Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Małgosiu ha ha ha, posłuchaj... pamiętam jak dwa lata temu miałam posadzonych 8 powojników i wynalazłam miejsce na kolejne cztery. Biadoliłam potem, że nie mam miejsca na kolejne. Powiem jedno: Dziś mam ich 66. Obrazek Czy masz obsadzone wszystkie drzewa? Każdy kawałek płotu? Na pewno jeszcze gdzieś dasz radę wcisnąć powojnika. ;:215

Obrazek

Moni mój ulubiony, na ten czas, model to Śnieżnik Lśniący. Nie mam pojęcia jak szybko się rozrasta, bo zaprosiłam go do siebie dopiero tej jesieni. U mnie na pewno się "rozrosną" bo posadzę ich więcej. Przepiękne są te kwiatuszki. Ponoć w sprzyjających warunkach potrafią dość szybko się rozrastać i rozsiewać. ;:333

Obrazek

Dorfi Emowe stopy są większe. Na szczęście u nas tylko o 4 rozmiary. Jednak jak kobitka ma 36 a facet 45 Obrazek to sobie nie wyobrażam, jak bardzo nieskuteczny to musi być sposób. Obrazek

Obrazek

Filemonku wcale Ci się nie dziwię. W kierunku których podążają Twoje oczęta Anitko?

Obrazek

Aniu na szczęście po południu przestało padać. Posadziłam resztę róż. Uffff... jakże się cieszę. Efekt? Pokażę w czerwcu/lipcu. ;:306 Zdążyłam nawet poprzesadzać kilka drobnic i zrobić parę fotek. ;:333

Kilka ogólnych widoczków:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niziutki płotek idzie na tyły.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja tam idę w ślady Ani,tylko że powoli ;:306
Teraz po dwa na choinkę będą jak zamówię ;:224 W sumie 15 ;:159
Fajne masz te ogólne widoczki ;:215
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Świetne są te kamienne ścieżki ;:333 U siebie chciałabym kiedyś takie mieć ale musiałabym kiedyś mężowi sprawić jakąś porządną, dużą szlifierkę kontową ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Aniu jaki piękny ten Twój ogród w całej krasie ;:oj
Niby dopiero wiosenka ale jak już wszystko ślicznie wygląda - ależ Ty tam serca włożyłaś ;:333
Latem będę bała się do Ciebie zaglądać żeby nie skończyć z zawałem na kardiologii albo na kozecie u psychoanalityka ;:306
Tulipan I klasa - uwielbiam wszystko co przebija pistacjowymi akcentami ;:63
Niech niedziele mija Ci przyjemnie Aneczko ;:196
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Idę w bladziochy ;:167 Moniczka mi napisała kilka propozycji róż dla siostry a ja w śród nich znalazłam ideał dla siebie Stephani Baronin zu Gutenberg ;:167 zamawiam dwie :tan posadzę je obok pashmin ( które przyjdą mi w maju)
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Aniu :wit
Wiosna u Ciebie przepięknie się prezentuje.
Ja większość czasu poświęcam mojemu ostatnio największemu hobby-pomidorom, ale jak kiedyś już pisałam, po obejrzeniu Twojego ogrodu
dawna pasja kwiatowa we mnie odżyła i nasiałam tego tyle........ :;230 ....traw od metra i co tam tylko natura dała. ;:oj
Pozdrawiam
Ela.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu jakie Ty masz rabatki wszystkie wysprzątane ;:oj Wszystko przygotowane,czekam na biżuterię kiedy ją wystawisz...
Tulipan zdjęcie miodzio...co to za odmiana?
Pada od rana,szaro ...nie byłam na działce,ale jutro muszę jechać ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Bardzo się cieszę, że dałaś radę posadzić resztę róż. Przepiękne te bratki w koszyczku ;:138 . Tulipany , hiacynty ach wiosna. Masz większy porządek na rabatach a Ty mówisz, że ja mam posprzątanie haha ;:306 . Nie wiedziałam, że masz aż tyle powojników ;:oj . Nigdy najwidoczniej nie doczytałam. Zgadzam się, że je wszędzie można wcisnąć bo w sumie zajmują mało miejsca ;:173. Gdyby jeszcze chciały pięknie rosnąć u mnie . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Anusia to jest specjalistka od upychania roślin...
Kto jak kto, ale ty Aniu wszystko umiesz upchnąć na tak małym kawałku...
I to wszystko do siebie pasuje...to jest dopiero sztuka! ;:180
Dużo słonka życzę na następny tydzień... ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie czołem, już po kluskach z rosołem. ;:306

Byłam dziś dwie godzinki na działce. Ziąb wielki, ale co tam.
Ostro wytachaliśmy dwa fotele pod altankę. Zaparzyliśmy sobie z Emem kawę i piliśmy pod kocykami. ;:224
Było cudnie. Ludzi zero, tylko ćwierkot ptaków i my. ;:131 Nawet byliśmy świadkami bijatyki wróbelków. Jakże one się awanturowały! Na szczęście obyło się bez trupów. ;:170

Troszkę później się rozpadało i tak siorpie do teraz.

Przez tę pogodę nie wytrzymałam i nakupiłam sobie troszkę umilaczy na balkon. Będę pokazywać w przerwach między odpowiedziami dla Was.

Tu moja Myriam w donicy wraz z towarzystwem, by się ślicznotka nie nudziła. :wink:

Obrazek

Olu dziękuję, słonko nam wszystkim się przyda. ;:215 Nadal mam dużo pracy w ogródku, Wy pewnie też. Obrazek
Dziękuję za zaszczytne miano mistrza w upychaniu. Obrazek Coś czuję, że wyjdzie mi ta skłonnośc bokiem dużo szybciej niż mi się wydaje. ;:131 No ale póki co, tylko radość! Obrazek

Obrazek

Ewelinko na początku tego wątku była rozpiska posiadanych przeze mnie róż i powojników. Na trzeciej lub czwartej stronie chyba, więc dość dawno temu. Oczywiście wszystko będę Wam w sezonie pokazywać.
Porządek z grubsza jest. Jak się przyjrzeć to już gorzej. Eeeee... lepiej po prostu się nie przyglądać. Obrazek

Ktoś wie może jak nazywa się ta roślinka? Kwitnie ponoć na różowo.
Obrazek

Aniu biżu ogrodową wystawię na następny weekend albo za dwa tygodnie najdalej.
Tulipan ze zdjęcia to Double Beauty of Apeldoorn. Najbardziej wnerwiający mnie tulipan w zeszłym sezonie. :twisted:
Ja teraz pojadę najwcześniej we wtorek a jeśli się nie uda, to dopiero w czwartek. :cry:

Obrazek

Eluniu byłam u Ciebie ale wpisu nie zostawiłam... :oops: bo toczy się ożywiona rozmowa o pomidorach a ja niestety nic elokwentnego w tym temacie nie mam do powiedzenia. Co roku funduję sobie uprawę pomidorków ale tylko koktajlowych i to zazwyczaj w donicach. Powiedz czego tak nasiałaś?

Piękne przyrosty Guernsey z lobelią zwisłą:
Obrazek

Anitko o tak, Stephani Baronin zu Gutenberg to zdecydowanie piękna róża. ;:108 W sumie sama nie wiem dlaczego jej nie mam. :wink: Za to Pashminy mam i też dwie. ;:333

Kompozycja cebulowych na balkonie:
Obrazek
zara pisze:Aniu jaki piękny ten Twój ogród w całej krasie ;:oj
Latem będę bała się do Ciebie zaglądać żeby nie skończyć z zawałem na kardiologii albo na kozecie u psychoanalityka ;:306
Ale się uśmiałam! Obrazek
A ja tak będę zapewne kończyć każdego dnia, gdy nie będę mogła pojechać na działeczkę. Jest jednak nadzieja na więcej nocek, bo Em zamontował sobie ostatnio TV w domku... czyli poważnie myśli o spanku i nocnym oglądaniu telewizji. ;:333

Obrazek0

Aniu -andzia458 jeśli mowa o ścieżkach, to one są z łupka szarogłazowego. Niestety po zimie odeszło nam kilka kamieni. Trzeba będzie to jakoś załatać. :oops:
Jakby mój mąż miał porządną i dużą szlifierkę kontową, to byśmy łupka nie kupowali. Niestety Em nie posiadł tajemnej umiejętności rozłupywania kamieni na żyle. ;:131

Obrazek

Tulapku powojniki są tak piękne, że koniecznie musisz iść w moje ślady! Najgorsze jest to, że dopiero co posadziłam clematisy z wiosennego zamówienia a już mnie olśniło, że mam kolejne 4 miejsca w których przydały by się powojniki. Ech... sama ze sobą oszaleję... Obrazek

Z lewej w donicy róża Last Summer Song i powojnik Dark Eyes. Z prawej róża Myriam:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu takie kompozycje doniczkowe zdecydowanie umilają życie i to chyba nie tylko twoje bo i ja patrzę z zachwytem ;:173 Też muszę chyba pomyśleć co tu w moje donice upchać ,bo jakieś takie niefifate stoją ;:219
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Aniu Twoje doniczkowe kompozycje są fajnie dopracowane ;:333 Ja o takich kamiennych ścieżkach pomyślę za kilka lat, jak już trochę bałagan na działce ogarniemy. Ale już teraz bronię kamieni rękami i nogami, bo mój eM najchętniej by się ich wszystkich pozbył- bez wyjątku :twisted:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Aniu faktycznie wspominalas o tych powojnikach. Tyle Was tutaj , że już mylę kto ile ma roślin ;:306. Doniczkowe kompozycje bardzo ładne . A co do tych Twoich chciejstw powojnikowych to spokojnie kupisz sobie kolejne w swoim czasie, sezon dopiero się rozpoczął ;:224. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko ależ oczywiście, że nie jesteśmy w stanie spamiętać kto co ma i ile tego posiada. Spokojnie. Nie jesteśmy cyborgami. Po prostu nie omieszkałam się pochwalić, że mam już całkiem ładną kolekcję. ;:215

Obrazek

Tolinko witaj! W końcu Cię "widzę"! Lecę do Ciebie, zobaczyć co słychać. ;:65
Ano tak, toczyła się ożywiona dyskusja o śluczności Maryśki Tereski. jakże się więc cieszę, że od kilku dni mam i ja dwie sztuki tej róży. :tan

Obrazek

-- 10 kwi 2016, o 19:10 --
andzia458 pisze:Aniu Twoje doniczkowe kompozycje są fajnie dopracowane ;:333 Ja o takich kamiennych ścieżkach pomyślę za kilka lat, jak już trochę bałagan na działce ogarniemy. Ale już teraz bronię kamieni rękami i nogami, bo mój eM najchętniej by się ich wszystkich pozbył- bez wyjątku :twisted:
Aniu a żebyś Ty wiedziała ile się nagimnastykowałam, by Ema przekonać do nazwożenia kamieni na działkę. Teraz widzę, że On je mocno polubił. :heja

Obrazek
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Aniu, działeczkę masz piękną i o tym już pisałam kilkakrotnie, ale balkon w ogóle jej nie ustępuje. ;:108
Piękne masz tam roślinki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”