Witajcie. Dni bardzo szybko mijają. Jestem w trakcie wykonywania sporej rabaty, dziś już układaliśmy kamienie, więc najgorsze za nami. Wysiałem dziś fasolnik chiński na rozsadę i smagliczkę nadmorską. Pomidory nareszcie skończyłem pikować.
seba1999 Dziękuję. Szczaw wyjątkowo już duży, a truskawek teoretycznie wystarcza do pojedzenia, są takie słodkie, że można je jeść jeść.
clem3 Agrotkanina leży cały czas, w tym roku ten pierwszy pasek będę zwijał bo truskawki trzeba odnowić.
iwona0042 Zaraz wstyd, szkoda że moich nie widziałaś przed wyczyszczeniem. ,
Maska Tylko pamiętaj mi przypomnieć.
plocczanka Dziękuję. Moje też przed czyszczeniem fatalnie wyglądały, Twoje też na pewno cudnie będą wyglądały.
Witaj Rafale.
Pięknie wyczyszczone już truskaweczki jak i całą reszta.
Ja to bym chętnie zjadł zupki szczawiowej z jajeczkiem z Twojego szczawiu.
Rafał przeglądając Twoje fotki zauważyłam chyba masz ziemię bardzo piaszczystą.
Popraw mnie jeśli się mylę.
Powiedz co TY robisz ,że tak wszystko ładnie rośnie.
Rafale, widzę, że praca wre. Ja też wczoraj popikowałam resztę pomidorów. Nie wysiałam wszystkich odmian, bo zabrakło czasu. Reszta zostanie na przyszły rok. Teraz trzeba ogarniać ogród,
Dziś mimo niedzieli po obiedzie posiałem słonecznik i koper.
Pashmina Dziękuję. Twoje na pewno lepiej będą w tym roku owocować.
Ela_2015 Dziękuję. Masz moje zaproszenie na zupę szczawiową. Tak to prawda mam piaszczystą ziemie. Jak z tym sobie radzę jest trudno ale jakoś sobie radzę w warzywniku na wierzchu jest piaszczysto ale pod spodem jest nawieziony czarnoziem i glina, w ogrodzie tak samo. Mam dużo przekompostowanego obornika, podlewam rosahumusem i gnojówką z pokrzywy a rośliny ozdobne na wiosnę zasilam nawozami sztuczny. Aby do przodu.
cyganka77 Dziękuję. Ja tez już jestem po pikowaniu pomidorów, zastała mi papryka do pikowania, ale chyba zostawię ją w tych mniejszych pojemnikach bo jeszcze korzenie nie przerosły.
iwona0042 Zmotywowałem Cię swoimi zdjęciami. A jakie odmiany masz?
Pozdrawiam.
Brzoskwinia mimo swego młodego wieku ma już pierwsze kwiatki, porzeczki i pigwowce już kwitną, a świdośliwa w pąku.