Super
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
Zuziu pięknie pokazałaś nam swoje kwitnące cudeńka.Zdjęcia pierwsza klasa a jak się ma piękne modelki to i zdjęcia są śliczne.Uwielbiam oglądać kwitnące i nie tylko kwitnące cuda ogrodowe.
Super
Słonka i ciepełka życzę tobie i wszystkim czekającym na nie 
Super
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuziu jak ślicznie pokazałaś nam ogród, tyle piękna na raz
powiedz co to za kwiatki na ostatnim zdjęciu?
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Zuziu ślicznie dopieszczony masz ogród,w takim miłym zakątku to i kwiatki pięknie rosną,całuski 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z ogromną przyjemnością obejrzałam Twoje zdjęcia z ogrodu. Magnolia śliczna, uwielbiam jej kwiaty, są boskie. A białą sasankę koniecznie muszę sobie sprowadzić do ogrodu, bo jest piękna.
Ile lat ma Twoja pnąca hortensja? Moja leniwa
a miała zarosnąć, żeby zakryć takie jedne wstydliwe miejsce,no powiedzmy, mało atrakcyjne 
Ile lat ma Twoja pnąca hortensja? Moja leniwa
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Zuza, jak pięknie u ciebie
Jaśminowca masz ogromnego, mój jakoś nie chce rosnąć. Niby zawsze kwitnie, ale rozrastać się nie ma ochoty.
W tym roku przypilnuję te moje ciemierniki. Wiem, że mają torebki nasienne, ale później są zasłonięte przez lawendę i tak sobie myślę.. może te nasiona nie mają szans dojrzeć w cieniu
W tym roku przypilnuję te moje ciemierniki. Wiem, że mają torebki nasienne, ale później są zasłonięte przez lawendę i tak sobie myślę.. może te nasiona nie mają szans dojrzeć w cieniu
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Zuza jaka piękna wiosnę na podałaś, bardzo lubię te wiosenne kwitnienie szkoda tylko ze szybko przemija.
Zauroczyła mnie kępka kwitnąca na ostatniej fotce- co to za kwiecie ładniusi.

Zauroczyła mnie kępka kwitnąca na ostatniej fotce- co to za kwiecie ładniusi.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dziewczyny pytają o ostatnie zdjęcie a tam na pewno zawilec, tylko nie wiem jaki. Piękna, dorodna kępa zresztą. I serduszka śliczna a ja swoją eksmitowałam. 
To na pewno ten,co miał być żółty 
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Zuziu, już masz takie wielkie tulipany
To Exotic Emperor - poznaję, u mnie ledwie biel przebija spod zieleni... Widać, że w Wielkopolsce wiosna jest bardziej zaawansowana
Masz czym oczka cieszyć, i wąchać też jest co
Cudnie
To Exotic Emperor - poznaję, u mnie ledwie biel przebija spod zieleni... Widać, że w Wielkopolsce wiosna jest bardziej zaawansowana
Masz czym oczka cieszyć, i wąchać też jest co
Cudnie
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Oj Zuza ślicznie u Ciebie , ile kwitnie
ślicznie, kolorowo. Serduszka już już . U mnie zginęłą, chyba w czasie kopania kanalizacji . A masz takiego jaśminowca o pstrych lisciach ? są takie ?
Tulipanki chyba takie jak ja w ub. r. dosadziłam . Ślicznie
Magnolia chyba Susan, jak moja najstarsza 
Tulipanki chyba takie jak ja w ub. r. dosadziłam . Ślicznie
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu-Annes 77, schludnie i czysto
myślę że to kora wprowadza taki ład na rabatach. Tam gdzie mam jej mniej chwaściory bardziej sobie harcują. Za to tam gdzie mam włókninę prawie wcale nie muszę się napracować, ot taki ze mnie leniuszek 
U mnie powojniki nie zachwycały nawet zaraz po wsadzeniu, zaraz łapały jakiś uwiąd albo słabo rosły. Po prostu ta grupa roślin nie na moje kwaśne piaski i piekące słońce
Anabellki i ja mam dwie, ale były młodziutkie w zeszłym sezonie więc nie kwitły a ta różowa Bella Anna to całkiem maleńka sadzonka była, więc bałam się o nią zimą. Ale okazuje się że ten rodzaj hortensji jednak nie do zdarcia i wszystkie pięknie przezimowały
Madziu, magnolią i ja jestem zauroczona, warto było czekać
A masz tam u Siebie LM? Ja swoje sasanki właśnie tam kupowałam, a i w Castoramie widziałam sadzonki.
Moje korony też zagniwają, bo nornic ani innych takowych nie mam. Na szczęście nic mi cebul nie wyjada, więc tylko o to zagniwanie może chodzić. Ostatni raz z nimi próbuję.
A Annabellki też mam od Mewci, tyle że nie stong, będę podpierała, niech tylko dadzą te ogromne kule w tym roku
Aniu-anabuko1, te kępy sasankowe tak przybrały na masie po przesadzeniu w słoneczne miejsce. W cieniu i dużej wilgoci słabo rosły. Może poszukaj swoim tez jakiegoś nasłonecznionego miejsca
Małgoś-clem3, tak , na ostatnim zdjęciu to zawilec White Splendor, mój zeszłoroczny nabytek. Cudnie otwiera się do słonka a zamyka wieczorami, fajnie to wygląda
Jolu, a dlaczego się bronisz przed magnolią? Fakt, tak zjawiskowo wygląda tylko jak zakwitnie przed liśćmi, ale przecież większość roślin kwitnie tak krótko, a potem maja tylko liściory. Może skuś się choć na jedną a potem zobaczysz czy Ci wystarczy. Mi podoba się jeszcze gwieździsta, ale mój ogródek mały
Zawilec to odmiana White Splendor.
Ja tam na Twoje fotki nie narzekam, powiem nawet że brakuje mi Twojego ogrodu, bardzo lubiłam tam zaglądać
Aniu-zara, moje roślinki poszalały tak po ostatnich cieplejszych dniach. Wcześniej też kolory oglądałam tylko na forum. Kilka ciepłych dni i proszę - całkowita zmiana
Całusy odebrałam i równie gorące odsyłam ku Tobie
Lucynko, funduj sobie magnolię, funduj
Tylko pamiętaj aby szukać już kwitnącej, a nie czekać na kwiaty jak ja ładnych kilka lat
. A jak Ci się spodoba, to czemu by nie mieć ich więcej...
Beata, ja też lubię oglądać zdjęcia wszelkiego zielonego dobra
, chyba też dlatego spędzam tyle czasu na Fo w zaprzyjaźnionych ogrodach 
Iwonko, Na ostatnim zdjęciu to zawilec White Splendor na tle kępek sasankowych.
Grażka, no nareszcie powróciłaś na łono Fo
Dziękuję za pochwałę
, ale tak całkiem dopieszczony to on nie jest, ale to i dobrze, bo jakby był już tak do końca skończony, to czas chyba by był się przeprowadzić 
Małgoś-PEPSI, dzięki
. Moja hortensja pnąca ma coś koło trzech lat. Dość ładnie mi przyrasta. U mojej siostry jak rosła w słońcu to słabiej przyrastała, jak poszła do cienia to odżyła. Może za duże słońce ma ta Twoja?
Sabina, haha, ten jaśminowiec byłby już ze dwa razy większy jakbym go systematycznie sekatorem nie traktowała
Ale to chyba zależy od odmiany, bo mam też Snowbelle i ten to prawie wcale nie rośnie
Spróbuj wypatrzeć kiedy pękną torebki ciemiernika i posym tymi nasionkami może kilka miejsc - większa szansa na maluchy
Krysiu, na ostatnim zdjęciu to zawilec White Splendor, pisałam o nim powyżej do Małgosi
Aniu-aneczka1979, no masz rację
to zawilec a zwie się White Splendor. A ta cała kępka to sadzenie zeszłoroczne
Serduszkę lubię, o eksmisje moja nie musi się bać, no chyba że biała, ona coś słabiej rośnie 
Tulap, hahaha tak, właśnie to ten
Elwi, wszelki duch... no wreszcie jesteś Babo, super że się obudziłaś z tego snu zimowego
Tak, te tulipany to Exotic Emperor. Mają juz ze trzy lub cztery (?) sezony bez wykopywania. Wsadzałam kiedyś chyba osiem a teraz jest już cała kupa
Trzeba je tylko dobrze podkarmiać
. Zaglądałam do Ciebie, a Ciebie tam niet. No nie daj na Siebie tyle czekać 
Karolcia, magnolia to Galaxy, to ta której poszukiwałam też w Twoim wątku i podejrzewałam o ten rodzaj tą Twojego sąsiada.
Tak jaśminowiec jest pstry, ale pachnie chyba tak jak reszta ferajny, nie można obok niego przejść obojętnie
-------------------
Dziś od rana pięknie słoneczko przyświecało, wylazłam posadzić dalie, wsadziłam pięć sztuk i deszcz wygonił mnie do domu. Z tego co widzę, chyba jednak się przejaśni i jeszcze na ogród będzie czas. Okazuje się że miejsca jest jak na lekarstwo i rośliny wchodzą już na siebie. Nie wszystko chyba uda się posadzić, łażę i łażę i oglądam te rabaty z wszystkich stron i... no wszędzie już coś rośnie
trzeba będzie pomyśleć o jakiś donicach 
Exotic Emperor - taki bukiet urósł po kilku latach z sadzonych chyba ośmiu sztuk

Tutaj też wsadzanych osiem parrotów a teraz

A tutaj zawilec White Splendor o który część z Was pytała

Magnolia Galaxy

Białe parroty

Biała serduszka

Flaming Flag

Szachownica, albo raczej szachowniczka

O mamo, właśnie sobie przypomniałam że gdzieś w garażu siedzą zeszłoroczne cebule lilii pełnych
Jasny piernik, lecę ich szukać, pewnie już suche wiórki z nich będą
A takie śliczne były i tak pachniały
Skleroza, oj skleroza, gdzie ja to mogłam wetknąć

U mnie powojniki nie zachwycały nawet zaraz po wsadzeniu, zaraz łapały jakiś uwiąd albo słabo rosły. Po prostu ta grupa roślin nie na moje kwaśne piaski i piekące słońce
Anabellki i ja mam dwie, ale były młodziutkie w zeszłym sezonie więc nie kwitły a ta różowa Bella Anna to całkiem maleńka sadzonka była, więc bałam się o nią zimą. Ale okazuje się że ten rodzaj hortensji jednak nie do zdarcia i wszystkie pięknie przezimowały
Madziu, magnolią i ja jestem zauroczona, warto było czekać

A masz tam u Siebie LM? Ja swoje sasanki właśnie tam kupowałam, a i w Castoramie widziałam sadzonki.
Moje korony też zagniwają, bo nornic ani innych takowych nie mam. Na szczęście nic mi cebul nie wyjada, więc tylko o to zagniwanie może chodzić. Ostatni raz z nimi próbuję.
A Annabellki też mam od Mewci, tyle że nie stong, będę podpierała, niech tylko dadzą te ogromne kule w tym roku

Aniu-anabuko1, te kępy sasankowe tak przybrały na masie po przesadzeniu w słoneczne miejsce. W cieniu i dużej wilgoci słabo rosły. Może poszukaj swoim tez jakiegoś nasłonecznionego miejsca
Małgoś-clem3, tak , na ostatnim zdjęciu to zawilec White Splendor, mój zeszłoroczny nabytek. Cudnie otwiera się do słonka a zamyka wieczorami, fajnie to wygląda

Jolu, a dlaczego się bronisz przed magnolią? Fakt, tak zjawiskowo wygląda tylko jak zakwitnie przed liśćmi, ale przecież większość roślin kwitnie tak krótko, a potem maja tylko liściory. Może skuś się choć na jedną a potem zobaczysz czy Ci wystarczy. Mi podoba się jeszcze gwieździsta, ale mój ogródek mały
Zawilec to odmiana White Splendor.
Ja tam na Twoje fotki nie narzekam, powiem nawet że brakuje mi Twojego ogrodu, bardzo lubiłam tam zaglądać

Aniu-zara, moje roślinki poszalały tak po ostatnich cieplejszych dniach. Wcześniej też kolory oglądałam tylko na forum. Kilka ciepłych dni i proszę - całkowita zmiana

Całusy odebrałam i równie gorące odsyłam ku Tobie
Lucynko, funduj sobie magnolię, funduj
Tylko pamiętaj aby szukać już kwitnącej, a nie czekać na kwiaty jak ja ładnych kilka lat
. A jak Ci się spodoba, to czemu by nie mieć ich więcej... Beata, ja też lubię oglądać zdjęcia wszelkiego zielonego dobra
, chyba też dlatego spędzam tyle czasu na Fo w zaprzyjaźnionych ogrodach 
Iwonko, Na ostatnim zdjęciu to zawilec White Splendor na tle kępek sasankowych.
Grażka, no nareszcie powróciłaś na łono Fo
Małgoś-PEPSI, dzięki
. Moja hortensja pnąca ma coś koło trzech lat. Dość ładnie mi przyrasta. U mojej siostry jak rosła w słońcu to słabiej przyrastała, jak poszła do cienia to odżyła. Może za duże słońce ma ta Twoja?Sabina, haha, ten jaśminowiec byłby już ze dwa razy większy jakbym go systematycznie sekatorem nie traktowała
Spróbuj wypatrzeć kiedy pękną torebki ciemiernika i posym tymi nasionkami może kilka miejsc - większa szansa na maluchy

Krysiu, na ostatnim zdjęciu to zawilec White Splendor, pisałam o nim powyżej do Małgosi
Aniu-aneczka1979, no masz rację
to zawilec a zwie się White Splendor. A ta cała kępka to sadzenie zeszłoroczne 
Tulap, hahaha tak, właśnie to ten

Elwi, wszelki duch... no wreszcie jesteś Babo, super że się obudziłaś z tego snu zimowego
Tak, te tulipany to Exotic Emperor. Mają juz ze trzy lub cztery (?) sezony bez wykopywania. Wsadzałam kiedyś chyba osiem a teraz jest już cała kupa
Trzeba je tylko dobrze podkarmiać
. Zaglądałam do Ciebie, a Ciebie tam niet. No nie daj na Siebie tyle czekać 
Karolcia, magnolia to Galaxy, to ta której poszukiwałam też w Twoim wątku i podejrzewałam o ten rodzaj tą Twojego sąsiada.
Tak jaśminowiec jest pstry, ale pachnie chyba tak jak reszta ferajny, nie można obok niego przejść obojętnie

-------------------
Dziś od rana pięknie słoneczko przyświecało, wylazłam posadzić dalie, wsadziłam pięć sztuk i deszcz wygonił mnie do domu. Z tego co widzę, chyba jednak się przejaśni i jeszcze na ogród będzie czas. Okazuje się że miejsca jest jak na lekarstwo i rośliny wchodzą już na siebie. Nie wszystko chyba uda się posadzić, łażę i łażę i oglądam te rabaty z wszystkich stron i... no wszędzie już coś rośnie

Exotic Emperor - taki bukiet urósł po kilku latach z sadzonych chyba ośmiu sztuk

Tutaj też wsadzanych osiem parrotów a teraz

A tutaj zawilec White Splendor o który część z Was pytała

Magnolia Galaxy

Białe parroty

Biała serduszka

Flaming Flag

Szachownica, albo raczej szachowniczka

O mamo, właśnie sobie przypomniałam że gdzieś w garażu siedzą zeszłoroczne cebule lilii pełnych
A takie śliczne były i tak pachniały

Skleroza, oj skleroza, gdzie ja to mogłam wetknąć

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja cały czas coś znajduję, co powinnam wcześniej posiać , albo posadzić
Tulipany Cię kochają, skoro się tak rozrastają bez wpływu na jakość kwiatów!
No i zawilce obłędne! Mam takie różowe i znalazłam jakiegoś niebieskiego, ale białych brak!
Tulipany Cię kochają, skoro się tak rozrastają bez wpływu na jakość kwiatów!
No i zawilce obłędne! Mam takie różowe i znalazłam jakiegoś niebieskiego, ale białych brak!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Zuzka, przepiękne te parroty. Po moich śladu nie ma, pewnie coś je pożarło... Ja wczoraj wytaszczyłam dalie z piwnicy, całkiem ładnie przezimowały. Część pewnie posadzę w donice a pozostałe pójdą wprost do gruntu.
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Fajny ten zawilec
Ja miałem kupione 60 sztuk ale coś nie wyszło
Chociaż one potrzebują dużo wody na ogarnięcie się,to może dopiero zaczną wyłazić?
Parroty są fajne,tylko zawsze się boję,czy to wirus nie jest
Flaming Flag,pamiętam jesienne szaleństwo z nim
Ja miałem kupione 60 sztuk ale coś nie wyszło
Chociaż one potrzebują dużo wody na ogarnięcie się,to może dopiero zaczną wyłazić?
Parroty są fajne,tylko zawsze się boję,czy to wirus nie jest
Flaming Flag,pamiętam jesienne szaleństwo z nim
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
I wszystko jasne, bo moja hortensja rośnie raczej w słonecznym miejscu, chyba za bardzo
Tulipanowe łany
A ja też jestem leniwa, ale powoli rezygnuję z agro, mam ją na dwóch dużych rabatach, i coś nie bardzo podoba się to roślinkom. Ściągnęłam agro, dosypałam kory. Kory też nie polecają, bo azot zjada....
Tulipanowe łany
A ja też jestem leniwa, ale powoli rezygnuję z agro, mam ją na dwóch dużych rabatach, i coś nie bardzo podoba się to roślinkom. Ściągnęłam agro, dosypałam kory. Kory też nie polecają, bo azot zjada....