Witam wieczorem! cały dzień z przerwą na obiad deptałam po ogrodzie

Sporo roślin zmieniło swoje miejsce i bardzo przydałby się deszcz w nocy

. Pod wieczór zrobiło się tak jak lada moment miało padać ale zobaczymy
Podoba się Wam kliwia, a to jest kliwia która sąsiad niósł na kompost jak remontował mieszkanie po rodzicach. Uratowałam ją przed kompostem i teraz się odwdzięcza kwitnąc co roku, a w tym nawet dwoma kwiatostanami
Justynko jak nic nie stanie na przeszkodzie to jutro wyślę to co chciałaś. Szykuj miejsce pod hibiskusy
Iwonko nie było za ciepło, ale temperatura w sam raz do pracy w ogrodzie . Myślisz że ja zdążę do jesieni

Miłego wieczoru
p.s. Iwonko szalałam pomalutku
Zeniu widzę że nie marudzisz to znaczy, że wyżyłaś się na chwastach

Krwawniki te kolorowe odmianowe rozrastają się w kępę ale nie zauważyłam żeby się siały. Może tylko biały, ale ja białego nie mam. Ciekawa jestem czy pobiegłaś na działkę, bo ja do samego wieczora coś robiłam
Aguś a ja mam jeszcze jedną od forumki, ale jakoś nie rozrasta się i nie kwitnie, a może jest w innym kolorze
Renatko rozsypałam dolomit po ogrodzie i jakoś nie może sobie dać rady z mchem i najlepiej zbierać go ręcznie
Aniu w domu tylko kliwia kwitnie i w tym roku coś mało w domu kwiatów. Ta kliwia kwitnie co roku.
Toka na róznych frontach przyjemnie

nie bardzo wiem o co chodzi?
Ewelinko to sobie troszeczkę odpoczniesz, a rośliny mają darmowe podlewanie

Życzę Ci na jutro słoneczka a przynajmniej niech nie pada
Lucynko i Ty sobie odpoczniesz, tym bardziej że deszcz potrzebny, u mnie na razie jest dość mokro ale nowo przesadzone może podlać troszkę

Wierzę Ci że co ruch po działce to nie to samo co po balkonie

Miłego wieczoru
No to zamówione parę zdjęć!
Taki dzień ale momentami wychodziło nawet słońce
Moje głodomory'
Rozwijają się hiacynty kupione w megapaczce jesienią

Z dedykacją dla
EwyKory
Ewciu i posłonek przeżył
I jeszcze parę roślin na skalniaku

i na Dobranoc zakwitła biała niezapominajka