Pod Jesionem cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pod Jesionem cz. 4

Post »

Wiesz, Renzal, w społeczeństwie pełno jest ludzi, którzy mają podejście na zasadzie ?o, jakiś robal, kapciem go, kapciem!?, że każda osoba która pochyla się z zachwytem nad tym co pełza i lata, a nawet temu pomaga, mnie bardzo cieszy. Ja naprawdę uwielbiam wszystkie żyjątka ogrodowe (z wyłączeniem mszyc, poskrzypki liliowej, ślimaków, bąków i komarów). :-)

Pozdrawiam!
LOKI
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczny koleusowy las, Reniu ;:138
Nie zazdroszczę pikowania. ;:185 ;:185 Nie z powodu, że maleństwa, bo one są łatwe w pikowaniu. Z powodu, że strasznie ich dużo. ;:303
Ja wysiałam tylko po troszku nasionek, a i tak dużo koleusków wzeszło. Pewnie wszystkie nasiona wykiełkowały. ;:224
Życzę Ci dobrej zabawy z pikowaniem. ;:303 ;:303
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie koleusów koło setki, więc podobnie Reniu jak u Ciebie :).
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Reniu, u Ciebie fasolnik, a u mnie kobea pożera wszystko wokoło, a do połowy maja daleko :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Reniu ale masz koleusów! ;:oj Cały ogród nimi wypełnisz i pewnie jeszcze Ci zostaną. ;:oj
Aż musiałam sobie wyguglować tego fasolnika. Fajny jest. Widzę, że podobny z niego potwór, jak kobea. ;:333
Moją kobeę "zdżarły" ziemióry a druga wyleźć nie chce. ;:222 Przyjdzie mi w tym roku kupić gotowe sadzonki. ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nareszcie jestem po pikowaniu swojego niewielkiego poletka
I całe szczęście, że niewielkie, bo w ogóle nie mam gdzie trzymać tego towarzystwa.
Wszystkie parapety zajęte
Ostróżkę wysieję do gruntu. Mogłam to zrobić dzisiaj i zapomniałam :roll:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reniu, koniec świata chyba idzie :idea: zdecydowanie, jeżeli ja zaczyanam wysiewać kwiaty na parapecie to znaczy ze coś jest na rzeczy ;:224 otóż posiałam aksamitek kilka, i inne takie drobiazgi popularne.Załatwiałabym sobie taka szklarenkę, tylko to co mnie powstrzymuje to fakt ze musiałabym ją wstawić w to bardziej wizytowe okno, te od drogi .Parapety zbyt ciasne, za krótkie i za wąskie... wiec część papryk i pomidorków już się wygrzewa w dzień w tunelu .Trzeba by przejżeć dalie, ale póki co wróciłam z pogotowia ;:170 .Cały tydzień stawałam na głowie żeby jak najwięcej zrobić na dworze i dorobiłam się zapalenia krtani ;:170
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Z wysiewami jak zwykle poszalałam ;:170 Ciemierniki nakrapiane królują u mnie, ale takiego dubeltowego mam pierwszy raz.

Sabinko! U mnie też od wczoraj ewidentnie coś fruwa :twisted: Muszę koniecznie podlać trutką, bo jeśli dobiorą mi się na poważnie do wysiewów... ;:202 A pierwszy raz przywlokłam ziemióry właśnie w drogiej ziemi! ;:14

Beatko! Już mam patent na podlewanie, ale jednorazowo idzie kilkanaście litrów... Koleusy poszalały na całego, tylko zobaczmy czy dotrwają... Z fasolnikiem nie umiem sobie radzić. Wydaje mi się, że zatrzymał się w miejscu. Muszę go znów obfocić.

Janeczko! Mogę się podzieli! ;:333 Tak to fiołek. Takie totalne maleństwo, ale bardzo go lubię! No i bardzo wcześnie kwitnie!

Aniu! Ja już nie mam siły na ślimory. Wysypałam dwa kilo niebieskich granulek, ale całej działki nie zasypię... Podesłać siewek?

Reniu! Zupełnie nie mam pomysłu na te koleusy :;230 , ale to nic. Jak wyrosną, to będę się zastanawiać! :;230

Loki! Ja bardzo lubię owady, z tymi wyjątkami no i nie przepadam za osami i szerszeniami. Zobaczymy co mi wyjdzie z tej hodowli...

Lucynko! Nie rozpikowałam nawet 30%... Mam już patent na pikowanie takich maleństw. Oby tylko ziemiórki nie pożarły wszystkiego.

Asiu! Ponieważ mam do rozpikowania ponad dwa razy tyle...więc chyba nawet ponad 200!

Małgosiu! U mnie jakoś tak po pikowaniu przystopowało wszystko, oby to tylko ten powód, a nie ziemiórki...

Aniu! Mam jeszcze innego fasolnika i planuję na dniach go wysiać, jak tylko znajdę nasionka! To fasolnik chiński, może mniej barwny, ale bardziej jadalny!.

Gosiu! Ja z wysiewami do gruntu mam problem, bo zżerają mi wszystko ślimorki. Na nadmiar miejsca i ja nie mogę narzekać! :;230

Aniu! A co myślałaś, że zaraza nasienna Cię nie dopadnie? :;230 Mnie miejsca już też braknie, a do tunelu nie mam siły wynosić... ;:223
Dbaj o zdrowie Dziecino, bo kto posadzi te cuda daliowe! ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Reniu śliczne ciemierniki! Moje zmrożone biedactwa wszystkie odbijają, ale muszę czekać rok na ich urodę. Na grządce na pierwszym zdjęciu widzę różności....czego tam nie ma :D Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Jeśli dochowam się ,,młodych" to z przyjemnością się podzielę. Kwitły już w zeszłym roku i widzę kilka maleńkich siewek (na 100% z zeszłorocznych nasion). Jak podrosną odrobinę, to przesadzę w doniczki i dostaniesz jeszcze w tym roku.
Mam nadzieję, że będą podobne do rodziców.
P.S. Na razie wysłałam Ci cuchnącego :;230 bo nie pamiętałam, czy masz.
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Renatko wiem, że masz wielkie serducho ;:196 u mnie też ciemierniki się sieją! Dzisiaj podsypałam moje ciemierniki po przejsciach kompostem, w którym było dużo skorupek z jaj to powinno im to zrobić dobrze :;230
Mam cuchnącego :D
Nie wiem po ilu latach siewki zakwitają, ale z angielskich programów pamiętam że wychodzą bardzo ciekawe krzyżówki, a wręcz nowe odmiany ;:173
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

No nie.. jak wy to robicie, ze ciemierniki się u was wysiewają?? Moje zwyczajnie nie chcą się rozmnażać :;230 jakieś takie uparte są. Specjalnie nie ruszałam obok nich ziemi żeby nie zniszczyć ewentualnych siewek. I co? I nic.. Jak nie było tak nie ma ;:145
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu!Właśnie z takiej dziwnej krzyżówki ma tego cudaka:

Obrazek

Obrazek

Sabinko! U mnie wysiewają się dopiero od niedawna i jak to siewki niekoniecznie przypominają mamusię...
Tu jest kiepskie ich ujęcie.

Obrazek

Zapraszam do kolejnej części!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”