Ogród Biedronki641cz.4
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641cz.4
Poznaję.U mnie już sieję się i znowu siewki zbieram bo szkoda mi je wyrzucić.Bardzo ładnie wygląda jej kwiat patrząc pod zachodzące słońce.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.
Dziś zaliczyłam pracowity dzień. Wyszło słoneczko i mogłam wyjść do ogrodu.Trochę poprzesadzałam zagęszczone rośliny,zatykając braki.
Maryniu Ty dziś nie zaliczyłaś działeczki? Tak to ciemiężyca. Miałam wcześniej zieloną. Zakwitła i nie ślimaki ją załatwiły a mszyce.
Janku dwie widzę. Jest dekoracyjna z liści.A jak zakwitnie to też się będę cieszyć z kwiatów. Pewnie ,że nie wyrzucaj siewek.

Kolejny maluszek zakwitł. Ziarnopłon.

Mam i ja jedną P.sebioldii. Kiedyś od jednej trzeba zacząć.

Te też bardzo lubie.

Moje stare, Nie tylko najładniej przezimowały to jeszcze ładnie kwitną.

Część rabaty

Nawet tulipanom się nie śpieszy do kwitnienia.

Floks kanadyjski zaczyna.

Franczeska chce kwitnąć a coś jej przeszkadza.
brak
Dziś zaliczyłam pracowity dzień. Wyszło słoneczko i mogłam wyjść do ogrodu.Trochę poprzesadzałam zagęszczone rośliny,zatykając braki.
Maryniu Ty dziś nie zaliczyłaś działeczki? Tak to ciemiężyca. Miałam wcześniej zieloną. Zakwitła i nie ślimaki ją załatwiły a mszyce.
Janku dwie widzę. Jest dekoracyjna z liści.A jak zakwitnie to też się będę cieszyć z kwiatów. Pewnie ,że nie wyrzucaj siewek.

Kolejny maluszek zakwitł. Ziarnopłon.

Mam i ja jedną P.sebioldii. Kiedyś od jednej trzeba zacząć.

Te też bardzo lubie.

Moje stare, Nie tylko najładniej przezimowały to jeszcze ładnie kwitną.

Część rabaty

Nawet tulipanom się nie śpieszy do kwitnienia.

Floks kanadyjski zaczyna.

Franczeska chce kwitnąć a coś jej przeszkadza.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ciężko Alu te nasze roślinki znoszą tą zimnicę, do kwitnienia im nie spieszno, oj kiedy wiosna przyjdzie
czy te ziarnopłony też tak się wysiewają jak ten zwykły?

- Biedronka641
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
I u mnie Franczeska się nie wychyla, stulona czuje się bezpieczniej, gdy słonko ją dopieści wtedy pokaże swoją urodę.
Piękne te Twoje rabatki, przystrojone pierwiosnkami i tulipanami, serduszka i hosty prym wiodą, tylko mrozu się obawiają.

Piękne te Twoje rabatki, przystrojone pierwiosnkami i tulipanami, serduszka i hosty prym wiodą, tylko mrozu się obawiają.

- Biedronka641
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,tyle masz cudowności w tym ogrodzie ,wszystko kwitnie jak szalone ,roślinki Cię kochają ,czują Twoje dobre serduszko,ja też sobie kupiłam ciemiężycę ,dwie różne,ona chyba lubi cień? buziaczki 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Alu widzę piękne prymule ,ja mam spore straty ,szczególnie w tych o pełnych kwiatach
Widzę u Ciebie kokorycz białą ja dostałam już 2 razy ale nie przezimowała, pewnie miałam jakąś inną odmianę

Widzę u Ciebie kokorycz białą ja dostałam już 2 razy ale nie przezimowała, pewnie miałam jakąś inną odmianę
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ALA,jak zaglądam do Ciebie /a częściej zaglądam niż piszę
/,to zawsze jestem pod wrażeniem
ilości kwiatów-rarytasów,których nie mam
No,to oglądam te różne epimedia z rozdziawioną gębą
Pozdrowienia

ilości kwiatów-rarytasów,których nie mam

No,to oglądam te różne epimedia z rozdziawioną gębą

Pozdrowienia

- Biedronka641
Witam.
Dziś jest fajna pogoda do przesadzania. Co też czynię.
Marta witaj pracusiu.Już myślałam,że się pogniewałaś, bo coraz rzadziej zaglądasz. Wybacz,że i ja już mniej zaglądam, bo pracy teraz jest wszędzie sporo. Jedna kwitną kwiatuszki,inne się ociągają. Jeszcze innych nawet nie widać. Ciemiężyce o ile mi wiadomo to są czarne i zielone. To pewnie kupiłaś obie.
Gieniu kokoryczą się nie przejmuj.Ja dostałam dwa lata temu.W zeszłym nie było siewek a w tym jest ich ogrom. Nie wyrywać? Ja też straciłam dużo odmianowych pierwiosnków. Te ładnie przezimowały. Jakieś też wysiałam i powsadzałam do gruntu. Ale czy zakwitną?
Sławku to zaglądaj nadal.Ja też do Ciebie zaglądam,ale czasami ślad zostawiam.
A jak dużo i głęboko rozdziawiasz tę buzię?
Nie masz ich? A jam niektóre do podziału.

Sama wyhodowałam.

Jaskier, choć rozłazi się bardzo go lubię.

Mój jedyny,ale myślę,że nie ostatni jeszcze.

Ostatni narcyz.Kępy dwudziestoletnie mają parę kwiatów.

A teraz odpoczęłam i idę dalej hakować.
Dziś jest fajna pogoda do przesadzania. Co też czynię.
Marta witaj pracusiu.Już myślałam,że się pogniewałaś, bo coraz rzadziej zaglądasz. Wybacz,że i ja już mniej zaglądam, bo pracy teraz jest wszędzie sporo. Jedna kwitną kwiatuszki,inne się ociągają. Jeszcze innych nawet nie widać. Ciemiężyce o ile mi wiadomo to są czarne i zielone. To pewnie kupiłaś obie.

Gieniu kokoryczą się nie przejmuj.Ja dostałam dwa lata temu.W zeszłym nie było siewek a w tym jest ich ogrom. Nie wyrywać? Ja też straciłam dużo odmianowych pierwiosnków. Te ładnie przezimowały. Jakieś też wysiałam i powsadzałam do gruntu. Ale czy zakwitną?
Sławku to zaglądaj nadal.Ja też do Ciebie zaglądam,ale czasami ślad zostawiam.

A jak dużo i głęboko rozdziawiasz tę buzię?

Sama wyhodowałam.

Jaskier, choć rozłazi się bardzo go lubię.

Mój jedyny,ale myślę,że nie ostatni jeszcze.

Ostatni narcyz.Kępy dwudziestoletnie mają parę kwiatów.

A teraz odpoczęłam i idę dalej hakować.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu pięknie wszystko kwitnie
Ten Ziarnopłon faktycznie cudnie wygląda.
Bardzo ładną kompozycję stworzyłaś na tej rabacie gdzie rosną żurawka, serduszka i hosty

Ten Ziarnopłon faktycznie cudnie wygląda.
Bardzo ładną kompozycję stworzyłaś na tej rabacie gdzie rosną żurawka, serduszka i hosty

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Kochana u mnie już minęło 2 lata jak ostatnie białe kokorycze sadziłam a siewek nie ma.Biedronka641 pisze: Gieniu kokoryczą się nie przejmuj.Ja dostałam dwa lata temu.W zeszłym nie było siewek a w tym jest ich ogrom. Nie wyrywać? Ja też straciłam dużo odmianowych pierwiosnków. Te ładnie przezimowały. Jakieś też wysiałam i powsadzałam do gruntu. Ale czy zakwitną?
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Też powinnam mieć te narcyzy ale nie kwitną ... ostatnio pani na ryneczku życzyła sobie 2,50 za jedną kwitnącą cebulkę...Podziękowałam!
Dostałam latem od znajomej ale też nie zakwitły..Dawniej kwitły co roku...
Popracowałaś dzisiaj? bo ja owszem - odchwaszczałam!
Fajne ciepełko było!

Popracowałaś dzisiaj? bo ja owszem - odchwaszczałam!

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Jaki śliczny ziarnopłon.
Coś nie bardzo rozumiem o czym z Jankiem mówicie, to chyba po japońsku, czy jakoś tak. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biedronka641
Aga tę rabatę chciałabym kiedyś zlikwidować i zrobić dalszy ciąg skalniaka. Coś mnie na maluchy nachodzi. A ziarnopłony mam dwa kolorki.Oby się tylko siały.
Gieniu nie płacz.
Już jest w doniczce kwitnąca sadzonka dla Ciebie.
Maryniu babcine narcyzy u mnie rosną prawie,że w cieniu.Dlatego mało kwitną. Pójdą na jesień do słoneczka. A tam planuje poprzenosić do kupy wszystkie zioła, bo są rozproszone.
Tak popracowałam dziś w ogrodzie. Pogoda fajna była. Dzień miałam wolny, nie za zimno i nie za ciepło. Troszkę poprzesadzałam rośliny. Te,które nie rosły dobrze,bo były źle posadzone a innymi pozatykałam puste miejsca.
Marysiu delospermo a czego nie rozumiesz z rozmowy z Jankiem? Mówimy o fatalnym rozpoczęciu sezonu. O brakach na rabatkach. O wygniłych roślinach. Nawet kępy host mi się zmniejszyły. O tym,że zimy nie było a wiosną wszystko ruszyło,potem mroziło na przemian z deszczem. I tego są efekty.
Skoro podobają się ziarnopłony to dla porównania pokaże dwa jakie mam. Niech się sieją.

Troszkę ruszyła z kwitnięciem

Ta jeszcze siewek nie wydała.

Dziś dostrzegłam pierwszego pąka na Kamasji
Gieniu nie płacz.

Maryniu babcine narcyzy u mnie rosną prawie,że w cieniu.Dlatego mało kwitną. Pójdą na jesień do słoneczka. A tam planuje poprzenosić do kupy wszystkie zioła, bo są rozproszone.
Tak popracowałam dziś w ogrodzie. Pogoda fajna była. Dzień miałam wolny, nie za zimno i nie za ciepło. Troszkę poprzesadzałam rośliny. Te,które nie rosły dobrze,bo były źle posadzone a innymi pozatykałam puste miejsca.
Marysiu delospermo a czego nie rozumiesz z rozmowy z Jankiem? Mówimy o fatalnym rozpoczęciu sezonu. O brakach na rabatkach. O wygniłych roślinach. Nawet kępy host mi się zmniejszyły. O tym,że zimy nie było a wiosną wszystko ruszyło,potem mroziło na przemian z deszczem. I tego są efekty.
Skoro podobają się ziarnopłony to dla porównania pokaże dwa jakie mam. Niech się sieją.

Troszkę ruszyła z kwitnięciem

Ta jeszcze siewek nie wydała.

Dziś dostrzegłam pierwszego pąka na Kamasji