Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Witaj. Rzeczywiście chwastu tam jest cała masa ;:oj . Strasznie Ci współczuję ;:168 . Jestem zachwycona tymi roślinkami między kamieniami przy stoliczku ;:oj . Amanogawa przepięknie kwitnie a Royal Burgundy widzę pierwszy raz w ogóle :oops: . Ten ogrodowy domek jest bardzo piękny i w ogóle wszystko u Ciebie takie dopasowane , przemyślane . Gratuluję Ci ;:138 .
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Alania pisze: Ognisko nie ma odpływu, ponieważ nie ma takiej potrzeby - mamy bardzo przepuszczalny grunt. Całość wpuszczona jest do ziemi naokoło 30cm.
Moniko gdzieś kiedyś czytałam, że podagrycznik rośnie na urodzajnych glebach, u ciebie to się sprawdza?

Domek ;:170 marzenie, wyszedł przecudny ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko nie sposób nie napisać kolejny raz, że domek śliczny, a ekran cisowy przed nim piękny. ;:215 Plac wypoczynkowy uroczy z floksami. ;:31 Niestety ogród wśród ugorów stale zarasta chwastami. Współczuję ci tępienia tego paskudztwa. ;:202 U mnie brzydki płot, ale murek betonowy trochę ogranicza przerastanie chwastów.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Witam Cię, Moniko, w Twoim własnym ogrodzie i od razu proszę o przyjęcie gratulacji. Gratuluję pięknego ogrodu, ale każdy z nas wie, ile ciężkiej pracy, wytrwałości, dbałości oraz serca taki ogród potrzebuje. Jeden rzut mojego oka wystarczył, żebym doceniła i zachwyciła się tym , co pokazujesz na zdjęciach. Wszystko już zostało powiedziane, napisane na temat Twojego ogrodu, więc nie będę siebie i innych powtarzać - powiem tylko, że to jest Wasze cudowne miejsce na Ziemi. Wydaje się, że "obejście" jest już stare, zasiedziałe od wielu lat, przekazywane z pokolenia na pokolenie, aż tu nagle... czytam, że kupiliście kilka lat temu działkę rolną z niczym, poza chwastem. Tym bardziej gratuluję i cieszę się na widok tych pięknych, ukochanych przeze mnie róż. I oczywiście zapraszam do siebie.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Monika pomysł placyku z kamieniami i roślinkami płożącymi między mini rewelacyjny. Chyba to zgapię od Ciebie :oops:

Może mnie nie zabijesz ;:180 ;:196
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monika, dzięki tobie, a może przez ciebie mam nowe chciejstwa. Tym razem są to irysy. W zeszłym roku dostałam od znajomej kilka, ale nie wiem jakie, bo juz nie kwitły. Brałam je bez przekonania, darowanemu koniowi...itd. :lol: Twoje irysy tak mnie zachwyciły, że nie mogę się już doczekać, żeby wiedzieć jakie mam ;:65 poza tym jutro wyjeżdżam na urlop, który zaczniemy od Pruhonic w Czechach. Czytałam, że mają tam piękna kolekcję irysów. Mam tylko nadzieję, że chociaż kilka będzie kwitło ;:138
Ula
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni, wzbogaciłaś domek o cudne latarenki ;:215
Widzę, że floks szydlasty zaczyna swój spektakl pomiędzy płytami :D Uwielbiam tą Twoją kompozycję ;:167
Pumilki są słodkie, czemu ja ich nie mam?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Podziwiam domek ;:333 Dopieszczony w szczegółach. Spodobała mi się ta falbaneczka drewniana pod dachem. Takie smaczki dają świetny obraz całości. No ale ty artystka, wiesz co z czym połączyć ;:215

Bajeczny ten fioletowy orlik ;:167
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Masz tak piękny ogród, że aż ciężko uwierzyć, że masz tyle problemów a to sarenki a to masa chwastów w około działki. Szacunek dla ciebie Moniczko że w tak ciężkich warunkach stworzyłaś takie cudo ;:oj
stolik z dwoma krzesłami jest tak śliczny, że się napatrzeć nie mogę :) gdzie kupiłaś ten komplet?
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Przybiegłam z ciekawości do Twojego wątku ogrodowego i jestem zachwycona.
Sceneria zimowa bardzo interesująca, a wiosenne kwitnienia jeszcze ciekawsze.
Wyobrażam sobie co będzie się działo potem. :)
No i ta świetna architektura ogrodowa!
Brawo!
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41

Post »

Moniś, bardzo dziękuję za informację dotyczące fundamentów pod murek i przepraszam że odpisuję dopiero po tak długim czasie ale nie miałam "głowy do buszowania w internecie" bowiem mój pies, dumny zdrowy CAO pomimo zabezpieczeń zachorował na babeszjozę i walczyliśmy o niego :( . Dziś mogę już powiedzieć że psina zaczyna wychodzić na prostą i mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży i że wróci do pełni sił. Pozwoliłam sobie o ty napisać bo jak przeczytała Twoje wątki widzę, że kochasz nie tylko kwiaty ale też i zwierzęta. Mam pytanie dotyczące kocimiętki, która jak przeczytałam odstrasza kleszcze, czy łatwo ją podzielić z jednej kępy (kupiłam taką o średnicy 20 cm) i czy szybko się rozrasta.
A wracając do Twojego pięknego ogrodu jak patrze na domek ogrodnika, ławeczki, zegar i poidełko to już nie muszę jechać do Anglii wystarczy odwiedzić Twój ogród i już lepiej człowiekowi na duszy, pięknie jest, czekam ;:65 na kolejne zdjęcia,
pozdrawiam Agnieszka :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Cudne drzewka. ja się przymierzam do zakupu przynajmniej jednego. Chciałabym choć trochę urozmaicić rabaty.
Domek, cóż, marzenie chyba wszystkich.
Coś pięknego, wpisuje się rewelacyjnie w Twój ogród.
U mnie też coraz więcej irysków zaczyna kwitnienie :tan
Chociaż kilka nie zakwitnie.
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uroczy ten domek z tą falbanką i latarenkami. Trochę Ci zazdroszczę tak dużego ogrodu, ale z drugiej strony nie zazdraszczam ogromu pracy w nim :wink:

Orlik fioletowy jest piękny. Co do szafirków i ich odmian (stosuję zresztą to do wszystkiego) - jak kupię cebulki zapisuję zdjęcie poglądowe z nazwą. Potem w notesie zaznaczam miejsca nasadzeń (taki pseudoplan robię). I jakoś to staram się ogarnąć, ale mój ogród jest mały.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj. Rzeczywiście chwastu tam jest cała masa ;:oj . Strasznie Ci współczuję ;:168 . Jestem zachwycona tymi roślinkami między kamieniami przy stoliczku ;:oj . Amanogawa przepięknie kwitnie a Royal Burgundy widzę pierwszy raz w ogóle :oops: . Ten ogrodowy domek jest bardzo piękny i w ogóle wszystko u Ciebie takie dopasowane , przemyślane . Gratuluję Ci ;:138 .
;:196
Ewelinko, chyba wszystkie wiśnie ozdobne są piękne ;:333 Kusi mnie jeszcze Kanzan ;:173
Ostatnio zachorowałam też na kilka jabłonek rajskich i dzisiaj wróciłam do domu z kolejną - tym razem Brandywine ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

No, jeszcze nie widziałam jabłoni o pełnych kwiatach. Ja mam tylko jedną. Też ostatnio kręciłam się koło kolejnej, ale ona rosnie duża a mój ogród to "Namiastka"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”