Witam !
Elizko my będziemy doiły ogrody, a krowy wydoją gospodarze ja zaś zabiorę mleczko i zrobię pyszne sery

Ważne żeby nie przegapić czasu przechwycenia mleczka
Jabłoń stoi nie w ogrodzie tylko przed domem i teraz jest jego wizytówką!
Ewelinko to są zalety ale i trochę wady starych ogrodów. Zaleta bo są drzewa które już rodzą i kwitną, a wady bo wielu nasadzeń nigdy bym nie zrobiła, ale są

Jabłoń ozdobna u mnie rośnie 5 rok, ale kupione było spore drzewko może nawet trzyletnie (nie było tanie). Pozdrawiam
Lucynko Droga jak pisałam 2 maja 2016, o 21:22 Marta będzie u mnie w środę, a dzisiaj mamy wtorek

więc jeszcze jutro będziesz musiała nam życzyć miłego towarzystwa
Ja mam dzisiaj starego wnuka i razem z młodymi z góry jest dość dużo luda w domu, więc gotujemy, pieczemy i świętujemy. Akumulatory ładuję jedynie z laptopa, bo nawet tv okupują inni

. Mamy notowania na górze bo mimo wcześniej zapowiedzianego deszczu świętujemy przy pięknej pogodzie. Miłego wieczoru Lucynko
Aguś szkoda że tak krótko kwitnie co prawda potem są czerwone maleńkie jabłuszka, ale dziwne że ptaki ich nie jedzą
Asiu jabłoń u mnie rośnie 5 rok, bo kupiłam w ostatnim roku pracy. Pewna szkółka zaczęła u nas sprzedawać rośliny i mam stamtąd tą jabłoń i kolega kupił mi rododendrona na imieniny. Obydwie rośliny zdrowe i ładnie rosną

Jak pisałam wyżej drzewko było dość drogie i miało chyba 3 lata więc spore. Co roku jak ma już jabłuszka dość mocno go tnę (tzw cięcie letnie) , bo zależy mi na niedużym rozmiarze. Cięcie chyba mu pasuje, bo kwiaty są na całej długości gałęzi
Iwonko na łonie?

u mnie jeszcze nie jest sucho, ale w prognozach widzę deszcz, tylko że te prognozy coś im się nie sprawdzają. Życzę Ci w nocy delikatnego deszczyku
Pamiętacie jak na wiosnę mocno przycięliśmy wierzbę pogiętą? odrasta~!
Kończy się majówka, ale póki jeszcze wieczór to wykorzystujcie na odpoczynek!