U nas dzisiaj był bardzo ładny,ciepły i słoneczny dzień...ok.godz.14 musiałam zdjąć bluzkę i zostać w podkoszulce
W nocy padał rzęsisty deszcz a od rana
Tak ,
Iwonko ta paproć w gruncie rośnie od kilku lat

To adiantum pedatum nie doniczkowe...
U mnie dzisiaj i wczoraj dało się z przyjemnością popracować z czego udało mi się skwapliwie skorzystać.
koziorozec no tak to wyszło u mnie w tym sezonie..
siła złego na jednego... 
Wszędzie dziesiątki odmian i kolorów tulipanów ale jakoś bez emocji u mnie...Sporo roślin wychodzi nawet zaprzepaszczone zdawałoby się po zimie ale powolutku i one się budzą.
cyma2704 Soniu serdeczne podziękowania!

Miodunka u mnie za chwast robi... mam jej multum dużej i małej..wczesną wiosną to ona
wiedzie prym w moim ogródku.
Nie znaleźć miejsca w ogrodzie na pomidory toż to byłby niewybaczalny
grzech zaniechania z Twojej strony

.. A Karolkowi zupka pomidorowa / którą chyba wszystkie dzieci małe i duże uwielbiają / z babcinych pomidorków będzie najbardziej smakowała! Grunt to nie przesadzać nawet w wystroju ogrodów toż wersalowe ogrody w naszych warunkach mało kto stworzy...ale i po co????
Rezygnujemy z kilku choćby sadzonek pomidorów czy innych warzywek na rzecz snobistycznych bukszpanów czy innych ...

Po mojemu to
przesadyzm...bliżej natury bo coraz bardziej się od niej oddalamy!...Tniemy te biedne krzaczory w kulki wszelakie nie bacząc , że każdy gatunek ma swój indywidualny pokrój i nie należy go zaburzać.. Mnie serce autentycznie boli jak widzę te przycięte na
jedną modłę często niezbyt umiejętnie biedne krzaczki

...
Dla sprawiedliwośći dodać muszę ,że widzę i doceniam fajne i gustownie przycięte
to oczywista oczywistość...
nie można generalizować...to też byłby
przesadyzm z mojej strony...
Ale i na podstawowe choćby warzywka warto znaleźć miejsce w ogrodzie dużym i małym... Ale reguła raczej taka: im większy ogród tym mniej miejsca na warzywka ...

Ale nic mi do tego...ja tylko tak sobie gderam...
Dorota71 dziękuję za uznanie dla paproci!
url=
http://www.fotosik.pl/zdjecie/eb04abbdb25d0f5d]

[/url]