Zielona bonanza - czyli to, co nie mieści się w kaktusach
Re: Zielona bonanza - czyli to, co nie mieści się w kaktusach
Pierwszy raz widzę tulipana z listkami variegata
cudny

Już z innego wątku wiem, że podejrzenia co do Afrodyty były słuszne. Jak zwał, tak zwał, ważne, że kwitnie i cieszy również nasze oczy. A' propos moich oczu, gdzie jest to lustro, bo coś nie widzę.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrą chwilę się przypatrywałam, zanim to lustro wypatrzyłam
Susan, taka czerwona, bardzo mi się podoba

Susan, taka czerwona, bardzo mi się podoba

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Ooo jakie genialne liście mają te tulipany kremowe, takie lubię najbardziej - bo dzięki nim nie tylko kwiat jest ozdobny. Tym bardziej, że w tym roku coś te tulipany mają opóźnienie i strasznie długo się samym liściom przyglądam
I fiołek świetny, rzadko spotykany kolor, zwłaszcza jeśli chodzi o kwiaciarnie (bo na forum to już chyba wszystkie kolory tęczy, łącznie z tymi, które kwitną ale nie kwitną
).
A lustra też bym nie wypatrzyła, czyli sprawdza się teoria, że jeśli się z czegoś nie tłumaczy, to cała reszta myśli, że tak ma być!

I fiołek świetny, rzadko spotykany kolor, zwłaszcza jeśli chodzi o kwiaciarnie (bo na forum to już chyba wszystkie kolory tęczy, łącznie z tymi, które kwitną ale nie kwitną

A lustra też bym nie wypatrzyła, czyli sprawdza się teoria, że jeśli się z czegoś nie tłumaczy, to cała reszta myśli, że tak ma być!
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale fajne listki tulipanków nie widziałam wcześniej takich 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Żanetka taka już jestem chyba jakaś wybrakowana, że cieszy mnie wszystko wokół, na przekór wszystkiemu, co wokół
Bardzo, bardzo Wam dziękuję! za wszystko
W piątek rano jeszcze skrobałam szyby, a od wczoraj już słońce. Jak świeci, to jest super, ale jak się schowa, to jest zimno i nieprzyjemnie. A chowa się co i rusz i bynajmniej nie na chwilkę
Ale mimo wszystko coś kwitnie - przede wszystkim w domu kolejne hippeastrum. Miało być Apple blossom, czy to rzeczywiście to, to nie wiem, może pierwsze kwitnienie jest takie, a kolejne będą już właściwsze. Ale tym razem bardzo mi sie podoba

No i tulipany

Te wyglądają jak róże, albo piwonie, ale to też tulipany:

A to takie ładne dzwoneczki, moja mama mówi Psi ząb, ale czy to nazwa oficjalna, to nie wiem

Inne następnym razem, żeby nie umęczyć fotosika

Bardzo, bardzo Wam dziękuję! za wszystko

W piątek rano jeszcze skrobałam szyby, a od wczoraj już słońce. Jak świeci, to jest super, ale jak się schowa, to jest zimno i nieprzyjemnie. A chowa się co i rusz i bynajmniej nie na chwilkę

Ale mimo wszystko coś kwitnie - przede wszystkim w domu kolejne hippeastrum. Miało być Apple blossom, czy to rzeczywiście to, to nie wiem, może pierwsze kwitnienie jest takie, a kolejne będą już właściwsze. Ale tym razem bardzo mi sie podoba

No i tulipany

Te wyglądają jak róże, albo piwonie, ale to też tulipany:

A to takie ładne dzwoneczki, moja mama mówi Psi ząb, ale czy to nazwa oficjalna, to nie wiem

Inne następnym razem, żeby nie umęczyć fotosika

-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Ale fajne te tulipany
Ten pomarańczowy dwukolorowy jest fenomenalny

Ten pomarańczowy dwukolorowy jest fenomenalny

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Pięknie i kolorowo. Też bym taka chciała... Zauwazyłam, że pogodowo mamy podobnie, tyle że u Ciebie coś kolorowego już widać, a u nas nadal zimno. NIe wiem, kiedy się unormuje, dlatego każdy kwiat na wagę złota 

- onectica
No to Was jeszcze podobijam tulipanami
Komunijny okazał się wcale nie biały!

Ognisko na łodydze i to rozcapierzone dziwadło, które też jest tulipanem

Dziś w końcu ładnie, spędziłam trochę czasu na skalniaku, doprowadzając go do jako takiego wyglądu.
Gęsiówke sobie posadziłam byłam kiedyś, a to się tak rozrasta, że gotowe mi do samego domu wrosnąć! Poza tym rozrasta się uparcie nie w tym kierunku: ja bym chciała, żeby obrosła tył, a ona się do przodu pcha
No to z tyłu na razie posiałam wszystko jednoroczne, co miałam nie wysiane, a przeterminowane. Wyjdą, to wyjdą, a nie to nie. O ile też psiska nie wydepczą. Najbardziej newralgiczne miejsce zabezpieczyłam siatką, ale one potrafią przechytrzyć wszystko.

Na balkon wyniosłam parę dni temu kalle, a na parapecie zostały m.in. młode skrętniki. Ten tutaj wypuszcza nowe roślinki z różnych miejsc!

Już niedługo pewnie wyprowadzę na letni wybieg sansevierie.

Komunijny okazał się wcale nie biały!

Ognisko na łodydze i to rozcapierzone dziwadło, które też jest tulipanem

Dziś w końcu ładnie, spędziłam trochę czasu na skalniaku, doprowadzając go do jako takiego wyglądu.
Gęsiówke sobie posadziłam byłam kiedyś, a to się tak rozrasta, że gotowe mi do samego domu wrosnąć! Poza tym rozrasta się uparcie nie w tym kierunku: ja bym chciała, żeby obrosła tył, a ona się do przodu pcha

No to z tyłu na razie posiałam wszystko jednoroczne, co miałam nie wysiane, a przeterminowane. Wyjdą, to wyjdą, a nie to nie. O ile też psiska nie wydepczą. Najbardziej newralgiczne miejsce zabezpieczyłam siatką, ale one potrafią przechytrzyć wszystko.

Na balkon wyniosłam parę dni temu kalle, a na parapecie zostały m.in. młode skrętniki. Ten tutaj wypuszcza nowe roślinki z różnych miejsc!

Już niedługo pewnie wyprowadzę na letni wybieg sansevierie.
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Czuję się naprawdę dobita tulipanami
A najbardziej mnie dobił ten z poprzedniej sesji - pomarańczowy i pstrokaty zarazem
Szkoda, że one takie krótki żywot mają ...
A masz czarne

A najbardziej mnie dobił ten z poprzedniej sesji - pomarańczowy i pstrokaty zarazem

Szkoda, że one takie krótki żywot mają ...
A masz czarne

Pozdrawiam i zapraszam
- onectica
Mam papuzie - black parroty, ale jeszcze w pąkach. W zeszłym roku kwitły bardzo fajnie, liczę na to, że w tym tez tak będzie.
Swoją drogą już któryś rok z rzędu postanawiam sobie zaznaczyć gdzie co mam, żeby przy wykopywaniu cebul posortować, ale chyba znów nic z tego nie wyjdzie
Swoją drogą już któryś rok z rzędu postanawiam sobie zaznaczyć gdzie co mam, żeby przy wykopywaniu cebul posortować, ale chyba znów nic z tego nie wyjdzie

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Jakże mocno wybarwiony ten Ambiance ;)
Dokarmiasz go jakimś nawozem, że ma tak ładny kolor?
Mój był... blady
Dokarmiasz go jakimś nawozem, że ma tak ładny kolor?
Mój był... blady

- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
A moje kallie jeszcze nie przesadzone o Twoje Lucynko biorą się do życia,tulipanki śliczne a zwartnice urocze moje mają ogromne liściska i ani śladu kwiatków 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki