Moja nowa wymarzona działka cz. 11
- ewka36jj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz. 11
W nocy ma być u nas +2, na szczęście przymrozków nie zapowiadają, bo wsadziłam dziś pelargonie do korytek. Mam nadzieję, że u Ciebie zapowiadane przymrozki jednak nie przyjdą. Teraz, kiedy nie tylko kwiaty ale przede wszystkim drzewka owocowe kwitną, żal byłby okrutny.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko ,u Ciebie pełno wszelkiego kwiecia .Truskawki chyba skasuję bo nie mam czasu ich pielić .Za dużo przy nich pracy a za mało owocu .Mam dużo borówek i to wystarczy .Jutro jadę na ogród i nie wiem co uda mi się zrobić bo może padać .Pozdrawiam
.

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Iwonko, mam nadzieję ze zdążyłaś okryć rośliny, jeszcze szron nie zszedł z dachów a rano wszystko było białe.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
No ta pogoda mnie dobije! Dziś znowu gdzieś słoneczko próbuje się wychylić ale takie czarne, ciężkie chmury wisza, ze masakra.
Rozmawiałam z koleżanką (nie ogrodniczką) i coś tam właśnie o pogodzie mówiłyśmy i ja stwierdziłam, że pod szkłem na wszelki wypadek znicze zapalę. Myślałam, że koleżanka udławi się ze śmiechu. Od razu zapytała, kogo tam pochowałam i jak mi się udało nie wpaść.
No niestety, niektóre nasze rozmowy tylko ogrodomaniacy zrozumieją.
Rozmawiałam z koleżanką (nie ogrodniczką) i coś tam właśnie o pogodzie mówiłyśmy i ja stwierdziłam, że pod szkłem na wszelki wypadek znicze zapalę. Myślałam, że koleżanka udławi się ze śmiechu. Od razu zapytała, kogo tam pochowałam i jak mi się udało nie wpaść.
No niestety, niektóre nasze rozmowy tylko ogrodomaniacy zrozumieją.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To tak ma wyglądać wiosna
, to jakiś koszmar, najpierw w nocy mróz, a teraz grad, śnieg, wiatr i słońce
Dorotka, dlatego my się dobrze dogadujemy
Danusiu, ja nie zbierałam roślin, bo nie dała bym rady, ale pookrywałam jak mogłam i kominki paliłam, na ile to pomogło nie wiem, okaże się, dzisiaj też nie będzie pięknie
Elu a u mnie borówki nie rosną, miałam kilka, została jedna, jej jeszcze dałam szansę, jak nie da rady, to też wywalę, nie wiem jak im dogodzić
Ewo witaj
, niestety był przymrozek i to spory
i właśnie martwi mnie to bo drzewa właśnie kwitną i to jak obficie, szkoda
Marysiu porobiłam co mogłam, na ile siły było, co będzie, zobaczymy jak ta pogoda się poprawi
Nie wiem czy to będzie widać, śnieg

Dorotka, dlatego my się dobrze dogadujemy

Danusiu, ja nie zbierałam roślin, bo nie dała bym rady, ale pookrywałam jak mogłam i kominki paliłam, na ile to pomogło nie wiem, okaże się, dzisiaj też nie będzie pięknie

Elu a u mnie borówki nie rosną, miałam kilka, została jedna, jej jeszcze dałam szansę, jak nie da rady, to też wywalę, nie wiem jak im dogodzić

Ewo witaj

Marysiu porobiłam co mogłam, na ile siły było, co będzie, zobaczymy jak ta pogoda się poprawi

Nie wiem czy to będzie widać, śnieg

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Iwonko, dzwoniłam do mamy. U nas też śnieg a później grad padał. Masakra jakaś. 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie zimno i od czasu do czasu popaduje więc może przymrozków nie będzie .. Szkoda by było drzewek owocowych bo zaczynają kwitnąć .. Mogła by być trochę cieplejsza wiosna aby trochę się ogrzać po zimie a nie takie zimno że nawet pospacerować po ogrodzie nie można bo wiatr mało głowy nie urwie ..
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko ja nie widzę śniegu, a wręcz zielono! Nie mamy wpływu na pogodę więc pokornie przyjmiemy co na zmajstruje. Najwyżej kupię parę sadzonek pomidorów
U mnie pojutrze w prognozie -1
Mimo wszystko udanej niedzieli

Mimo wszystko udanej niedzieli

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
O kurcze , tu też śnieg
U mnie śniegu nie ma , ale 0 st też n ie sprzyja kwitnieniu drzewek, jednak jeszcze bez mrozu. Ale jak długo? przecież zapowiadają ciagłe przymrozki
Ech, Pani Natura kpi z nas 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, u mnie jeszcze nie przymroziło, ale po wczorajszym ciepełku pozostało tylko wspomnienie.
Dzisiaj wprawdzie ani gradu, ani śniegu nie widać, ale zimny północno - zachodni wiatr znacznie obniżył temperaturę i mimo słońca jest przenikliwie zimno.
Obawiam się, że te nocne przymrozki dotrą i do mnie.
Ale cóż... nie my decydujemy o pogodzie.
Trzymaj się cieplutko i nie denerwuj. Zdrowie ważniejsze niż najbardziej ukochane roślinki.
Dzisiaj wprawdzie ani gradu, ani śniegu nie widać, ale zimny północno - zachodni wiatr znacznie obniżył temperaturę i mimo słońca jest przenikliwie zimno.

Obawiam się, że te nocne przymrozki dotrą i do mnie.

Trzymaj się cieplutko i nie denerwuj. Zdrowie ważniejsze niż najbardziej ukochane roślinki.

- iwona0042
Lucynko, a no nie my decydujemy
no nic trzeba to przeczekać
Karolka, dokładnie tak jak mówisz, nie sprzyja taka pogoda drzewkom owocowym, już nie myślą o kwiatach, ale o roślinach użytkowych, im to nie pomaga rosnąć
Marysiu z lewej strony zdjęcia na tle płotu, choiny widać, widać niestety
a niedziela prawie minęła, jednak nie wytrzymałam i pojechałam obejrzeć jak rośliny na działce się mają
Janeczko oj nie podoba się nam ogrodnikom taka wiosna
Dorotka, a masakra, żebyś wiedziała
Betinuś ale to nie moja wina, ja na to zgody nie dałam, gdybym mogła, wydmuchała bym to zimno na ten północny zachód, skąd przyszło do nas

Dwa pączusie na białym pigwowcu od Martusi

Pęcherznica żółta, to z patyczka

A to taki rzut oka

Słońce takie ostre, w przerwach między chmurami, że zdjęcia mało wyraźne

Karolka, dokładnie tak jak mówisz, nie sprzyja taka pogoda drzewkom owocowym, już nie myślą o kwiatach, ale o roślinach użytkowych, im to nie pomaga rosnąć

Marysiu z lewej strony zdjęcia na tle płotu, choiny widać, widać niestety

Janeczko oj nie podoba się nam ogrodnikom taka wiosna

Dorotka, a masakra, żebyś wiedziała

Betinuś ale to nie moja wina, ja na to zgody nie dałam, gdybym mogła, wydmuchała bym to zimno na ten północny zachód, skąd przyszło do nas

Dwa pączusie na białym pigwowcu od Martusi

Pęcherznica żółta, to z patyczka

A to taki rzut oka

Słońce takie ostre, w przerwach między chmurami, że zdjęcia mało wyraźne

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko a jak się mają rośliny w tunelu?, bo jak było 0 st to nic się powinno złego stać.
Co to na altance takie dwa urządzenia z kółkami?
Co to na altance takie dwa urządzenia z kółkami?
- iwona0042
Marysiu to są solary, własny prąd, a jeszcze jest wiatrak, właśnie Adaś kończy go robić
w namiocie jest dość ciepło, znaczy powyżej zera, tam jest dużo roślin, a wszystko pookrywane dodatkowo, Marysiu to nie było 0 st. tylko więcej na minusie, a dzisiejsza noc ma być podobna 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
I teraz widać dlaczego u ciebie wszystko szybciej kwitnie ,nawet ogród obłożony sonarami odpycha niską temperaturę i wszystko chroni przed zimnem ....
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Wybacz że dopiero dzisiaj zagląda..na Twoje wspaniałe tarasy..
fajnie masz...i kolorowa wiosna w całej krasie..może te przymrozki nie poniszczą nam kwiatów..