Zaczarowany Ogród IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaczarowany Ogród IV

Post »

Dorotko.....do taczki sił nie miałaś ona widać do ciebie także bo zrobiła klopsssss. :;230 . Takie czasem przypadkowe kwietniki najlepsze. ;:333 . Mój sąsiad tak rozmyślał nad kwietnikiem aż wymyślił...z kibelka. Postawił go na szczycie skalniaka a w muszli kwiatki. ;:306
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

iwona0042 pisze:A po co Ci tyle ;:oj i Ty masz być zdrowa ;:14 ja dziś walczyłam z zielskiem w truskawkach, skonana ale zadowolona, bo sporo zrobiłam, choć wiatr wiał zimny, ale słonko świeciło ;:108
Iwonko, mój młody strasznie dużo pije. A to takie napoje bez konserwantów. dzieciowe. I oczywiście była okazja.
Co do zielska w truskawkach to nie mam problemu bo ... nie mam truskawek. ;:306 Muszę chyba jednak kupić i zrobić jakieś małe poletko. Bo je uwielbiam a wiadomo, takie swoje to najlepsze.

Zenia pisze:Dorotko.....do taczki sił nie miałaś ona widać do ciebie także bo zrobiła klopsssss. :;230 . Takie czasem przypadkowe kwietniki najlepsze. ;:333 . Mój sąsiad tak rozmyślał nad kwietnikiem aż wymyślił...z kibelka. Postawił go na szczycie skalniaka a w muszli kwiatki. ;:306
Zeniu, ja kwietniki z kibelków mam dwa. ;:306 Po obu stronach domku letniego. A w nich zawsze pelargonie.

Lucynko patrz jak rosną hosty od Ciebie. :tan

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

U Ciebie, Dorotko, poszły w górę te same hosty, które u mnie jeszcze tylko kły pokazują. ;:333
Widocznie Twój klimat bardziej im odpowiada. ;:215
Niech rosną. :tan Mam jeszcze inne, ale słabo rozrośnięte, a gdy się rozrosną, to znowu część do Ciebie pojedzie, bo widać, że dobrze się tam czują. ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Ile to oczko ma litrów ? Obowiązkowa musisz zdać relację z jego zakładania :D
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kurczaki pieczone ,chciałabym to zobaczyć . :;230 No widzisz Dorotko , teraz ja pokładam się ze śmiechu .Moja wyobrażnia z kibelkiem na skalniaku .uruchomiona . Witam Cie Dorotko ,będę częściej się wpisywała .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

beatrix+ , No najwyższy czas wynieść porcelanę do ogrodu. ;:306 ;:306 A za kamieniami uważaj. A zresztą w razie czego też będziesz miała taczkowy skalniak.

plocczanka, Lucynko, te hosty tak poszły w górę bo szczerze i z sercem dane. ;:196 Ale i miejsce dla nich mam ładne, w tujowym lesie. :tan

gloff, Mariusz, nie mam pojęcia ile to oczko ma litrów. Ale pewnie sporo. Może tam gdzieś jest napisane na nim. Poszukam. Relacja fotograficzna z zakładania na pewno będzie. ;:333

pela11, Elu witaj serdecznie w moim "zaczarowanym". :wit Zapraszam do zaglądania.

Dzisiaj dzień odpoczynku. Zero prac w ogrodzie za to zaliczyliśmy Festiwal Zieleni w jednym z naszych centrów handlowych.

Obrazek

Oczywiście kupiłam badyla. Nie mam pojęcia tylko co to jest. Były dwa. Bez ceny i bez nazwy.
Pani chyba wcześniej pączki sprzedawała, bo na roślinach nie zna się kompletnie. Przez chwilę tam stałam i odpowiadałam na pytania klientów. Bo mnie szlag trafiał jak pani na każde zadane pytanie odpowiadała z miną zbitego psiaka - nie wiem.

Obrazek

I jeszcze jedno fajne stoisko. Fajne bo fajnie wymyślone mini ogródki. Ale ceny !!!! Z kosmosu !!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze jedno, z drewnianymi ptakami. Ptaki owszem, ładne (nieskromnie powiem, że kilka lat wstecz sama takie wycinałam i malowałam), żadna filozofia. Najgorsze w tym wszystkim to, że one góra dwa lata w ogrodzie wytrzymują. Cienka deska, pod wpływem czynników atmosferycznych już po pierwszej zimie farba się łuszczy.
Ale cena, noooo, cena jak najbardziej wskazywałaby na to, że dożywotnio w ogrodzie powinny stać!

Obrazek

Żurawie prawie 60 zł za sztukę.

Obrazek

Obrazek

Co to za ptak - nie mam pojęcia. Dość wysokie. Cena powyżej 100 zł.

Za to moje dziecię bawiło się przednio.
Najpierw malowanie buźki.

Obrazek

A później pierwsze w życiu serduszko decu robione dla mamusi. ;:167

Obrazek

W razie czego jeszcze kilka zdjęć mam? Ogląda ktoś? Wstawić?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wstawić, Dorotko, wstawić!
Ależ to uczta dla oczu! ;:138
Dla kieszeni już nie, ale co szkodzi popatrzeć na ładne rzeczy.... :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to fajnie spędziłaś czas, popatrzeć na te cuda można, ale jak sama mówisz, ceny z kosmosu, a takie mini ogródki samemu zrobić można :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Fajna sprawa z takim festiwalem zieleni.
Ty Dorotko robiłaś dzisiaj za znawcę ogrodowego, ja za nabiałowego - też miałam sporo pytań, ot tak, przypadkowo. :;230
Najważniejsze, że bardzo miło spędziliście dzionek, i ogrodowo chociaż nie w ogrodzie ;:215
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Nie wiem dlaczego co nie którzy sie podśmiewają z tak zacnego kwietnika.
U Mnie funkcjonuje już od kilku lat.
Obrazek
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Dorota, wstawiaj zdjęcia wstawiaj, pięknych rzeczy i fajnych pomysłów nigdy za wiele ;:333
A zakupiona roślinka to mi kojarzy się z jakimś cyprysikiem o pędach zwisających np jakiś z nutkajskich, ale na 100% to pewna nie jestem ;:185
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

plocczanka, Lucynko, dlatego też przeszliśmy się tam bardziej oczy nacieszyć niż coś kupować. I młody miał frajdę. ;:333 ;:333

iwona0042, Iwonko, dokładnie. Takie mini ogródki samemu i to z łatwością można zrobić, dlatego zastanowiły mnie te wygórowane ceny. Na przykład ten kosztował ..... 200 zł !!!!! Niezłe przegięcie? Co?

Obrazek

Beaby, Bea, a widzisz a ja na nabiale niewiele się znam. :oops: Rozumiem to, że nie trzeba się znać na wszystkim. To normalne. Ale jak już stawiają kogoś na festiwalu do sprzedawania roślin, to niech ten ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o tym!!!! A czas faktycznie spędzony ogrodowo a nie w ogrodzie! ;:333 I kilka fajnych pomysłów wpadło. ;:138

semper, Jurek, ten kwietnik jest bombowy!!!! Moje nie są takie wypasione jak Twój. Moje nie mają desek. ;:306 I już tego efektu nie ma. Niestety. Ale zaden problem, rozejrzę się za deskami. ;:172

sweetdaisy, Zuza, dzięki za namiary, zaraz sobie wpisze w wujka google i może uda się go zidentyfikować. ;:196

Czas też zebrać jasnotę purpurową. Okazuje się, ze większość chwastów w moim ogrodzie, to zioła. ;:333
Pierwszy raz jadłam suszone szyszki brzozy. Ponoć bardzo zdrowe. Ale czy smaczne? Jakbym wióry jadła.
Mam kilka przepisów na herbatę z pokrzywy z różnymi owocami. I inne ciekawe przepisy. Dziewczyna, która to robi - przesympatyczna! Stałyśmy i gadałyśmy dłuższy czas. Jak macie ochotę, to jest na FB. Szukajcie pod hasłem chwastingdotyknatury w Brzeźnie.
Ja na pewno skorzystam z wielu jej przepisów, ale brzozy więcej jeść nie będę. ;:306 ;:306

I jeszcze kilka zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Beatko, sumak za 50 zł? Pogięło kogoś i to równo. A może to jakiś specjalny sumak, co?
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

24.04.2016 godz. 12:48 - pada śnieg!

I to nie taki malutki. Świata nie widać! ;:124
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dorota71 pisze:24.04.2016 godz. 12:48 - pada śnieg!

I to nie taki malutki. Świata nie widać! ;:124
Potwierdzam
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och jak pięknie to wszystko wyglądało ;:138 można napaś oczy, ale nie kupić ;:185
Ja kupiłam z przeceny i też się cieszę :lol: Same umiemy sobie zrobić, a już Ty na pewno. No synek słodki, dla mamusi robi serduszko ;:196 ;:167
No Śnieg ta Pani Natura chyba przesada :?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”