Super zakupy, Danusia
Też mi się marzy Gentiana clusii POBOLE. Może kiedys wpadnie mi w ręce.
Jeszcze bym chciała Trillium luteum. Tez było, bo Ewa widziałam przywiozła.
Okrzyki zachwytu już były więc mnie zostało oglądanie.No i rozwiązanie zagadki Danusia podała.Dodam,że ja dowiedziałem się o tym na stronach
szkockiego klubu skalniakarzy.Miejscowość Pobole dzisiaj jest w Białorusi w pobliżu trasy Mińsk-Wilno.Okazało się,że byłem tam już bardzo blisko.
Iwonko , ramonda niby lubi mieć sucho , ale gdy nie ma deszczu , to trzeba ją podlać.
Aniu to epimedium , to najpierw chwyciłam, a potem patrzyłam jaka nazwa . Dla mnie było to najpiękniejsze. Innych nie zdążyłam obejrzeć , bo się w mig rozeszły .
Janku nam powiedzieli to na zjeździe , dlatego byłam taka mądra .
Primula sieboldii SHIROUSASI ( to już zdjęcie z działki )
Danusiu same ślicznotki pokazujesz ja jestem zakochana w maluszkach i to takich co mnie też pokochają anemony, ranunculusy, nawet ramondy przetrzymały, epimedia cudowne
Śliczne zakupy Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej - Praga u mnie dobrze rośnie mogłam Ci podesłać. Mam jeszcze Kuomi i Snowflake, ale marzy mi się więcej odmian primul sieboldii
Tereniu i spotkaniem i zakupami jestem zachwycona .
Evuniu to nie wszystko , ale reszta dopiero do mnie jedzie .
Fabi pomyśl , czy w przyszłym roku też się nie wybierzesz .
Iza miałam taki pomysł , żeby zapytać kto wymieniłby się za mną ,( bo moja Praga zginęła ), ale nie doszło do działania . Snowflake nie mam , chętnie wymienię na którąś z moich .
Bożenko
Cypripedium SABINE
Kilka siewek sieboldii ( nie moje sianie, kupione )