Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Dzień dobry Małgosiu. Z zachwytem spoglądam na kwiaty zamieszkujące w starym worku. Niby prosta juta, a ma w sobie tyle uroku... Ja też nadaję starym workom nowe życie, jednak na taki pomysł nie wpadłam. Jeśli więc zobaczysz na moim balkonie worek w roli osłonki kwiatowej to wiedz, że za Twoim przykładem i mam nadzieję -zgodą
:wink:
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Małgosiu - jak lubisz starocie i wszystko to, co ma duszę i przeszłość, przejedź się kiedyś do Czacza. To chyba pierwszy bukiecik w tym roku, dzięki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgoś, ta szmata jest cuuudna ;:oj
U mnie dziś przekropny deszczyk, wczoraj miałam ładnie.
Śnieżniki piękne, zapałałam w tym sezonie do nich miłością prawdziwą. Na jesień muszę koniecznie dokupić więcej ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnóstwo wszystkiego kwitnie u Ciebie ;:138
Ja jeszcze muszę czekać na taki efekt :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Piękny bukiet ;:138 . Wiosna u Ciebie przecudna już, taka kolorowa. Bukszpany bardzo ładnie przycięte , brawo dla eMa. A ta "szmata" faktycznie ma duszę i bardzo ładna jest ;:333 . Pozdrawiam i życzę spokojnej niedzieli :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

PEPSI pisze: Koleżanka bardzo się dziwiła, po co mi ta szmata, która leży w jej garażu chyba od wojny ;:224 Mnie się wszystko jak widać przydaje. Ubolewa nad tym moja córcia, wierna nowoczesnej architekturze i wystrojom wnętrz w stylu bardzo, bardzo nowoczesnym. Niestety, jej mamusia, czyli ja uwielbia wszystko co ma duszę.

Obrazek
Na niedzielę zostawiam Wam bukiecik z kwiatów ogrodowych.

Obrazek

Miłej niedzieli i słoneczko podsyłam, bo u mnie troszkę świeci :wit
Świetnie twój mąż fryzuje t bukszpanki. Wyglądają pięknie. Możesz pogratulować mężusiowi. ;:63
I masz lżej , ja muszę sam przycinać iglaki.a może mój tez umie, tylko sie nie przyznaje.Muszę sprawdzić.
Świetny worek, a teraz ozdoba.Ja też takie rzeczy, takie klimaty uwielbiam,Nie takie minimalistyczne, bardzo nowoczesne. Raczej styl rustykalny do mojej duszy pasuje ;:32
A bukiecik też pierwsza klasa!!
własnie taki lubię, taki i mój styl. :)
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Fajny ten worek na donicy. Bardzo ciekawy efekt.
Ja widziałam te tunele w Biedronie.
Może jeszcze mają...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu niebieskości cudne. ;:oj M. bukszpany tnie fachowo. ;:180 Szparagi zrobiły ci niespodziankę. ;:215 Czasem przyjeżdżam do domu o dziewiętnastej i też zaglądam do pudełek z wysiewami. ;:306
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Gosiu podziwiam Twój kwitnący ogród i wspólną pracę. Już przerywasz rzodkiewki, szpinak rośnie, ja daleko w lesie jeszcze, nic nie posiałam. Muszę się sprężać. Cudowny ogród, rozwijasz się, jestem pod wrażeniem i popieram własnoręczną robotę, planowanie, nasadzenia, to dopiero radość, a nie wynajęta firma , która wszystko zrobi i całą radość tworzenia odbierze. ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Małgoś .. Ty jak coś wymyślisz to nie ma mocnych na Ciebie .. ;:oj super ten wór dałaś ....a ja z wojny - wojskowych .. mam też dużo różnych rzeczy . Muszę coś poszperać . Twoje drzewa widzę tak mocno wybielone .. ja chyba ,źle wapno rozrobiłam ;:223
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Mój wzniesiony mini warzywnik dopiero w tym tygodniu stanie na nogi, a u Ciebie już warzywnik szaleje.

Bardzo pracowita jesteś Małgosiu - jak zaglądam do Ciebie, Miłki i Moniki (Alania) to samym czytaniem o tym co zrobiłyście w jeden dzień w ogrodzie się męczę :wink: Musicie mieć jakieś dodatkowe (zielone) zasilanie.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

U mnie w podobny worek "zawinięta" była donica ze stroikiem zimowym :;230 Mina mojego Taty - bezcenna. ;:333
Nasz ogrodowy ,,złom" czeka na obróbkę przed wystawieniem, ale teraz pada... ;:222
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Kochani moi, jestem taka szczęśliwa, że przybiegłam do Was podzielić się moim małym szczęściem. Dwa tygodnie temu mój kotek, Zigi pojechał do mojej koleżanki, bo jej kotka bardzo chciała zostać mamą. Zigi już tam bywał na randkach, znał dom i domowników. Koleżanka mieszka w centrum miasta, w kamienicy, w pobliżu ogromnego parku i dość rozległego terenu wokoło. Po kocich amorach, Zigi rozerwał siatkę w uchylonym oknie i dał dyla z piętra. To było w zeszłą sobotę. Szukaliśmy, rozwiesiliśmy mnóstwo ogłoszeń....Codziennie tam jeździłam, wołałam, prosiłam spotkanych ludzi o wsparcie. A dzisiaj, po powrocie z pracy, poszłam do ogrodu ....a tam, w koszyczku ( mam taki koszyk na leżakowanie dla kotów na zewnątrz) leżał mój Ziguś. Po 10 dniach trafił chłopak do domu. A miał sporo do pokonania. Ja mieszkam pod miastem, na peryferiach, musiał mieć i szczęście i determinację, że dotarł do mnie w całości. Po drodze miał obwodnicę miasta, wiele dróg, i niebezpieczeństw.Miał 30 kleszczy, od jutra konieczne antybiotyk, i czip od weta. Teraz śpi, wtulony we mnie i mega szczęśliwy. My też jesteśmy szczęśliwi, bo Ziguś to kot nad koty.

A z tych mniej fajnych informacji, no przynajmniej dla mnie....jest strasznie SUCHO .Dzisiaj coś tam się zbierało, ale musicie mi uwierzyć, że nawet dobrze stołu na tarasie nie pokropiło. Jestem wściekła.
Proszę więc uprzejmie, aby podesłać mi jakąś fajną i dobrze napakowaną chmurkę deszczową.

Mati - Nowoczesna starość powiadasz? No ja to nazywam eklektyzm. No jakoś muszę się z córką dogadać, więc jej nowy wystrój w pokoju będzie na wskroś nowoczesny, jak ja to nazywam laboratoryjny Białe wszystko, i błyszczące do tego.

Justynko - Nawet nie chcę czytać, że jest deszczowo ;:145 bo u mnie deszcz to rzadkie ostatnio wydarzenie. Czekam na niego jak....kania :;230

Asiu - Ależ będę zachwycona, jak stare worki jutowe dostaną nowe życie, a jak znam Ciebie i Twój smaczek ....będzie to cudne ;:196

Ewuś - Zerknęłam na Czacz...on prawie 300 km ode mnie. A mój M stwierdził, że po stare koło od wozu nie będzie tak daleko jeździł. Śmieszna sprawa z tym moim eMem....bo on, żeby sobie pobiegać potrafi pojechać nawet do Zakopanego. Ale po moje gadżeciki 300 kilasków to ciężko się robi. No nic, może podjadę kiedyś z moim znajomym, bo mu się oczy zaświeciły jak mu wspomniałam o jaskini skarbów :wit Dzięki za informację.

Zuza - Szmatę i ja polubiłam, bo na bank będzie miała u mnie dobrze :D U mnie nie pada ;:174 A moje śnieżniki coś kiepsko rosną w siłę. Widać czasu im potrzeba. Ale i ja je lubię, bo są cudne.

Aguś - Każdy się doczeka ;:196 I Ty będziesz miała pięknie, jeszcze ciut. Byłam w B. Nie było tuneli :(

Ewelinko - Niedziela minęła leniwie a już mamy prawie środek tygodnia i jest to dobra informacja. ;:224
Mojemu eMowi złożyłam gratulacje, puchnie z dumy chłopak. Dobrze mu to zrobi, bo za mocno schudł ostatnio :;230

Beti - A w czym deszcz Ci przeszkodził? Nie masz pelerynki przeciwdeszczowej? Jak człowiek chce.... :D

Ania - Mój M mało się udziela w ogrodzie. Ubolewam, że nie podziela mojej pasji, że nie pochyla się nad każdym krzaczkiem. No cóż, każdy ma inne zainteresowania. Nie mniej jednak, jak jest potrzeba stara się mi pomagać, bo wie, że nie ze wszystkim sobie poradzę. A inna jeszcze rzecz, to taka, że on ma tą cechę, której ja nie mam.....on jest cierpliwy i dokładny. Ja chaos wokoło czynię :D

Soniu - Te szparagi to dla mnie ważna sprawa. Nasionka dostałam od Forumki z wielkim serduchem, posiałam, na drugi rok posadziłam a dzisiaj mam naprawdę fajne roślinki. Myślę, że za rok już będę konsumowała te rarytaski. :wit

Dorotko - Nie wyobrażam sobie, żeby obcy ludzie planowali mi mój ogród i decydowali co i gdzie posadzić. Dla mnie to wspaniała przygoda, nauka i pasja....nie umiem już bez niego funkcjonować. Sama wiesz o czym piszę ;:196

Violka - Kupiłam gotowe wapno, dolałam wody i dodałam....mąki ( rada koleżanki) :lol

Sylwia - Ja działam na baterie słoneczne :lol: A czym dziewczyny się zasilają, to ja już nie wiem :;230

Reniu - I znowu słyszę, że pada ;:145 podeślij do mnie chmurkę, a złom :wink: ogrodowy koniecznie pokaż ;:196

Moja dzisiejsza wiosenka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Niesłychane, że kot dotarł cały i zdrowy. Faktycznie miał sporo szczęścia ;:333. Bardzo dobrze , że to tak się skończyło. Wiosna u Ciebie piękna . Świetne ujęcie pająka na pąku magnolii ;:138. Brateczki urocze ;:224. Pozdrawiam i deszczu życzę. Ja mam go już dosyć więc z chęcią wyśle jakąś chmurę do Ciebie :wink:.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Pozdrowienia dla dzielnego Zigusia ;:196 Musiał się chłopak zestresować!

Pięknie wyglądają budzące się do życia rośliny! Robisz niesamowite zdjęcia! ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”