Bogusiny Ogród (Bogusia2)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zamek Loches
Obrazek Obrazek Obrazek
Zamek Usse
Obrazek Obrazek Obrazek
Zamek Azay-le-Rideau
Obrazek Obrazek
I wreszcie jedyny w słońcu zamek Cheverny i jego psiarnia
Obrazek [Obrazek [ [
Bogusia
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Witaj Bogusiu, miło Cię zobaczyć :)

Ale wspaniałe te zamki, dziękuję za piękny poranek
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Bogusiu :D i ja dziękuję za cudowną podróż przy porannej kawie :D

Ogrody dopracowane w najdrobniejszym szczególe. Zamki wspaniałe, wnętrza arcyciekawe, no i mamy nareszcie okazję, poznać Cię "osobiście" ;)
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne zamki (jak z bajek Disney'a) i piękne francuskie ogrody... należy je tylko podziwiać.. chociaż bliższe mej duszy są ogrody angielskie z ich bujnością i starannie zaplanowaną przypadkowością nasadzeń...
Bogusiu, wstawiaj więcej zdjęć i pozwól nam poznać większy kawałek świata :D
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Marto, Kasiu, Cynamonku, Grażynko i Aniu. Masz rację Aniu, że Ci się skojarzył Disney, bo podobno zamek Śpiącej Królewny był wzorowany na zamku Usse. W tym zamku, na tzw trasie patrolu i w komnatach otwierających sie na ten napowietrzny korytarz są przedstawione sceny z tej baśni, przy użyciu pełnowymiarowych figur woskowych. Jest para królewska, czarownica, królewna śpiąca na łożu, a przede wszystkim królewicz i nie jest to Shrek. Czy mi się to podobało? No cóż. Na pewno ta ekspozycja nie jest adresowana do starszych pań ale dzieciom podoba się bez wątpienia, bo rodzice nie mogli odciągnąc pociech z tego miejsca. Mnie natromiast bardzo podobały się autentyczne stroje z dawnych epok, w które ubrane były figury woskowe porozmieszczane w różnych komnatach.
Cynamonku okazało się, że prawie na wszystkich zdjęciach ktoś jest. No i tak chcąc nie chcąc "ujawniłam się" :D .
Bogusia
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Bogusiu , ale nam jest bardzo miło że sie ujawniłaś, zdjęcia z ogrodów i zamków rewelacja ja sobie zwiedzanie zamków odkładam na emryturkę oczywiscie jak dociągnę,
Bogusiu jaki masz widok z okienka, u mnie jakoś zupełnie czyściutko wszystko bialutkie
Pozdrowionka cieplutkie
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak dobrze, że musiałas wstawić zdjęcia "ze sobą" :) jak miło Cię zobaczyć Bogusiu :)
Wspaniała podróż, niezapomniane wrażenia - czego chcieć więcej ? A dzięki Tobie byliśmy tam również my.
Ogrody - prawie jak nierealne - takie pedantycznie uporządkowane :)
Dziękuję za te wspomnienia z podróży.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Bogusiu.............moje oczy wiscie i zostancie nad Loarą :lol: na chwile.......harmonia rytm geometria........i czas który się zatrzymał

cmokasy :)
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Bogusiu ja też chętnie powtórzę to co powiedziała minismok , ten czas który sie zatrzymał , piękne zdjęcia kochanie , a wnętrza zamku oj zostać tam na zawsze .
Wiesz moje modrzewie połamali mi jacyś ludzie samochodem .Pewnie nie chcący ale złamane , zostawiłam do wiosny może wypuszczą coś .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Wdepnęłam Dziś do tego wątku, żeby poznać Twój ogródek Bogusiu, a na koniec trafiłam na wspaniałą wycieczkę i na samą gospodynię wątku :D Bardzo mi miło Cię poznać! :D
Wcześniej jednak obejrzałam Twój ogródek. Mój jest o ok 100m wiekszy, ale chętnie bym się zamieniła na taki jak Twój. Masz już duże drzewa, które daja cień i masz tarasy! Nie każdy może je u siebie stworzyć, a to tak dodaje uroku i zwieksza mozliwości ogrodu.
No masz piękne róże! Czytałam, ze Gertruda i Hania juz Ci doradziły, jak powalczyć o ich zdrowie, więc jestem przekonana, ze stopniowo wyprowadzisz je ze wszystkich chorób.
Życzę Ci tego z całego serca! Będę zaglądać, jak się mają Twoje pupilki i nie tylko ;)
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu, Ave, Smoczyco bardzo mnie cieszy, że odwiedziłyście mój ogródek. Szczególnie witam Izę-Chatte, która po raz pierwszy u mnie gości. Izo mam nadzieję, że mnie też uda się walka z grzybam na różach, tak jak Tobie. Jadziu przykro mi z powodu Twoich połamanych modrzewi. Ja mogę sobie psioczyć na mój, ale nie wyobrażam sobie ogrodu bez niego. Mam nadzieję, że z wiosną jednak odbiją i będą dalej rosły. Ze śniegu już niewiele zostało. Nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia z okna Joasiu. Trochę żal, bo było tak jasno i cicho, ale za to będę miała możliwość wygrabienia zagrzybionych liści róż a to w tej chwili moje główne ogrodowe zadanie.
Bogusia
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Bogusiu
Fajnie,że wstawiłaś zdjęcia z wycieczki a szczególnie to ostatnie.Miło Cię poznać.Ciekawa jestem,czy wygrabiłaś liście.ja dziś nic nie zrobiłam.Śniegu nie ma ale pada deszcz ze śniegiem
Ja też mam modrzew w ogrodzie i chociaż drażni mnie zasłany trawnik jesienią jego igłami ale wiosną i całe lato wygląda pięknie,ma taką soczystą zieleń.
Milutkiego wieczoru
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Bogusiu Słonko......bez pospiechu :lol: .......jak wygrabisz wiosna wczesna tez bedzie ok........miło że zaszczycasz obecnoscią i pokazujesz INNY SWIAT

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Bogusiu, zerknij proszę na PW, pozdrawiam słonecznie ... u nas dzisiaj był upał, z pewnością u Ciebie też :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”