Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Małgosiu jak u Ciebie ślicznie zielono ;:333 Za bramą to rzepak? ja w tym roku za miedzą mam pyry i na pewno maków ani chabrów nie będzie :? Szyszunie malinki świetne! Takie żurawki chciałaś spisać na straty ;:oj Kotek w kartonie to stały duet w necie jest tyle fajnych filmików ;:215 Wygłaskaj koteczka i czytam, że jest komplet ;:168
Małgosiu ja też pod swoją jabłonką ozdobną Jubilee znalazłam dwie siewki i wsadziłam do doniczki ale Justynka duju poddała w wątpliwość takie siewki (pisała o bzie), że nie powtarzają cech rośliny macierzystej! sprawdzimy ;:138
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Uwielbiam wiosnę a Twoja jest taka kolorowa i ten soczysty zielony trawnik ;:138 . Cudownie jest u Ciebie ;:224 . Widok za bramą pewnie bardzo ciekawy ;:333 . Szkoda, że przymrozki załatwiły Ci paki magnolii :( . Mam nadzieję, że więcej strat już nie będzie. Oby przymrozki już nie pokazywały się . Pozdrawiam :wit .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit

Marysiu - Pole piękne, nie ukrywam, że też mnie cieszy jego kojący widok za bramą. Nie znam właściciela pola, ale już go lubię :lol: Jak posadzi ziemniaki, ta sympatia raczej zniknie :evil:
Muszę popytać specjalistów o nasze siewki jabłuszkowe. Ja mam nadzieję, że eksperyment się uda. ;:108
A żurawki po zimie dobrze nie wyglądały, na szczęście odpowiednia pielęgnacja ;:224 pozwala teraz cieszyć się uratowanymi roślinkami. Bardzo je lubię i nawet zaczęłam sama rozmnażać....na razie mam kilka sztuk, maleńkich, ale jak cieszą :heja

Ewelinko - Jak tam? Lepiej z zdrówkiem u dzieci? Mam nadzieję, że tak, skoro zaglądasz. Dziękuję za pamięć ;:196

A jeśli chodzi o mojego Zygusia....to jego pobyt u panny okazał się bezowocny ;:222

Na dzisiaj kilka portrecików. Nie ogroduję za dużo, jest za zimno. ;:185

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru. Ja już mam miły, bo jutro mam wolny dzień i mam w planie same miłe rzeczy do robienia :heja :wit
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu jakie piękne tulipany ;:oj I winniczka masz ;:oj Ja jeszcze kilka lat temu też miałam winniczki, ale zostały zupełnie wyparte przez te gołe paskudy :evil:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu bielone pnie z tulipanami co roku mnie urzekają. ;:oj Portrety kwiatów cudne, tulipany liliokształtne z jasną zielenią liści niesamowite. ;:180 Widok za płotem znowu zachwyca.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Piękne te tulipany, takie fikuśne...ślimaków nie zazdroszczę, utrapienie z nimi. Zbierasz i wynosisz ;:131 Pod zdjęciem z serduszką coś fajnego zaczyna kwitnąć :?:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu tulipany śliczne i kolacja przypełzła :;230
Mój sąsiad zawsze siał jakieś zboża i co prawda mruczał, że się nie płaca ale czego to ludzie nie mówią :D
W tym roku oddał w dzierżawę największemu potentatowi w naszej wsi. Już połowę wsi obsiewa ... i jemu się opłaca. Tylko pod jego zarządem na pewno nie będzie malowniczego pola ;:185
Zygusiowi panna nie leżała dlatego zwiał ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu i u mnie wreszcie spadł tak wyczekiwany deszcz :tan Wczoraj padało praktycznie cały dzień i w nocy też. Roślinki się napiły i gdyby nie okrutna zimnica, to pewnie ruszyłyby ze zdwojoną siłą. Czekam na cieplejsze dni i na tę prawdziwą ciepłą wiosnę. Przez ten chłód nawet tulipanom się nie spieszy. W większości stoją jak zaklęte i ani myślą pokazać się w całej okazałości.

Szkoda, że Ziguś nie zostanie ojcem. Może następnym razem nie zwieje :;230 i się uda.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Jak ja Wam zazdroszczę tego deszczu, u mnie poza zimnicą i wiatrzyskiem to deszczu nie widać.

:wit :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,pole rzepaku jest tak cudowne ,że można sie rozpłynąć ,ale i w Twoim ogrodzie cudownie ,tulipany teraz nam panują ,rąbarka do gałęzi i kory bardzo przydatna ,ja też ją mam i co roku własna kora i zrąbki,winniczki i u mnie też są,ale gołego jeszcze nie widziałam ,może zniknęły,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Piękne portrety kwiatowe Małgosiu. Twoje pole za bramą - jak ja Ci zazdroszczę tego widoku... Ziemniaki nie takie złe, dużo uspokajającej zieleni, kwitną na biało, miałabyś pyrki pod nosem :wink:

U nas też pogoda mało ogrodowa, jak nie zimno, to pada, albo deszcz, albo grad. A rośliny czekają na wsadzenie, trawnik na koszenie. Ech...
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Cudnie brunnera kwitnie! ;:173 No i urzekające tulipany! Uwielbiam ten czas! Zieleń taka młoda i soczysta. Na polu już tez się zieleni?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ależ dzisiaj był piękny dzień ;:3 Słoneczko od rana, ani jednej chmurki na błękitnym niebie. Popracowałam solidnie, bolą mięśnie, buzia opalona, ale jestem przeszczęśliwa. Tego mi było potrzeba po ciężkim tygodniu. A jutro wybieramy się do Kórnika. Ja chciałam już w zeszłym roku pojechać, ale zawsze coś stawało na przeszkodzie. Teraz też małe dąsy córci: ee a co tam jest? Ja : Piękne drzewa, magnolie, zamek.....Córcia: Eeee tam, nudy.....Na szczęście dla mnie, bo i tak bym wygrała :wink: , ale wiecie nie zawsze wygrana satysfakcjonuje , bo trzeba wygrywać w wielkim stylu....mój M dostał dwa bilety na koncert Eney. To nie moje klimaty, więc pozwoliłam córci iść z koleżanką. Jaka radocha była. I potem: Mamusiu, ja już jednak pojadę do tego Kórnika, lubię zwiedzać parki. :lol: Po co bacik? Wystarczy marchewka ;:224

Kaśka - Ja nie mam golasów. U mnie mieszkają winniczki, ale i one lubią sobie podjeść większe liście, najbardziej lubią języczkę. Za każdym razem je wypraszam delikatnie, jak spotkam na swojej drodze :wit

Soniu - Najbardziej właśnie lubię tulipany liliokształtne, ale mam ich mało, stanowczo za mało. Nie wiem, czy to przypadek, ale te, które mam są bardziej pachnące od tych zwykłych. Dziękuję za miłe słowa

Aniu - Na zdjęciu widać zaczynającego kuklika. Niepozorna bylinka, ale pokochałam ja całym serduchem, bo jest niewymagająca, jak to bylinka, ale kolor kwiatów....no boski po prostu.
Winniczki wypraszam z ogrodu, zdecydowanie nie lubię takich lokatorów na gapę. Nie wiem, czy lubię łubin :lol: , ale ostatnio tam lądują.

Marysiu - Ziguś jest niesamowity, od czasu tułaczki nie opuszcza mnie na krok. Chyba boi się, że go znów oddam. Mój M się śmieje, że teraz będzie miał prościej, bo zna drogę do domu. Ale już chyba go nie pożyczę, szkoda mi go.
Marysiu, będziesz miała pod ręką świeże pyrki na obiadek ;:333

Dorotko - To dobrze, że popadało, bo ostatnio mało mamy opadów. A prognozy niosą jakieś wieści o upalnym i gorącym lecie ;:131 .Jedyny plus tej zimnej aury, to taki, że cebulowe długo kwitną . U Ciebie widziałam całe pola tulipanowe. Piękne ;:108

Krysiu - Zaliczysz i Ty deszcz, spokojnie. Widziałam chmurę, która wędrowała w Twoim kierunku ;:333

Martuś - Rębarka jest cudna ;:167 Spoglądam codziennie w jej kierunku i przesyłam uśmiech. Jesienią będziemy miały dużo pracy, ale już się cieszę, bo znacznie obniżę koszty kupowanej ściółki ( kora) a do tego ekologicznie, bo nie będę musiała spalać nadmiaru gałęzi. Tej pracy w ogrodzie najbardziej nie lubiłam. ;:131

Sylwia - No popatrz, że ja nie zobaczyłam tych ziemniaków w takim planie ....i białe kwiatki i te świeże pyrki na obiad ;:224

Miłeczko - Na polu ( mówię o tym za bramą) się żółci :heja Rolnik zasadził tym razem rzepak. Mam cudny widok, antydepresyjny :uszy
Zieleń o tej porze ma niepowtarzalny odcień, to fakt. Piękny czas mamy, pomimo zimnicy okrutnej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na szczęście las rośnie i powoli zasłania co nie trzeba widzieć

Obrazek

Tak było po wczorajszej burzy

Obrazek

Będzie miodzik z mniszka

Obrazek

Sąsiad robi spustoszenie :evil:

Obrazek

Obrazek

Marysiu zobacz jak ładnie nabierają masy :heja

Obrazek

Amory ;:167

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Małgosiu oj te urocze widoki w twoim ogrodzie warte wysiłku, przestrzeń ma swój klimat ;:108
Gosiu pewno troszkę za wcześnie się wybierasz do Kórnika, arboretum zamknięte, w parku przy zamku jeszcze nie kwitną rododendrony- poczytaj kiedy są dni lilaków, rododendronów wtedy warto jechać.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Gdzieś ty wczoraj burzę miała ;:24
U mnie były ciemne chmury na 10 minut i tyle ;:222
Albo pokropiło...Ty wiesz,że po dzisiejszej robocie cała przeszłość mi się wymazała? :;230
A tak w ogóle,kiedyś ty ten las posadziła ;:oj
Sąsiad to najgorsze,co może być ;:219
Chociaż wczoraj energetyka klona u mnie podcinała i złowieszcze słowa z mych i siostry ust padały :twisted:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”