Iwonko, Teresko ,miałam nadzieję,że będzie jeszcze ładniejsza,bo jest z nasion pełnej sasanki. Olu ,oj,nie wszystko,nie wszystko bo trudno wszystko ogarnąć na czas. Aniu ,zgadzam się z Tobą prymule Bono ,witaj
Teraz, to już sama nie wiem, co chwalić. Och i ach!
Moje zawilce greckie padły ofiarą tajemniczej plagi, razem z szachownicami kostkowatymi i szafirkami. Wszystkie to jesienne nasadzenia, więc nawet nie zobaczyłam kwiatów na żywo. Mimo to, z przyjemnością oglądam u Ciebie.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Pierwsze dwie prymulki z tej strony są cudowne.
W dodatku w moich ulubionych kolorach.
To pierwsze epimedium jest białe czy lekko fioletowe ?
Epimedia też już u mnie kwitną ale mam tylko te podstawowe.
Jednak te kwiaty elfów są tak ujmujące, że cieszą mnie każdym kwiatkiem.
Miłego weekendu.
Grażynko,to epimedium ma kwiatki jasnolila.Trudno mu zrobić dobre zdjęcie,bo jest takie rozpierzchłe,chyba zwiążę mu łodyżki.
Ja też lubię niebieskie prymule i żałuję,że one nie są zbyt trwałe-żle znoszą nasze zimy.
Prymulkowe siewki
A ta z ubiegłorocznego sadzenia , zaskoczyła mnie dobrą kondycją po zimie.
Chyba też ją mam i została mi jako jedyna w tym kolorze.
Wiesz, ja chyba też zwiążę w kucyk moje pomarańczowe, bo chociaż spore to też jakoś mi się rozwichrzyło na boki.
Małgosiu, kupiłam sobie właśnie trójlista.
Jakie warunki mu stworzyłaś, że tak pięknie kwitnie?
Słyszałam, że to wymagająca roślinka
U mnie rosnie w półcieniu na nowej rabatce przy ścieżce
Słońce ma rano i potem prze chwilę jeszcze w południe
Małgosiu masz dużo różnych pierwiosnków , są bardzo ładne , nie myślałam ,ze masz tyle maluchów , bo że róze i piwonie to tak , dlatego masz cały rok kolorowo