Czy możesz powiedzieć, jakie kwiaty rosną w tej dużej, żłtokwitnącej kępie - na pierwszym zdjęciu od góry po prawej stronie?
Nalewko, następne zdjęcia postaram się już opisywać:) A mieszkam koło Krakowa. Skarpa, o której pisałam bardzo cieniuje na ogród i słońce świeci w nim tylko przez część dnia.Nalewka pisze: Napisz dokładniej, co tam rośnie, bo może bardziej doświadczeni ogrodnicy rozpoznają, ale ja jeszcze nieI skąd jesteś? Tak mniej więcej, w jakiej okolicy jest ten ogród, jaki masz klimat.
No cóż, zawilce sadziła sama Matka Natura, więc muszą być piękne. Co roku zawilcowy dywan rozrasta się i pokrywa już niemal całą skarpę (ok. 10 arów). Jak tylko zakwitną umieszczę galerię.diya3 pisze:Ogród piękny, ale mnie urzekła ta skarpa z zawilcami, po prostu cudnaaa
Chatte, na zdjęciu, o które pytasz na 1 planie są oczywiście goździki brodate a dalej wiesiołki i kępa tojeści- bardzo trwałej i długokwitnącej byliny:chatte pisze: Czy możesz powiedzieć, jakie kwiaty rosną w tej dużej, żłtokwitnącej kępie - na pierwszym zdjęciu od góry po prawej stronie?
Kapusta ozdobna jest jadalna (jest to pochodna jarmużu), ale muszę się przyznać, że jej nie próbowałam. Używamy jej jednak do dekoracji potrawgoni@k pisze: Bardzo dekoracyjne są te głowy kapuściane A może są jadalne???
Benio pomimo swoich gabarytów nie niszczy roślin. Natomiast kot, Kruszyn musi uczestniczyć w każdej pracy w ogrodzie a kępy rozplenicy są jego ulubionym miejscem zabaw.Przemo pisze:Zajefajnie masz w ogrodzie bardzo mi się podoba a Twoja psinka to całkowita bomba w Twoim ogrodzie, nie niszczy roślin?
Bardzo się cieszę!Marysia pisze:Chatte, nie ma problemu:P Co prawda tojeść dość szybko się rozrasta, ale mi to nie przeszkadza (przynajmniej na razie)