Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Masz prawo czuć się rozżalona. Ja to bym była wściekła do tego.
W zeszłym tygodniu też dostałam paczkę od jednego pana, którego znane jest nazwisko na FO, i byłam zdumiona otrzymanymi sadzonkami. Kondycja tych roślinek pozostawia wiele do życzenia, właściwie jak tak oglądam Twoje zdjęcia to myślę sobie, może też zamawiałaś tam gdzie ja?
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O rany ciemiernik za te pieniądze to jakaś masakra reszta nie lepsza aż człowieka złość ogarnia ja też dostałam hortensje takie że nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać na zdjęciach piękne a jak przyszły wielkości 6 cm to myślałam że ;:124 ;:124 szt 12 zł a mogłam kupić patyczki za 1,50 i wsadzić w doniczke i wyglądałyby tak samo :oops:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

PEPSI pisze:Masz prawo czuć się rozżalona. Ja to bym była wściekła do tego.
W zeszłym tygodniu też dostałam paczkę od jednego pana, którego znane jest nazwisko na FO, i byłam zdumiona otrzymanymi sadzonkami. Kondycja tych roślinek pozostawia wiele do życzenia, właściwie jak tak oglądam Twoje zdjęcia to myślę sobie, może też zamawiałaś tam gdzie ja?
sklep Gardenia Podstolca? Myślę, że należy pisać opinie szczerze, bo to nie nam powinno być wstyd.
Dostałam jednego zgnitego irysa ensata, a reszta roślin to tez same korzonki. Już tam zakupów nie zrobię ;:185

-- N 17 kwi 2016 10:11 --
slimak900 pisze:O rany ciemiernik za te pieniądze to jakaś masakra reszta nie lepsza aż człowieka złość ogarnia ja też dostałam hortensje takie że nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać na zdjęciach piękne a jak przyszły wielkości 6 cm to myślałam że ;:124 ;:124 szt 12 zł a mogłam kupić patyczki za 1,50 i wsadzić w doniczke i wyglądałyby tak samo :oops:
ot, uczciwość sprzedających ;:222
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Moniko!
Widzę, że nieszczęścia chodzą parami ;:174.
Najpierw sarenki skwapliwie skorzystały z Twojej wspaniałej stołówki, a teraz taki kiks z sadzonkami :evil:.
Mając fatalne doświadczenia z roślinami kupowanymi w torebkach z łyżką torfu, gdzie w zasadzie była tylko ta łyżka torfu, już tego nigdy nie zrobię i przestrzegam wszystkich. To zwykłe naciąganie.
Podobnie z nabywaniem bylin wczesną wiosną. Zazwyczaj dostaje się "niewiadomoco" o bardzo małych szansach na przeżycie. Najlepiej wychodzę na sadzonkach ze sklepów internetowych kupowanych w maju, kiedy rośliny są już podrośnięte, zielone i gwarantujące sukces.
I jak najbardziej jestem za tym, żeby nierzetelni sprzedawcy byli znani wszystkim. Tu na FO lubimy się i dlatego warto swoich forumowych przyjaciół ostrzec. Jest przecież taka bogata oferta szkółek internetowych... ;:224.
Moniko, złóż reklamacje na te zgniłki koniecznie!

Serdecznie pozdrawiam - Jagi
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

No dobrze, dość biadolenia...
Troszkę fotek z ogrodu Wam zostawię i zmykam na leżing i nicnierobing do ogrodu ;:3 Pogoda cudna dzisiaj ;:3
Miłego odpoczynku Wam życzę, Kochani ;:4 :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje ulubione niebieskie hiacynty na rondzie przed domem
Obrazek

Obrazek

szafirki na rondzie nieznana odmiana, ale kolor piękny i taki na czasie "ombre" ;:306
Obrazek

bratki - rosną dosłownie wszędzie, w każdej donicy, nawet w wiszących, a do tego pełno siewek na rabatach i w trawniku ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mam tulipany - kupiłam doniczkowane, a co ;:306
Obrazek

wiśnia Kiku Shidare-Zakura zaczyna kwitnienie ;:167 :tan
Obrazek

i ogródeczek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ujęcie tuż przed burzą
Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ogródeczek miodzio ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Monika mieszkasz w raju,cudnie położony domek,ogród pokazowy ;:215
Porządek wszędzie,zero listka,no miazga ;:oj Niebieskie hiacynty i bratki lubię i mam podobnego hiacynta,właśnie przekwitł na balkonie,ale ja go przeniosę na działkę,by za rok znów cieszyć się jego kwitnieniem ;:108 Szafirki ombre wow ;:108
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit
Ogród jak z pocztówki, taki zadbany ;:167

Jeśli chodzi o zakupy to rozumiem Twoje rozżalenie, zwłaszcza że sama do sprzedaży podchodzisz bardzo poważnie a Twoje rośliny są i rozrośnięte i zdrowe. Cieszę się też że padła nazwa sprzedawcy, mamy szansę nie naciąć się więcej.
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Bardzo ci współczuję doświadczeń z takimi sprzedawcami zwłaszcza, że wiem jakie jest twoje podejście do sprzedawanych przez ciebie roślin.
Twój ogród wygląda zachwycająco, aż brak mi słów ;:oj ;:180 w tym roku skusiłam się na Kiku Shidare Zakura, bo od kiedy zobaczyłam ją u ciebie, to nie mogłam o niej zapomnieć ;:224 u mnie też zaczyna kwitnienie, ale to jej początki u mnie, więc jest tylko kilka kwiatków. No cóż i tak się cieszę, że w ogóle coś jest ;:138
Szafrki od ciebie pięknie kwitną i liczę na to, że będą się pięknie rozsiewać :heja
Ula
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monika, współczuję kontaktu ze złymi sprzedawcami. Miło jest robić zakupy zimą, gdy z takim utęsknieniem czeka się wiosny, ale z jakością otrzymywanych roślin jest coraz gorzej.
Bardzo nie lubię się wykłócać, ale czasami trzeba.
Cały czas czekam na dostawę lilii. Podobno nie dostali mojej wpłaty, która zrobiłam w styczniu. Ciekawe co będą mieli mi do zaofiarowania o tej porze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Moniko. Faktyczni sadzonki malutkie a właściwie tego sadzonkami nazwać nie można ;:222 . Niestety czasem tak bywa a to przykre. Ogródek piękny, tulipany botaniczne takie słodkie małe słoneczka ;:167 . Koniecznie muszę sobie takie jesienią kupić. Szafirki i hiacynty na rondzie przepiękne ;:138 .Bratki masz wszędzie i dobrze bo to wdzięczne kwiaty. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moni, ależ ja uwielbiam Twój ogród ;:167 Jest jak w bajce ;:170
zmykam na leżing i nicnierobing do ogrodu
Ha, dobrze powiedziane ;:333
U mnie ten tzw. leżing szybko się kończy, bo tu zobaczę upiornego mleczyka, tam mi przylazła babka, a jeszcze gdzie indziej próbuje się osiedlić bezdomna gwiazdnica ... Przystępuję do przeganiania towarzystwa. Potem idę na "przegląd". Jeszcze potem stwierdzam, że tutaj trzeba przyciąć albo nagiąć... Niby nic... Niedziela, więc odpoczywam, ale z planowanym leżingiem to ma niewiele wspólnego ;:306
Zazdroszczę Ci białych narcyzów ;:108 U mnie bestie nie chcą rosnąć. Każde białe okazują się żółte ;:oj
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Moniczko ,oj pieknie u Ciebie ,widac ile wkładasz pracy .Po orce u siebie przysiadam na Twojej ławeczce i odpoczywam .Aż nie chce się wychodzić z Twojego ogrodu .Mam nadzieję że i u mnie w tym roku będą już widoczne zmiany na ogrodzie .Zrobiłam obiecane zdjęcie ,muszę jeszcze złapać wymiary żebyś wiedziała mniej więcej o czym mowa ,nie jest to duże pudełko ,ale na małe ,młode rośliny spokojnie wystarcza.Pozdrawiam i dzięki za ławeczkę ;:167 ;:167 ;:167 .Zdjęcie u mnie .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No też uważam że sadzonki marne. Ja tu na fo kupowałam coś innego niż rośliny i też byłam średnio zadowolona. Co prawda zabrakło mi odwagi by wyrazić swoje niezadowolenie ale nie wyraziłam zadowolenia. Po czym sprzedawca dopytywał i co? I co? No ale coś jeszcze? Chyba miało być wielkie oooohhh z mojej strony. Zwykłe podoba mi się nie wystarczyło. No a mnie się tylko podobało. Nie piałam z zachwytu to po co miałam fałszywie pisać cuuuuuudowne! Może źle to ujęłam - nie było niezadowolenia. Po prostu spodziewałam się, że właśnie zareaguję takim oooh. Zwłaszcza za takie pieniądze. No ale.. Co więcej... nie piszemy już ze sobą w dziale ogrodowym. Chyba ktoś się na mnie obraził za to, że właśnie nie zachwycałam się. W dodatku otrzymałam PW że jeszcze takiej lakonicznej osoby jak ja to ta osoba nie znała. No cóż... być może jestem lakoniczna.

Moniś, mimo strat naprawdę piękna wiosna u Ciebie. Bardzo ładne te pełne narcyzy.
Bratkowa kompozycja przecudna. Zdjęcia ogółu jeszcze lepsze. Widzę Twój ogród już setny raz a i tak za każdym razem oglądam go z jeszcze większą chęcią. Bardzo ładnie ;:180 .
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

A myślicie, że z samego korzonka coś będzie? W sobotę takiego floksa posadziłam. Kupiony w sklepie a nie na forum, ale jak rozerwałam folię i zaczęłam szukać roślinki to był tylko mały zwitek korzonków. Posadzić - posadziłam, ale mam wątpliwość czy coś z tego wyrośnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”