Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jest już wiosna!

Post »

Witam serdecznie :wit

Martusiu u mnie padało do późnych godzin, ale od rana nie pada i jakby się przejaśniało. To dobrze, bo mam trochę roślin do wsadzenia. Przy okazji przesadzania robię zawsze jakąś sadzonkę w doniczce tak jak Ty tylko że Ty robisz ich więcej :D Nie musisz na wystawę robić dużo ale trochę na pewno zrób, bo już widzę jak niektórzy się szykują na zakupy ;:333 Dni też mi umykają szczególnie te pogodne, bo deszczowe trochę się wloką :wink: Pogodnego dnia Martusiu ;:196

Aniu chyba się udało deszcz wydmuchać, bo od rana nie pada ;:185 No tak! piach to dla jednych roślin dobrze dla innych niestety nie, zresztą to samo jest z gliną ;:131 Najlepsza jest mieszanka ;:306

Iwonko to się zasmuciłam że wszyscy wręczają Ci niemiłe pisma, a Ty biedna w środku masz od tego wszystkiego zdrowieć, a przecież zdrowie fizyczne zależy od psychicznego ;:223 Mimo wszystko dobrego dnia Iwonko ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu witam z ranka, będziemy chyba miały pracowity dzionek. Wczoraj u mnie padało albo siąpiło a dzisiaj będzie sadzenie.
Ciągle sadzimy, tworzymy i nigdy nam dość.

:wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry, Marysiu! ;:196
Teraz już zapewne działasz w ogrodzie, skoro pogoda dopisuje.
U mnie też widzę słonko, ale na moim balkonie jest zaledwie 11*,to na dole nie więcej niż 7*, czyli w porównaniu do dnia wczorajszego, dziś jest zimno.
Życzę Ci radosnego ogrodowania w ciepłych promieniach słońca. ;:3
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Marysiu a u mnie tylko siąpiło....a tak liczyłam na porządny deszcz, żeby mi trawkę rozsianą wbił w ziemię.... :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Hejo, słoneczko wyjrzało dziś w Krakowie :), zapowiada się pracowity weekend ogrodowy. Koszenie. Dużo masz trawnika Marysiu?
Ja niestety mam trochę i pluję sobie w brodę, że jakoś tego inaczej nie rozplanowaliśmy.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Marysiu. I u mnie po południu nareszcie przejaśniało. :D . Trochę póżno, nie ta godzina aby jechać na działkę. :wink: . Może jutro bo inaczej niektóre kwiatki przekwitną i nie zobaczę. ;:224 . No i ta wertykulacja, ostatnio nie dało się. Tobie Marysiu życzę przyjemnego popołudnia w ogrodzie. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem po dniu spędzonym w ogrodzie, bo pogoda była w sam raz. Co prawda do południa wiał mroźny wiatr ale za to świeciło słońce, potem słońce przymglone ale za to ciepło. Pod wieczór zrobiło się ponuro i zaczął kropić deszcz, może podleje to co wsadziłam Obrazek
Krysiu tak się stało jak piszesz! sadziłam i plewiłam. Staram się odzyskiwać fragmenty przy siatce, bo tam chwasty idą od sąsiadów ;:14
O tak Krysiu niektórzy nawet mają po dwa ogrody...tak nie mają dość ;:168

Lucynko rzeczywiście cały dzień byłam w ogrodzie, jedynie z przerwą na obiad Obrazek
I tak nie zrobiłam wszystkiego co założyłam,bo glebogryzarka nie chce mnie słuchać :shock: a muszę przejechać kawałek żeby zacząć tworzyć nową podwyższoną grządkę ;:215
Pewnie znowu po południu byłaś na działeczce? Dobre i to byle pogoda dopisała Obrazek

Agatko no tak deszczyk siąpił, ale mnie wystarczył taki bo podlał wsadzone rośliny Obrazek dzisiaj też kropi ;:224

Asiu powiem tak! miałam dużo trawnika w ogrodzeniu ale została ścieżka, za to za ogrodzeniem mam mnóstwo trawy którą kosimy ;:202 nie tak często jak się kosi trawnik ale jednak! Od rana silniki we wsi pracowały ;:306

Zeniu ja to przed i po południu ! jedynie godzinę przerwy robię, w której jem obiad i karmię koty, chwila na herbatkę i wolę przysiąść w ogrodzie. Za siatką mam sąsiadów, z którymi też co jakiś czas pogadamy ;:162 To życzę na jutro całego pogodnego dnia i na działeczkę marsz ;:65 Obrazek

Na początek pokażę moje przyszłe roślinki

na tarasie

Obrazek

w tunelu na stole i pod stołem Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Redlove" chyba przepikuję, te czerwone są obiecujące ;:333
Obrazek

Niekwitnąca cieszynianka ;:131
Obrazek

Tulipany za chwilę zakwitną!
Obrazek

W tym sezonie stare hiacynty dały z siebie wszystko ;:215

Obrazek

Takie duże są lilie!

Obrazek

Korony może zdąża zakwitną nim je będę musiała wykopać ;:131

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Dzięki Renatce stałam się posiadaczką takiego cuda ;:167
Obrazek

Nie pamiętam czy Terenia czy Iwonka prosiły o zdjęcie kwiatków barwinka z bliska

Obrazek

Julciu to są siewki host!

Obrazek

Radość mnie rozpiera bo szarotka przetrwała kolejną zimę ;:333

Obrazek

Dziękuję za uwagę i miłego wieczoru wszystkim ;:4
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, podziwiam za uzyskanie siewek jabłonki. Ciekawa jestem ogromnie wyników eksperymentu, bo ja mam w ogrodzie brzoskwinię którą mi koleżanka wyhodowała z pestki i darzę ją ( brzoskwinię i koleżankę też :D ) ogromną sympatią. To takie cudowne uczucie stworzyć całkiem nowe życie w ogrodzie. Ja obserwuję za to mnóstwo siewek jabłoni ozdobnej Oli, które się wysiały pod drzewkiem, z leżących pod nią, jak mniemam owoc ów. Tylko co dalej? Pozwolić tam w gruncie dojrzeć, czy delikatnie do osobnych doniczek?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu wykop póki wiosna i wsadź do doniczki, a ja po przepikowaniu redlove chętnie wymienię się na sadzonki ;:215 Co będzie dalej zobaczymy! Ja mam siewki brzoskwiń i w tym roku miałam nawet klęskę urodzaju :;230 Dostałam też siewkę brzoskwini od jednej forumki (nie piszemy u siebie, bo to była jednorazowa wymiana) i w tym roku kwitnie a po kwiatkach widzę, że będzie inna niż poprzednie siewki. :tan
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Tak zrobię jak mówisz, a w razie klęski urodzaju Oleńki zasiedlą szaliczek :D
A dlaczego wykopujesz cebule szachownic?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu opróżniam całą rabatę większość już przesadzona, a zostały cebulowe na ostatnią chwilę ...siła wyższa ;:145
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196
O kurczaczek......ależ Ty masz tych siewek. Ja też jestem bardzo ciekawa jabłonkowych siewek i tak na przekór zastanawiam się co wyrośnie z tych zielonych egzemplarzy. :wink: :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu ;:196 ja też i na pewno kilka zostawię, myślę że na Twoich hektarach zmieszczą się obydwa kolory, jesteś młodsza to na pewno doczekasz owocowania :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wow! No i mleko się wylało! ;:306
Marysiu, nareszcie odkryłaś karty! ;:138 Długo chowałaś swoje siewki i sadzonki, żeby sobie bez powodu ponarzekać. ;:224
A przecież masz tego dobra całe multum! ;:219
W ogrodzie mnóstwo pięknych kwiatów, ale ten pełny ciemiernik rzeczywiście zasługuje na specjalną uwagę. ;:303 ;:303 Cudny on. ;:215
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Marysiu!
Odzyskałam nareszcie władzę w prawej ręce, mogę więc nie tylko czytać, ale i co nieco napisać.
Przede wszystkim pokłonić się Tobie i bujnemu, kwitnącemu "szaliczkowi". Poza tym aż mi szczęka opadła na widok Twojej doniczkowej produkcji ;:oj. Jest niesamowita, w niejednej szkółce tylu doniczek nie ma ;:224. Jak Cię znam, to połowę rozdasz zamiast zbić na tym kasę na nowy drób ;:218.
Wyczytałam, że czeka Cię kłopot z przebiegiem przez ogród jakiejś instalacji, ale nie pomnę jakiej. Dużo roślin będzie wymagało wyprowadzki?

;:196 Jagi
PS. Masz "moje" błękitne bratki ;:173.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”