dwa miesiące! W tym roku pojawiła się troszeczkę szybciej, ale i tak trzeba mieć do niej trochę cierpliwości
Marta, pigwowce to chyba w pierwszym roku po posadzeniu trochę już kwitły. A w zrębkach oprócz pietruszki posiałam buraczki liściowe ale nie wschodzą, może też potrzebują więcej czasu.
Jagoda ok . Ładny i pożyteczny krzaczek, bioaronu nie będzie trzeba dzieciom kupować .
Ale kamczackie też sobie kup, super są i takie wczesne, najwcześniejsze owoce.