Olu,już u Ciebie pisałem jeśli o szkółkę chodzi
Pestko,niech sobie mrozi,u mnie same weterany
Latanie z roślinkami może być męczące,ale potem mamy efekt
Lucy,u mnie ostatni był wczoraj,dzisiaj było tylko zimno.
A na zimno wyłaziłem,bo i tak do szkoły musiałem jechać a akurat miałem zapas czasu
No to więc dzisiaj zacznę od wczoraj
Tak u mnie wygląda silmy wiatr wiejący w stronę okna,ktoś może pomyśleć że koniec świata.Ale u mnie jak koniec świata wygląda deszcz i burza też. Można się przyzwyczaić.Czasem nawet zachód wygląda jak koniec świata
A dzisiaj wracam ze szkoły,patrzę-naprzeciwko jakiś duży ciemny wóz,czyżby kurier?
Skręca,ale krzaki go zasłoniły.Przyśpieszam,qurczę,już za lasem
Dojechałem w try miga

Tak,to kurier!
Z obydwiema pakami,od Igi i Wędrowskich
Paczki od Igi zapominałem pstryknąć fotę,ale co tu fotografować-jak to u Igi,karton,folia i trzy razy tyle taśmy

Żurawki nie mają prawa nawet o milimetr drgnąć
Zacznijmy od clematisów.
Najpierw-jeny,jednak są,pewnie zdechłe,kurierze czekaj,muszę odtworzyć i odesłać jak co
No ale już opłacone było

Jednak otwieram:
Wow,żyją,one żyją!
W sumie miałem trzy terminy wysyłki-wtorek,piątek a kurier jeszcze mówił,że wczoraj wysłali.Nie wnikajmy,może oprócz tego,ż e dostałem je 17 dni od zamówienia...
No więc staje mi przed oczami dzisiejszy sen ( po którym myślałem,że zwariowałem) w którym przyszła paczka,wszystko piękne,błyszczy i w ogóle pełno tego

No i rozpakowuję i sen proroczy miałem jak nic
Każda roślinka ma fotkę na ściance.W sumie tylko jeden Purpurea Plena Elegants ma nadłamane dwie końcówki.
Spodziewałem się większego hibiskusa i złotokapu,jednego a nie dwóch gratisów i mniejszego na pewno berberysa.
W gratisie magnolia (ale po co mi taka mała,jak w przyszłym roku kupuję taką dużą..) I jeszcze jedna Purpurea Plena Elegants.
Za zmarźniętą azalię miał być Daniel Deronda,przysłali Proteusa i się zakochałem
W każdym razie,berberys jest cudowny,z powojników jestem zadowolony,a że mam dwie Purpurea Plena Elegants to jestem baaardzo zadowolony,bo on mi się strasznie podoba
Żurawki jak zwykle piękne i niezawodne. Siewka rządzi
I dwa fotosy z ogródka
Stolwijk Gold
Crismon King,jest moooc