Witajcie, kochani!
Wróciłam do
żywych i - zgodnie z obietnicą - jestem wśród Was.
Wszystko idzie ku dobremu, a ja jutro już spokojnie mogę wyruszyć na ukochaną działeczkę. Już się doczekać nie mogę, tym bardziej, że w przyszłym tygodniu znowu będę uzależniona od M, który znowu wybiera się zarabiać prawdziwe pieniądze.
Ponieważ w ciągu dwóch dni
byłam uwiązana w domu, to by czymś zająć ręce, wyprowadziłam na balkon regalik z parapetu i pozostałe roślinki.
Niech sobie radzą w chłodzie. Choć na noc opatulam je folią. Tak na wszelki wypadek.
Tereniu [TerDob] - kwitną mi tylko tulipany botaniczne, późniejsze mają tylko liście: jedne wysoki, inne całkiem jeszcze niziutkie.
Balkon to rzeczywiście fajna sprawa. Dzięki niemu już opróżniłam pokój, który był zamieniony w
oranżerię i teraz na powrót stał się pokojem gościnnym.
Spośród pierwiosnków, to kwitną tylko gruzińskie i nowo zakupione. Bratki też tylko te mają kwiaty, które niedawno kupiłam. Samosiewki jeszcze malutkie.
Marysiu [Maska] - w moim Brico otworzyli już ogród zewnętrzny i zaczynają dowozić bylinki.

Będę do nich zaglądać. A nuż coś ciekawego wypatrzę ...
Na pocztę też ma 10 minut od windy.
Żabce skrzywiłam łapkę, bo nie mogłam inaczej zapakować. Będziesz musiała ją odgiąć do pozycji wyjściowej.
Zuziu - cieszę się, jeśli Ci w czymś pomogłam.
Iwonko 1 - podzielam Twoją opinię w sprawie owego poidełka.
Iwonko [00..] - działkować będę dopiero jutro. Miałam małą przerwę, to zauważę zmiany, bo tak z dnia na dzień nie bardzo je widać.
Kasiu [Kasiula] - u Ciebie wiosna dalej posunięta, ale i u mnie gości.
Beatko - w tę Twoją szarzyznę nie wierzę.
Musi być co najmniej zieleń, a założę się, że i inne kolory też.
Dorotko 71 - dziękuję.
Soniu - dziękuję.
Kwitną mi pierwiosnki gruzińskie. Pozostałe zakupione już kwitnące.
Krysiu - czasami nie ma się wpływu na emocje. Nie da się ich uniknąć i trzeba się z tym uporać.
Alicjo - masz alergię na kwiaty drzew owocowych? Współczuję

, bo ja bardzo lubię ich zapach.
Miałaś rację. Dzisiaj jest lepiej, a będzie całkiem dobrze. Dziękuję.