Mieszczka na wsi
Re: Mieszczka na wsi
Mam na nią metalową podpórkę, ale jeszcze nie jest skręcona, więc zdjęcia nie wrzucę. Dzisiaj wreszcie nie padało, ale nie zdążyłam jej posadzić. Za to posadziłam lilie i irysy (pod irysy musiałam najpierw miejsce z chwastów oczyścić, bo nic tam nigdy nie było sadzone, więc perz miał się dobrze).
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dorfi ja dzisiaj właśnie chodziłam i oglądałam moją glicynię...zakwitnie czy nie zakwitnie w tym roku ;)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
silvarerum pisze:Dorfi - czy Ty przypadkiem nie odwiedzasz forum szyciowego (szyjemy po godzinach), bo i nick kojarzę, i prace?![]()
A iryski to chyba Katherine Hodgkin.

Dorfi z przyjemnością śledzę twój wątek, masz wspaniałą rękę do kwiatów i niesamowity gust ogrodniczy

Danusiu my to się wszędzie spotykamy: i tu, i na Szyjemy i na fejsie 

- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
No właśnie nie wiem, czy moja panna zakwitnie...niby niby ma dwa (hoho poszalałaby ;)) pąki....ale się okaże 

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Tę rogownicę to i ja mam- tylko do tego momentu również nie wiedziałam, że to rogownica
U mnie rośnie chyba już wiele lat, mimo, że nikt o nią nie dbał. Wykopałam ją kilkanaście dni temu, przesadziłam i dokarmiłam- mam nadzieję, że będzie zadowolona 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Ja też mam rogownicę. Kwitnie na biało. Jest bardzo ekspansywna. Dziękuję za podanie nazwy 

Ktoś mi kiedyś powiedział, że piwonia zakwita dopiero po 3 latach od posadzenia. I w moim przypadku okazało się to prawdą. To będzie ich trzeci rok na mojej działce i mają pąki kwiatowe
Oby ich tylko jakiś deszcz nie zbił, bo piwonia majowa kwitła już dwa razy (za każdym razem jednym kwiatem) i dwa razy akurat wtedy straszne ulewy były i nie mogłam się kwiatem nacieszyć. Na ten rok mam już odłożony stary parasol. Może to będzie dziwnie wyglądać, ale planuję go wbić w ziemię nad kwiatkiem.

Oby ich tylko jakiś deszcz nie zbił, bo piwonia majowa kwitła już dwa razy (za każdym razem jednym kwiatem) i dwa razy akurat wtedy straszne ulewy były i nie mogłam się kwiatem nacieszyć. Na ten rok mam już odłożony stary parasol. Może to będzie dziwnie wyglądać, ale planuję go wbić w ziemię nad kwiatkiem.
Znalazłam w necie zdjęcie róży i się w niej zakochałam. Czy ktoś wie co to za odmiana?

- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeśli nie znajdziesz tej konkretnie, to podobna do niej jest Nostalgie.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534