Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu już poskrzypka liliowa? Muszę u siebie uważać,lilie dopiero kły wystawiają,ale trzeba być czujną ;:224
Piwonia koperkowa ...bardzo ją lubię oglądać u innych,bo moja mnie uraczyła dwoma pąkami ;:224
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ja dzisiaj ubiłam chyba ze cztery poskrzypki w tym parę... bezwstydnice jedne.. tak na oczach wszystkich... ;:306
Jadziu, pewnie że chcę... ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jadziu pokrzypkę pierwszą to ja zakatrupiłam chyba dwa tygodnie temu i to na jakiejś nietypowej roślinie :lol: Jutro powinnaś dostać kopertkę :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Już poskrzypka liliowa? ;:oj A miało być tak pięknie :oops:
Z poskrzypką to jeszcze nie wiem co mnie czeka....
Ale na ślimaczory już się zaczaiłam bo znam te bezdomne wstręciuchy.
Na mszyce tez się już przygotowałam, bo kalina Roseum ma już spore pączki...
Ta Pamela jest świetna.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jadzieńko - sliczną masz prymulkę i narcyz taki fikuśny ;:138 , że o powojniku nie wspomnę i koperkowej z tyloma pączkami ;:oj . Nawet porzeczka kwitnie ... ;:oj zauważyłam nawet uvularię i trójlist ...czego Ty tam nie masz - szok ;:108 .
Zastanawia mnie jedno - jak Ty się Kobieto poruszasz między tymi roślinami ? Ja - gdzie bym nogę chciała postawić , a mam małą stopę - to drugą mam albo w powietrzu - jakbym tańczyła w balecie ...albo druga szukam miejsca gdzie by tu stanąć ? Chyba rzucę jakieś kamienie , albo wysypię kamykami - bo najgorzej w moim " pierwiosnkowie " .
Serdeczności z lekka zmęczone ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Już jestem po porannym obchodzie i zbieraniu tego oślizłego towarzystwa :evil: .Musiałam nakryć butelkami wychodzące jeżówki, bo ślimory już je zaatakowały to samo zrobiły z paroma chryzantemami .Teraz zaczyna siąpić drobny deszczyk i jest pochmurno i chłodno
.
JAGÓDKO miejsca do poruszania mam mnóstwo przecież są ścieżki :wink: Czasem jednak muszę wsadzić nogę między rośliny
,dlatego mam tam też kamienie na które mogę wejść lub czasem tylko postawić stopę :;230 Już sie do tego przyzwyczaiłam :wink: Zawsze mówię czego to ja nie mam jestem zbieraczem i tyle roślin mi się podoba lecz nie wszystkie chcą u mnie pozostać .Widzę ,że znacznik pozostał, a roślina zniknęła albo jeszcze wyjdzie ;:224 Zniknął mi także żywokost Allgold ,a myślałam ,że to taka wytrzymała roślina ;:174 .Nie mam także Trytom które dostałam od brata może wyjdą na razie nie chcę tam grzebać.Każda strata mnie martwi ;:174 Padł mi także cudny pierwiosnek ---Miss Indigo ;:145, biały Ostrogowiec także nie pokazuje oznak życia, jednak liczę na to ,że jakieś siewki się ostały po nim .Teraz tylko czekać
BEATKO czytając wpisy widzę ,że nie jestem pierwsza która widziała poskrzypkę ;:224 .Pamelka i Cecile to powojniki które pierwsze u mnie kwitną .Jednak Cecile będę musiała trochę odmłodzić bo jakaś leniwa się zrobiła :wink:
MARYSIU ;:196 ta moja też była nie na lilii tylko na liściu krokusa .Zrobiłam z niej miazgę nie czekając aż poszuka sobie partnera do harców :;230
GABI trzeba bacznie obserwować to towarzystwo bo inaczej nie będzie lilii, a są już wielgachne oczywiście nie wszystkie.OK to daj namiary
ANIU jeśli to pusta koperkowa to ona szybciej zakwita czytałam ,że nawet 2 tygodnie przed Rubra Plena .Zależy którą masz bo Rubra plena bardzo powoli przybiera na wadze, a dzikuska lepiej wszystko znosi .Myślałam ,że nie zakwitnie w tym sezonie po jesiennym przesadzeniu .Jednak to wytrwały osobnik ;:215
ANDRZEJU masz rację czyli sezon w pełni na różniste owady nie tylko na kwiaty .Teraz coraz mocniej zaczyna padać, a przecież rośliny dostały porcje wody, a oślizłe bestie będą w swoim żywiole :evil:
IWONKO no tak mam go podgrzewany a jakże :wink: ten powojnik tak samo jak Cecile są z grupy atragene [powojniki botaniczne ] to wcześnie kwitnące pnącza .On także powtarza kwitnienie w lipcu ,sierpniu lecz nie tak obficie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu czy podgrzewasz swoje włości ;:oj powojnik w pąkach ;:138 czuję się jakby tam była w realu, pięknie u Ciebie ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Brunerki już kwitną , fajnie!1
I owady są.To już całkiem fajnie, bo ja lubię te latające.Widać,że ogród żyje!!
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Jadziu oj rośnie nam wszystko jak na drożdżach robale też .Wczoraj zauważyłam liście od róż jakieś posrebrzane od spodu,zmienione i się okazało że już grasuje skoczek różany. Zaraz zrobiłam oprysk,nie wiem czy to co dało bo dzisiaj pada deszcz i taka pogoda ma być i po niedzieli .Jak będzie padać to nici z oprysku a skoczek będzie się mnożyć i mi wpieprzać róże.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu u Ciebie więcej kwitnie niz u mnie , moja sasanka ma dopiero pąki kwiatowe , dziś też popaduje , ale pod wieczór przestało i zrobiło się cieplej ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

IWONKO no tak mam go podgrzewany a jakże :wink: ten powojnik tak samo jak Cecile są z grupy atragene [powojniki botaniczne ] to wcześnie kwitnące pnącza .On także powtarza kwitnienie w lipcu ,sierpniu lecz nie tak obficie
Tak właśnie myślałam ;:306 wawrzynek główkowy jakie ma warunki u Ciebie?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu Twoje lilie wielkie mają już korony,moje dopiero nosy wystawiają ;:oj
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU no czytasz jak dziewczyny piszą ,że mam podgrzewany ogródek :;230 Niestety nie wszystkie są takie duże
IWONKO wawrzynek rośnie w zasadowej glebie razem z wawrzynkiem Wiczełyko i w półcieniu .Słonko jest tam tylko do 14 a potem juz cień .Czytałam ,że powinien mieć co najmniej 14h słonka czyli na patelni i może dlatego pędy się trochę wyciągają .Ja go obłożyłam kamieniami ,żeby się nie pokładał https://zojalitwin.wordpress.com/2011/1 ... lowkow/Mia łam jeszcze o variegatowych listkach lecz mi padł ;:174
TERENIU dzisiaj nawet zaświeciło słonko i trochę czasu spędziłam w ogródku .Niestety ślimaki mnożą się na potęgę :evil:
HALINKO ja mam rozwieszone tablice na krzaczkach i sporo juz się poprzyklejało skoczków i mączlików .To jest dla nich najlepsze bo jest ich mnóstwo
ANIU obejrzałam Twoje cudne fotki i trochę zazdroszczę ,ze nie umiem takich robić ;:174 Gdyby nie było owadów to byłoby smutno lubię je obserwować szczególnie takiego jednego z ADHD czyli Bujankę większą długim szpikulcem którym spija nektar
MARYSIU ;:196 oczywiście centralne mam wciąż podłączone ;:306 dlatego tak wszystko szleje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, czy ten powojnik już Ci kwitnie ?? ;:202
To bylinowy czy botaniczny ?... zresztą idę poczytać o nim.... super jest... ;:333
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Jadziu. ;:196 Ty na prawdę masz chyba ogrzewanie podłogowe w ogrodzie. Już kwitnie powojnik
;:oj ......toż to dopiero połowa kwietnia.U mnie dalej zimno i siąpi deszcz. Zastanawiałam się nad różą do półcienia i kupiłam Falstaff, ale coraz bardziej mi po głowie chodzi Twój Doktorek. Pewnie go poszukam, ale to już dopiero jesienią.
Pozdrawiam serdecznie . :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”