Ogród na wichrowym cz.10
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym cz.10
Masz prawo czuć się rozżalona. Ja to bym była wściekła do tego.
W zeszłym tygodniu też dostałam paczkę od jednego pana, którego znane jest nazwisko na FO, i byłam zdumiona otrzymanymi sadzonkami. Kondycja tych roślinek pozostawia wiele do życzenia, właściwie jak tak oglądam Twoje zdjęcia to myślę sobie, może też zamawiałaś tam gdzie ja?
W zeszłym tygodniu też dostałam paczkę od jednego pana, którego znane jest nazwisko na FO, i byłam zdumiona otrzymanymi sadzonkami. Kondycja tych roślinek pozostawia wiele do życzenia, właściwie jak tak oglądam Twoje zdjęcia to myślę sobie, może też zamawiałaś tam gdzie ja?
O rany ciemiernik za te pieniądze to jakaś masakra reszta nie lepsza aż człowieka złość ogarnia ja też dostałam hortensje takie że nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać na zdjęciach piękne a jak przyszły wielkości 6 cm to myślałam że
szt 12 zł a mogłam kupić patyczki za 1,50 i wsadzić w doniczke i wyglądałyby tak samo 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
sklep Gardenia Podstolca? Myślę, że należy pisać opinie szczerze, bo to nie nam powinno być wstyd.PEPSI pisze:Masz prawo czuć się rozżalona. Ja to bym była wściekła do tego.
Dostałam jednego zgnitego irysa ensata, a reszta roślin to tez same korzonki. Już tam zakupów nie zrobię

-- N 17 kwi 2016 10:11 --
ot, uczciwość sprzedającychslimak900 pisze:O rany ciemiernik za te pieniądze to jakaś masakra reszta nie lepsza aż człowieka złość ogarnia ja też dostałam hortensje takie że nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać na zdjęciach piękne a jak przyszły wielkości 6 cm to myślałam że![]()
szt 12 zł a mogłam kupić patyczki za 1,50 i wsadzić w doniczke i wyglądałyby tak samo

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Moniko!
Widzę, że nieszczęścia chodzą parami
.
Najpierw sarenki skwapliwie skorzystały z Twojej wspaniałej stołówki, a teraz taki kiks z sadzonkami
.
Mając fatalne doświadczenia z roślinami kupowanymi w torebkach z łyżką torfu, gdzie w zasadzie była tylko ta łyżka torfu, już tego nigdy nie zrobię i przestrzegam wszystkich. To zwykłe naciąganie.
Podobnie z nabywaniem bylin wczesną wiosną. Zazwyczaj dostaje się "niewiadomoco" o bardzo małych szansach na przeżycie. Najlepiej wychodzę na sadzonkach ze sklepów internetowych kupowanych w maju, kiedy rośliny są już podrośnięte, zielone i gwarantujące sukces.
I jak najbardziej jestem za tym, żeby nierzetelni sprzedawcy byli znani wszystkim. Tu na FO lubimy się i dlatego warto swoich forumowych przyjaciół ostrzec. Jest przecież taka bogata oferta szkółek internetowych...
.
Moniko, złóż reklamacje na te zgniłki koniecznie!
Serdecznie pozdrawiam - Jagi
Widzę, że nieszczęścia chodzą parami

Najpierw sarenki skwapliwie skorzystały z Twojej wspaniałej stołówki, a teraz taki kiks z sadzonkami

Mając fatalne doświadczenia z roślinami kupowanymi w torebkach z łyżką torfu, gdzie w zasadzie była tylko ta łyżka torfu, już tego nigdy nie zrobię i przestrzegam wszystkich. To zwykłe naciąganie.
Podobnie z nabywaniem bylin wczesną wiosną. Zazwyczaj dostaje się "niewiadomoco" o bardzo małych szansach na przeżycie. Najlepiej wychodzę na sadzonkach ze sklepów internetowych kupowanych w maju, kiedy rośliny są już podrośnięte, zielone i gwarantujące sukces.
I jak najbardziej jestem za tym, żeby nierzetelni sprzedawcy byli znani wszystkim. Tu na FO lubimy się i dlatego warto swoich forumowych przyjaciół ostrzec. Jest przecież taka bogata oferta szkółek internetowych...

Moniko, złóż reklamacje na te zgniłki koniecznie!
Serdecznie pozdrawiam - Jagi
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
No dobrze, dość biadolenia...
Troszkę fotek z ogrodu Wam zostawię i zmykam na leżing i nicnierobing do ogrodu
Pogoda cudna dzisiaj
Miłego odpoczynku Wam życzę, Kochani

moje ulubione niebieskie hiacynty na rondzie przed domem

szafirki na rondzie nieznana odmiana, ale kolor piękny i taki na czasie "ombre"

bratki - rosną dosłownie wszędzie, w każdej donicy, nawet w wiszących, a do tego pełno siewek na rabatach i w trawniku

mam tulipany - kupiłam doniczkowane, a co

wiśnia Kiku Shidare-Zakura zaczyna kwitnienie

i ogródeczek

ujęcie tuż przed burzą

Troszkę fotek z ogrodu Wam zostawię i zmykam na leżing i nicnierobing do ogrodu

Miłego odpoczynku Wam życzę, Kochani

moje ulubione niebieskie hiacynty na rondzie przed domem

szafirki na rondzie nieznana odmiana, ale kolor piękny i taki na czasie "ombre"

bratki - rosną dosłownie wszędzie, w każdej donicy, nawet w wiszących, a do tego pełno siewek na rabatach i w trawniku

mam tulipany - kupiłam doniczkowane, a co

wiśnia Kiku Shidare-Zakura zaczyna kwitnienie

i ogródeczek

ujęcie tuż przed burzą

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Monika mieszkasz w raju,cudnie położony domek,ogród pokazowy
Porządek wszędzie,zero listka,no miazga
Niebieskie hiacynty i bratki lubię i mam podobnego hiacynta,właśnie przekwitł na balkonie,ale ja go przeniosę na działkę,by za rok znów cieszyć się jego kwitnieniem
Szafirki ombre wow 

Porządek wszędzie,zero listka,no miazga

- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Ogród jak z pocztówki, taki zadbany

Jeśli chodzi o zakupy to rozumiem Twoje rozżalenie, zwłaszcza że sama do sprzedaży podchodzisz bardzo poważnie a Twoje rośliny są i rozrośnięte i zdrowe. Cieszę się też że padła nazwa sprzedawcy, mamy szansę nie naciąć się więcej.
-
- 200p
- Od: 26 gru 2013, o 16:23
Bardzo ci współczuję doświadczeń z takimi sprzedawcami zwłaszcza, że wiem jakie jest twoje podejście do sprzedawanych przez ciebie roślin.
Twój ogród wygląda zachwycająco, aż brak mi słów
w tym roku skusiłam się na Kiku Shidare Zakura, bo od kiedy zobaczyłam ją u ciebie, to nie mogłam o niej zapomnieć
u mnie też zaczyna kwitnienie, ale to jej początki u mnie, więc jest tylko kilka kwiatków. No cóż i tak się cieszę, że w ogóle coś jest
Szafrki od ciebie pięknie kwitną i liczę na to, że będą się pięknie rozsiewać
Twój ogród wygląda zachwycająco, aż brak mi słów

Szafrki od ciebie pięknie kwitną i liczę na to, że będą się pięknie rozsiewać

Ula
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monika, współczuję kontaktu ze złymi sprzedawcami. Miło jest robić zakupy zimą, gdy z takim utęsknieniem czeka się wiosny, ale z jakością otrzymywanych roślin jest coraz gorzej.
Bardzo nie lubię się wykłócać, ale czasami trzeba.
Cały czas czekam na dostawę lilii. Podobno nie dostali mojej wpłaty, która zrobiłam w styczniu. Ciekawe co będą mieli mi do zaofiarowania o tej porze.
Bardzo nie lubię się wykłócać, ale czasami trzeba.
Cały czas czekam na dostawę lilii. Podobno nie dostali mojej wpłaty, która zrobiłam w styczniu. Ciekawe co będą mieli mi do zaofiarowania o tej porze.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Moniko. Faktyczni sadzonki malutkie a właściwie tego sadzonkami nazwać nie można
. Niestety czasem tak bywa a to przykre. Ogródek piękny, tulipany botaniczne takie słodkie małe słoneczka
. Koniecznie muszę sobie takie jesienią kupić. Szafirki i hiacynty na rondzie przepiękne
.Bratki masz wszędzie i dobrze bo to wdzięczne kwiaty. Pozdrawiam
.

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moni, ależ ja uwielbiam Twój ogród
Jest jak w bajce
U mnie ten tzw. leżing szybko się kończy, bo tu zobaczę upiornego mleczyka, tam mi przylazła babka, a jeszcze gdzie indziej próbuje się osiedlić bezdomna gwiazdnica ... Przystępuję do przeganiania towarzystwa. Potem idę na "przegląd". Jeszcze potem stwierdzam, że tutaj trzeba przyciąć albo nagiąć... Niby nic... Niedziela, więc odpoczywam, ale z planowanym leżingiem to ma niewiele wspólnego
Zazdroszczę Ci białych narcyzów
U mnie bestie nie chcą rosnąć. Każde białe okazują się żółte 

Ha, dobrze powiedzianezmykam na leżing i nicnierobing do ogrodu

U mnie ten tzw. leżing szybko się kończy, bo tu zobaczę upiornego mleczyka, tam mi przylazła babka, a jeszcze gdzie indziej próbuje się osiedlić bezdomna gwiazdnica ... Przystępuję do przeganiania towarzystwa. Potem idę na "przegląd". Jeszcze potem stwierdzam, że tutaj trzeba przyciąć albo nagiąć... Niby nic... Niedziela, więc odpoczywam, ale z planowanym leżingiem to ma niewiele wspólnego

Zazdroszczę Ci białych narcyzów

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Moniczko ,oj pieknie u Ciebie ,widac ile wkładasz pracy .Po orce u siebie przysiadam na Twojej ławeczce i odpoczywam .Aż nie chce się wychodzić z Twojego ogrodu .Mam nadzieję że i u mnie w tym roku będą już widoczne zmiany na ogrodzie .Zrobiłam obiecane zdjęcie ,muszę jeszcze złapać wymiary żebyś wiedziała mniej więcej o czym mowa ,nie jest to duże pudełko ,ale na małe ,młode rośliny spokojnie wystarcza.Pozdrawiam i dzięki za ławeczkę
.Zdjęcie u mnie .

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
No też uważam że sadzonki marne. Ja tu na fo kupowałam coś innego niż rośliny i też byłam średnio zadowolona. Co prawda zabrakło mi odwagi by wyrazić swoje niezadowolenie ale nie wyraziłam zadowolenia. Po czym sprzedawca dopytywał i co? I co? No ale coś jeszcze? Chyba miało być wielkie oooohhh z mojej strony. Zwykłe podoba mi się nie wystarczyło. No a mnie się tylko podobało. Nie piałam z zachwytu to po co miałam fałszywie pisać cuuuuuudowne! Może źle to ujęłam - nie było niezadowolenia. Po prostu spodziewałam się, że właśnie zareaguję takim oooh. Zwłaszcza za takie pieniądze. No ale.. Co więcej... nie piszemy już ze sobą w dziale ogrodowym. Chyba ktoś się na mnie obraził za to, że właśnie nie zachwycałam się. W dodatku otrzymałam PW że jeszcze takiej lakonicznej osoby jak ja to ta osoba nie znała. No cóż... być może jestem lakoniczna.
Moniś, mimo strat naprawdę piękna wiosna u Ciebie. Bardzo ładne te pełne narcyzy.
Bratkowa kompozycja przecudna. Zdjęcia ogółu jeszcze lepsze. Widzę Twój ogród już setny raz a i tak za każdym razem oglądam go z jeszcze większą chęcią. Bardzo ładnie
.
Moniś, mimo strat naprawdę piękna wiosna u Ciebie. Bardzo ładne te pełne narcyzy.
Bratkowa kompozycja przecudna. Zdjęcia ogółu jeszcze lepsze. Widzę Twój ogród już setny raz a i tak za każdym razem oglądam go z jeszcze większą chęcią. Bardzo ładnie

A myślicie, że z samego korzonka coś będzie? W sobotę takiego floksa posadziłam. Kupiony w sklepie a nie na forum, ale jak rozerwałam folię i zaczęłam szukać roślinki to był tylko mały zwitek korzonków. Posadzić - posadziłam, ale mam wątpliwość czy coś z tego wyrośnie.